JJCM @ Muar, Johor

Orang kuat makan macam aku, kalau tak makan memang tak sah ekekeke

so dah berpeluang balik kampung moh la kita singgah jalan2 isi perut....nyum...nyumm...

Antara tempat makan menarik sempat kami singgah :-

a. Murtabak Singapura...

dari aku kecik sampai dah tua ni la kedai feveret murtabak singapura terbaekkk...tapi skang dah mcm x sedap sgt..sebab aku pernh makan lagi sedap kat KL ekeke

plan asal nak makan tapi penuh. so kami tapau untuk bawa balik umah dan makan ramai2..

saiz biasa rm6 besar rm10 dan special rm15 :)

laju je kene ngap sbb sedap :p

b. Mee Udang & Mee Bandung

kalau dah ke muar x layan mee bandung memang tak sah kan. so ktrang jalan kaki je.selang 2-3 kedai camtu...

credit to blog : eznakhalili

so ktrang order mee bandung dan mee udang banjir

mee udang banjir

 mee bandung

bagi aku rasa biasa2 je sbb aku balik aritu makan mee bandung lagi umphhh....mee udang aku tak rasa sbb tak suka udang hehee

Lokasi :
Deretan kedai shoplot sebelah SM Sains Muar Johor

c. Medan Ikan Bakar Sabak Awor

kalau sape berpeluang g sini, cuba kedai Wakjos pelis...pastu wat review pastu bgtau aku la kan...sedap ke x :)

masa kami p, Wakjos tutup...tp semua kata sedap...ktrng makan sini masa musim raya. kedai x semua buka lagi...so try kedai no 9 rasa x mengecewakan :)

 Lokasi:
Area Jalan Bakariah, Muar Johor

d. Kedai Kopi 434


Kopi 434 memang cukup sinonim dengan Muar...sape nak rasa sila p sana ekeke

sebab kawan aku kirim, aku pon singgah...dia buat ala2 cafe...leh breakfast kat situ...aku tgk ramai tunggu x dapat air mahupon makanan...so tak yah le...

tapi kalau nak paket biasa, ada je jual kat kedai runcit. kawan aku nk uncang n dalam balang...so kene la g cafe dia

aku tak reti nak minum kopi pekat tu...so aku order kopi susu...rasa memang tak mengecewakan....kaw sangattttttt



Lokasi :
berhadapan dengan bus stand bas lama Muar.... :)

e. Apam Balik Dorayaki Kacang Merah

1st time aku makan kat Muar!

pastu sedap gilerrrrrrrrrrrrrrrr

sepupu aku yang suruh ayah dia beli....pastu aku ngap 1...eh sedap...ngap lagi dan lagi...sumpah sedap weeiii

mak aku kata ada je kat KL...tp nape aku jumpa????

 isi dia yang mencairkan hatiku ekekeke

ni pon antara makanan terbaek di Muar la...sbb rata2 kalau dh balik Muar x beli apam balik pakcik ni, memang rugi... :)

ni je yang sempat aku terjah. kalau ada masa balik lagi, aku nak makan Medan Asam Pedas kat Parit Jawa plak...bersarapan mee rebus kat sana pon patut try. tp dah pergi b4 ni..so tak de la ralat sgt....klik SINI....

# teringin nak JJCM ke Ipoh, Perak....ada sape2 boleh bawa tak sbb malas nak drive...nak naik train pastu sampai sana ada driver tunggu ekekeke.kalo ada yang sudi email sy ye. ini serius tau hehehe

Comments

  1. Bestnyaaaaaa mkn2.....emy muza rs mcm nk ikut emy sehari pastu kita p jjcm...awk tau je kan kat kedai mana yg best2 n sedap.....

    ReplyDelete
  2. hoi org puasa la..hahah//selalu je salah time masuk sini...ishk ishk..kelaparan

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz