testing

Tuesday, August 20, 2013

Raya @ Muar, Johor

 :D

tahun ni alhamdulillah berjaya gak kami balik beraya kat Muar :)

tolong jgn pitam tgk pic stylo ni..susah woo nak buat ekeke

raya ketiga ktrang balik sana....sampai Muor ktrang g isi perut dulu...ekek...sampai kg pon dah pukul 6ptg.apa je leh buat pon kan...melepak je la....dan sebelah malamnya adik aku na n husband sampai.diorang jalan lain2...dari pahang ke melaka then sambung ke muar....

raya ke 4, baru la kami kuar beraya....rumah pertama ktrang g rumah che salim....dia ni sepupu ayah aku...tp nenek aku bela sbb mak bapak che salim ni dah meninggal dunia...dan sebab tu la macam rapat je diorang dgn ayah che ni....

lepas g rumah che salim, ktrang g rumah sepupu aku - abg boy...rumah dia kat area sabak awor medan ikan bakar tu...sampai sana dia hidang apa tau.....


 ikan kembung masak asam pedas
lala goreng kunyit
ayam kari
sayur campur...
pencuci mulut : buah mangga manis gile...

terus aku makan 2 kali tambah...sebab asam pedas dia memang terangkat!!! sedap wooooo

tengok la masing2 bukan nak berborak sangat...sibuk beronline sbb ada WIFI...kalo pakai mobile internet reti gak control2 online nye hehe

masuk rumah abg boy tgk ada connection terus masing2 tanya password hahaha...alaa aku pon sama sebenarnya ekekeke

pas makan umah abg boy, ktrang singgah beraya kat rumah mak ngah.... :)

dan sempat la ktrng wat photoshoot family sebab semua ada kan

nampak aku tembam sangt kan??

aku tgk pic ni pon aku naik takut...pesal tembam bebenor...tapi semua pic aku mcm tu... OMG!!! baru 3hari makan tanpa rasa besalah, pipi aku terus kembong wawawa

 kecik je badan diorang skang ni...i is jeles :(

cubaan memanjangkn sikit pipi ekeekke
balik dari rumah mak ngah terus masing2 membongkang....ngantuk tapi kenyang hehe

petang nya aku kuar g booking tempat makan kat medan ikan bakar sabak awor...kalo tak booking sedih la menunggu....

malamnye semua join makan kat sabak awor....ok la harga nya....still murah....sesuai la dengan bajet aku n nor hhahahaha

ktrang plan nak makan kat Wakjos.jadi sebutan la kan...tp tutup lagi kedainya. so ktrang makan kedai no 9...nursheila kot nama kedai tu. rasa tidak mengecewakan.. harga sangat laaaa berpatutan kalau nak bandingkan ikan bakar kat Pantai Jeram nun hohohoho

menu : ikan pari bakar - ikan cencaru bakar - sotong goreng tepung - siakap 3 rasa- sotong goreng tepung - tomyam campur - kailan ikan masin - air buah = order 2 set

pas makan balik mandi2 dan zzzzzz.......

esoknya isnin raya ke 5....na n husband gerak balik dulu...aku plan nak balik lewat2 sikit..sudahnya balik selasa...frust je adik...ala relax kampung lg best walaupun tak de pe nak buat. jarang balik kan sesekali lama2 sikit....

dalam kul 11am, aku baawa ibu n mak andak g pasar parit jawa...cari barang2 nak maasak lunch & malam. sebelah malamnya mak andak nye geng marhaban nak datang baraan....

lunch tu...asam pedas lagi...memang la terangkat....pesal eh org muor nye asam pedas lain macam dari KL????hehehe.ibu plak buat pecal....hohoho

sedap...
as usual 2 kali tmbah hehehe

dan sebelah malamnya, ada marhaban kat rumah mak andak ni....sedap lirik lagu nya...kalo kat KL biasa2 je...sana nye style sampai tergelak2 aku mendengor hehe


orang kuat!! hehe

makcik tudung pink tu dari aku kecik lagi dia suka nak ckp mcm2..kalau balik muor x jumpa dia x sah....syg nya aku x faham...makcik ni plak bisu...tp seronok dia tgk aku...aku ajak gmbar dia ok je... :)

 menu : roti jala, kari ayam ibu buat, buah tembikai...air oren...



lepas diorang balik, ktrang plak makan beramai2.... mak edah sempat buat serawa durian...sape nk kari, makan kari...sape nak serawa makan serawa....aku tak makan pon sbb manis terlmpau...baik layan kari mak aku hehehe

esoknya.....ktrang gerak meninggalkan Muar Johor....Nor n family kul 5pg dah gerak sbb lin keje...so sampai KL ngam je kul 7.30pg...

balik singgah Tesco...cuci mata alih2 melayang duit rm80++...hehehe

tamat la kisah raya di Muar, Johor...

pasni kt ceta jemputan open house kat KL/Selangor plak hehehe

#JJCM di Muar bakal menyusul :p


6 comments:

  1. bestnya raya raya sampai ke johor nun...

    santek la gambar stylo tu

    ReplyDelete
  2. JM,
    teringin nak beraya sana.tu yg gagah balik gak :)

    JM beraya mana?bila mau update story raya

    ReplyDelete
  3. untung la dapat balik kampung muar..
    kita tahun ni raya Kl jer.. :P
    insyallah tahun depan mesti balik pontian hahahaha.. :D
    selamat hari raya aidilfitri..
    mohon maaf zahir dan batin..

    ReplyDelete
  4. untung sgt hehehe

    ala baru tahun ni dapat balik muar.kalau tak raya kat selangor :)

    selamat hari raya maaf zahir batin...

    ReplyDelete
  5. Seronoknya mkn2...tu sbb sy ska raya seba raya itu sedap hahahaa...

    Muza pun mkn tanpa rs bersalah.....mmg xcontrol lgsung....

    Emy comel la.....mana ada tembam sgt...sdg2 je badan

    ReplyDelete
  6. muza,

    kan....org yg suka makan ni mmg suka hari raya ekeke

    tembammmmm wawawa

    ReplyDelete