testing

Tuesday, December 10, 2013

Majlis Resepsi Na & Hussairi....

ingat lagi entry pasal majlis akad nikah? tak ingat klik SINI :p

selepas sebulan mereka selamat jadi suami-isteri, baru lah majlis resepsi diadakan :)

alaasan....adik aku budak praktikal.so tak de cuti tahunan. tapi nak kawen gak..tak kira nak kawen gak.gitu la perumpamaan cerita nya :p

so 6 April kt buat majlis. tempah dewan, tempah catering, beli goodies dan itu ini itu ini...maka tibalah harinya....ikut ibu, dia nak 7 April sebab besday na.tapi dewan semua full...furhhhh...cari dewan pon payah tau!

so jumaat tu aku dah apply cuti. tapi tak macam cuti pon sebab dari pagi lagi aku dah membzy kehulu kehilir cari barang2 yang x cukup. letih gak..tapi tak pe la bukan selalu majlis besar kan :)

so untuk goodies, kami sepakat kasi....

kotak 4segi utk semua tetamu
kotak panjang utk family lelaki...vip

 dalam beg tu ada kotak 4segi + kotak pnjang kek + bunga telur - family lelaki

kek in jar utk sape2 yang makan kat meja beradap :)

so goodies ni semua aku la yang pikir. nk murah tp nmpak grand,...kuikuikui...jadi la kan...hehe

dalam kotak 4segi tu kami letak tuala...dan mak edah aku nk sponsor gula2...tq so much....rezeki na :)
kotak pnjang tu kek gulung mak ngah sponsor...tp untuk pihak lelaki je.so dia sediakan 50 kotak je...tq mak ngah!

dan bunga telur....mak edah aku gigih siapkan....ktrang beli barang2 je....oh mak edah...tq tq...


settle keje aku...bab2 ni aku kene pikir ok...so tibalah malam jumaat nak setup dewan...ktrang lepak sana sampai kul 4pagi....wawawa....nk make sure semua ok....then baru balik umah...

yang ada sama aku,adik...nor, lyn, abg boy, ijat, rasul, nan, apit, kawan nan....ni semua sepupu belah johor...sempoi la korang...sanggup xtido :p

malam tu....aku dah lega...sebab semua dah ready :D

 meja VIP color itam...yang lain pink-turqoise

 meja makan beradap...
simple backdrop untuk tangkap gambar je


 kadang2 aku ni poyo terlebih...
gigih wat list menu...then aku print kan wat mcm kat hotel hahahha

 pintu gerbang....


 goodies dah ready...
kos 1 goodies ni mmg under budget...aku pakai kotak kek je...rm20sen..
murah pon murah....beg2 semua tu mahal

sila la tinggal kan jejak anda disini :)

keseluruhan dewan....

Menu ktrang plak mmg pelbagai. sbb aku nak semua orang relax santai dan xde pon pikir nak balik....aku nk tetamu datang enjoy makan...lagi2 sedara2 mak aku kan....

alhamdulillah.....mmg ramai stay sampai petang...so kalo tgk mcm penuh je dewan...hakikatnye jemputan hanya 800 orang....wieeee

kami order catering kat ampang...rm10.80/pax..so apa ktrang dapat
nasi minyak/nasi putih
ayam masak merah
daging hitam
arca
papadom
nangka masak lemak
air masam manis
cendol

dan menu sponsor...
soto - tq ayah ngah
tau foo faa - tq pok teh
teh tarik
kuih 2 jenis - cucur badak + bahulu kemboja....

banyak kan makanan....muahahaha...sbb tu la diorang leh relax smbil makan ulang kali....surau pon disediakan..so xde alasan la nak balik awal....

tak di lupa juga... candy buffet :)


ni aku buat sendiri....dan ateh sponsor coklat n sewa mesin... :) tq beb...jasamu di kenang hehehe

dan.....tiba la majlis di tunggu2....

adik aku dah plan dia nak family kami n family lelaki datang awal. dia nak macam ala2 ada emcee then buat perarakan masuk gitu...so sebab hari tu hari dia kan kami turutkan je la...

ktrang dah rodger family2 aku supaya ada kat dewan pulu 10.30pagi...sebab majlis start pukul 11pagi perarakan masuk.kiranya tetamu datang pukul 12, pengantin dah ada dalam dewan....mcm2 style la minah ni....

so ktrng mintak wak amin husband ateh jadi emcee...memang terbaek,,,,siap berpntun bagai....mmg pndai la dia menghidupkan suasana...hanya dengan kata2...cewah....DJ mmg ada..pakej catering...DJ pon sempoi..layan jeee...

so bila emcee kata... "mengumumkan ketibaan pengantin blablabla......." dalam masa yg sama iringan lagu nasyid berkumandang....vavavava...ustajah sangattttttttttttttttt muahahahaha



dan mereka berjalan sampai la ke meja makan.....

pastu masing2 makan...dan family pon sama....so bila tetamu sampai, penuh dah family ktrang dalam tu :)

dan....gmbar hari2 kejadian.....

 family members... peach :)

 kami....

adik n na....

 pengantin....

 family belah ibu....semua peach kecuali pak usu...eieeiii

 family belah johor memang carca marba ekekeke

dan....


dan minggu berikutnya ktrnag ke temerloh pahang....majlis bertandang plak...




dan....sepanjang adik aku kawen, aku ada pengapit ok...dari akad nikah + majlis resepsi + majlis bertandang....

tadaaaaaa.......

tq pui...love u bebeh....
dia gigih teman aku ok...bagus ni...ekekeke

adik aku dah lama pon kawen....baru perasan ada draft yg tak habis touch up...tp buat masa ni deme tak de tanda2 nak dapat baby....xsabar nak ada baby kecik dalm rumah ni hehhee

tata

4 comments: