# Sembang Orang Bujang : Syukur...

salam jumaat :)

Insyaallah malam ni aku nak gerak ke utara. nak repeat perlis & langkawi. kali ni bawa ibu,adik n ika -sepupu. elok dah beli tiket, mak pui kata dia x pernh g langkawi. so aku ajak la join sekali.....

Ni trip terakhir utk 2013. dari januari sampai december, rasanya setiap 2 bulan aku mesti bercuti. bebetol mcm org kaya.ekeke....bak kata bos aku,
"org bercuti setahun sekali, dia ni setahun 4-5 kali bercuti"
muahahahahha

2014, 3 trip dah menanti....tak pe slow2 stop kan aktiviti melancong eh....

ermm....nape plak nk ceta pasal syukur ni...

tanpa aku sedar di usia aku 31 ni, dah mcm2 benda aku lalui utk survive. dan skang aku rasa aku dah capai tahap lega...lega apa aku impikan di zaman muda semua dah aku kecapi skang. oh tak semua ...jodoh je tak tiba2 lagi ni muahahahhaa

dari aku tak de kereta, aku dah rasa pakai kereta...dan skang dah nak jual pun.... :)
dari kecik duduk rumah menyewa...rumah murah pon tak de....so beli je rumah flat. pejam mata aku bayar rumah + topup duit kwsp.....nah ambik la rumah ni utk hidup :)
dulu keje dari bawah + start gaji rm500.... dan skang gaji dh naik dan alhamdulillah dah jadi team leader...
dari tak reti naik kapal terbang dan skang dan merata aku bejalan

kalo ni pon tak reti bersyukur tak tahu la kan..... aku dulu ada mengalami masalah jiwa. jiwa kosong. kesunyian.. murung. rasa down gile...tapi sejak aku ubah hidup berpikiran positif, semua Allah mudahkan...

hidup aku simple...aku pon tak kaya. duit tak byk tapi yang aku nak aku enjoy life aku sampai tahap max!ye maximum boleh...kalau nk pikir hidup aku ni, aku pon kene bersyukur sebab Allah bagi orang sekeliling aku yang penuh kasih syg...

family ... ibu + adik beradik + mak sedara pak sedara + sepupu sepapat semua baik giler,....
kawan ... kks sentiasa support apa aku buat. ada time happy n sedih. sumpah diorang tak pernah tinggalkn aku.... bff sejak kecik -- ateh...arghh semua kawan2 aku baik2....
boleh ke korang dpt kawan mcm ni?
team kerja .... mmg fun...leh wat keje sama2...supportive each other...bos baik...kawan keje pon baik....

mcm mana aku nk rasa tak bersyukur?? Allah dah bagi semua aku nak...cuma satu je kene uji --> JODOH

yang ni mmg aku tak mampu nk elak. nak pikir dalam2 pon aku mcm berat dan ujung2 aku sebak sendiri....susah...susah nak cari orang yg boleh trema diri kita seadanya. kekurangan aku bukan sikit2...byk plakkkkkkkkk tu...

aku berserah je pada Allah. kalau kata usaha, ye aku mmg berusaha... aku tak pernh rasa putus asa nak mengenali lelaki.. sapa la kita nak paksa orang suka kita kan... tak masuk kes kene tipu selama 1 1/2 tahun...mcm bodoh je rasa...tapi sape aku nak menolak takdir?

sebab kan semua ni, aku nye aura positif semakin tinggi. aku tak nak serabut kepala pikir masalah org lain....org tak boleh ubah apa2 pon...yg pasti aku tau apa aku buat dan aku bahagia......

kalau rasa serabut, solat je...pastu mengadu...siap nangis2 atas tikar sembahyang....buat lah...tu je the best therapy...biarlah kita menangis macam tu dari menangis depan orang, malu woooo...pastu kene ejek hehehe

pokok pangkal diri kita sendiri......yap diri kitaa la....pikir la apa yang kita nak....dan  aku yakin, Allah dah 'reserved' seseorang untuk aku.....Insyaallah.....

*sebak

 credit : google

Comments

  1. Emy!!..dah 31 thun ke..kalau tgk kepada rupa ingatkan baru lewat 20-an...cam tak percaya je..awet muda lah ni..nasib kita sama..JM pun semua dh ada kecuali Jodoh je..maybe Allah nk bagi yg terbaik sbb tu lewat pada org lain kan..maybe ada hikmah di sebaliknya kita tak tahu..TAPI bg JM jauh di sudut hati teringin jugk nak berpasangan sperti org lain..so masa yg ada ni kita enjoy dulu..mana tahu lepas kahwin nanti dh tak boleh nk jalan2 lagi...WAh..thn depan dah ada 3 trip katanya..tak pe..selagi kita tak kacau org kita enjoy..ahaha..panjang betul komen

    ReplyDelete
  2. Hi emy..
    Betul kata emy. Kadang2 kita ni mudah lupa. Allah bagi sedikit kesenangan..kita dah terlupa.
    Apa2 pun..kita semua serupa je..

    ReplyDelete
  3. Alhamdulilah..hidup ni mmg camtu kena syukur apa yg kita ada..bukan benda kita takde.. :)

    ReplyDelete
  4. InshaAllah kak...sy doakan yg terbaik untuk akak..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz