testing

Monday, October 29, 2012

Aidiladha 2012

arini aku still bercuti lagi....so aku berazam nak update blog banyak2 muahahahaha

raya haji lepas aku beraya kat Muar Johor....dah lama kot tak balik beraya sana....raya puasa lagi la...memang kampung selangor je la kan...tapi boleh diusahakan untuk balik Muar next year...tengok pada masa dan keadaan :D

khamis pagi bangun je tido aku terus siap2...sebab aku siap awal, aku kuar dulu...g bawa uchuk turbo mandi....pastu isi angin tayar dan last sekali isi minyak....touch n go dah siap2 aku topup... :D


settle semua terus gerak....lebih kurang 12.45 aku gerak dari KL...brenti jap kat Hentian Rehat Senawang sebab nak g toilet....sambung jalan balik..lebih kurang kul 3pm selamat tiba di bandar Muar....alhamdulillah :D

* perjalanan lancar sebab balik awal :p


pusing2 area bandar Muar, terus la pulang ke kampung halaman...ikut baru je balik bulan 2 aritu masa arwah ayah ngah meninggal...tapi tak sempat nak berjalan :p

sampai rumah melepak....sebelah malm masak ramai2....
jumaat.....hari raya...lepak2 je tengok tv..makan...tgk tv...makan....tido hahaha
sabtu....melepak tgk tv gak....tp dah x tahan la...

kat sana sikit nye panas....panas terik...dah duduk bawah kipas pon masih panas lagi...pastu umah atuk tu umah papan beratap zink...ha rasakan la panas nye cmne....

sabtu petang baru la ktrang kuar jalan2 ke bandar muar lagi....dr kampung ke bandar 10 minit pon x sampai...tp malas nak hadap jem tu yang rela kepanasan kat rumah :p


lepak kat tanjung kejap...pastu terus g layan mee bandung muar....nasib baik sedap...sbb ktrang gamble je redah singgah kedai tu :p


pastu singgah umah mak ngah kan bandar...borak2...lepak2...balik rumah.... :D

ahad...pas subuh semua dah siap2 mandi n packing baju....kul 7.45am ktrang gerak tinggalkan umah atuk....Insyallah bulan 12 kami balik lagi ekekeke

kuar awal bukan pe, nak breakfast muar style...ye la...kat sana breakfast ada satay, mee bandung, mee rebus dan otak otak...vavavavavva....


pastu pusing2 gak nak cari pes mee bandung...mak pui n sepupu aku kirim...syg nye semua tutup...ye la raya haji kan :(


tapi kopi untuk daddy mak pui ada....kopi 434...memang glemer di kalangan orang Muar... :D


dan lebih kurang pukul 9am, ktrang gerak meninggalkan bandar Muar...


sebab balik pagi jalan memang clear...smooth je....10.30am ktrang dah selamat sampai Nilai 3....saje nak singgah...survey2 goodies....


lebih kurang kul 12pm, terus gerak balik....dan selamat sampai rumah lebih kurang kul 12.30pm...lega dapat masuk umah sendiri :D

bak kata orang home-cuwet-home ekekeke

tu je kisah Aidiladha saya (^_^)

2 comments:

  1. sdpnye mee bandung muorrr..x rajin pun dtg muor cr mee bandung tu sbb org muor ramai gak berniaga kt kg husband..tu yg x berpeluang makan kt muor..sesekali nak gak singgah muor..huhuhu

    ReplyDelete
  2. singgah la syaq...mmg sedap...nmpak ceroi je...tp rasa walaaweeiii

    rekemen kedai depan bas station muar...ada dua kedai situ...try kedai tgh2...sedap :D

    ReplyDelete