testing

Thursday, April 11, 2013

# Cuti-cuti Kelantan 2013 #

2hari 1malam di negeri cik siti wan kembang....ko pergi jauh2 tapi sehari semalam je kat sana?

aku tak de pon plan nak cuti-cuti ke kelantan. ni gara member aku la sibuk suruh aku datang wedding dia. aku dengan kekangan masa nye, bz adik nak kenduri lagi...duit tak bape nak ada...aku dgn dia dulu sama2 la keje kat tmpat lama.pastu dia ilangkan diri 2thn.elok menjelma bg jemputan kawen....pastu paksa aku datang...wak luuu.....

tapii.....

last-last aku sampai kelantan...rasa macam eh eh dh sampai ke hehehe

kalau aku nak pergi sorang, memang tak la...so bodyguard aku jadi mangsa...aku ajak mieza n pui...deme pon mcm tak percaya g kelantan sebab nak g kenduri...kah kah kah....ni la kuasa aku...bisa buat korang ikut kata2 emy takeshi muahahahaha

so, ktrng decide ON Kelantan hari rabu.jumaat malam dah naik bas, sempat la aku rodger kawan2 aku yg bermastautin kat kelantan tu. saje kan dah sampai leh jumpa sekali :p

tq to mieza sponsor tiket pergi balik aku ke kelantan....kalau dia x sponsor tak merasa kot nak pergi...pui pon kene sponsor gak :p kata anak tokey bas ekspress...mari kite desak dia sponsor hehe...tq daddy mieza gak :p

tq rosmalisa sponsor penginapan. dah la kondo tengah pekan.so memang jalan kaki je g pasar siti khadijah tu :)

semua dah deal, so kami check purse masing2, betol2 ada duit masing 100++ je...aku bawa 120...mieza 130...pui 150 wakaka...comey je berjalan tak de duit...gaji x dpt lagi so pasrah..

dan jom aku nak ceta... (^_~)

*******************

Jumaat 22/3/2013
Na n ibu anta aku kat stesyen greenwood. naik bas kul 9.30 malm.aku mmg nak seat 3 seater sbb kalo 4 seater nye bas confirm sempit. sudahnya kami bertiga duduk sorang2.syorga!

lebih kurang kul 2.30am, bas stop kat hentian merapoh. memang ktrang nak lepak minum air panas.kematu 5jam dalam bas...

tapi...bukan air panas je, nasi kerabu pon aku belasah muahahahahaha

 kul 2pagi makan nasi wooo

naik bas sambung membuta lagi wakakaka....

aku dah deal dengan Del.nak jumpa dia. dia keje n stay kat UiTM Machang. so aku plan ktrng turun kat Machang n dia pickup kami..lebih kurang pukul 5am selamat sampai perhentian bas Machang....



sampai umah dia sembang jap n solat subuh..tak byk sembang maklum la kami ngantuk.pas subuh terus membuta sampai kul 10am kuikuikui

before tido del tny nak breakfast pe...laju2 kami jawab nasi kerabu-laksam...elok bangun dia belikan... 3nasi minyak, 3 nasi kerabu, 1laksam n 1laksa kelantan...kuih akok n cik mek molek....ko nak suruh ktrang gemuk ke apa del...kaw2 ko suruh kami makan kan ekeke

 makanan makcik kedai ni memang superb...semua sedap...wallaaa

dah siap makan, ktrang lepak2 n siap2 nak g kenduri. sebab kan kenduri tu jauh kat Bachok, aku tak nak la menyusahkan del walaupun dia nak sangt anta kami.tapi jauh dalam sejam...malas la...dah la dia ada anak kecik yang comel hehe






sebab aku malas nak susah kan del, aku janji dengan angah nak pergi kenduri rumah member aku tu- ros...so plan aku turun Kok Lanas..tempat angah la tapi sbb angah ada kenduri last2 dia ambik kami kat uitm je..


sementara tunggu angah sampai, ktrng g usha emas kat pekan machang....muahahaha

 otw...


member tengah usha cincin...baru naik tangga gaji dah usha cincin..
kalo naik pangkat, tak tahu la kan ekekee

angah sampai dan ktrang pon berpisah la dengan del...sedih sebab sekejap je...tapi apa nak buat...ni je masa yang ada kan :)

ktrang straight ke rumah ros @ Bachok...sampai sana terus jumpa pengantin dan makan dulu...laparrr....

aku tengok style kenduri kelantan ni sempoi giler2....kalo belah2 sini memang tak la...at least ada 3-4 khemah...ada penanggah...ada org riuh rendah...tapi kenduri umah ros...sempoi je...dan tak seteres...likeee sgt....kenduri adik aku, ermm aku seteres hahahaha


me n angah...
angah kawen pon aku pergi.nun sampai ke penang sana muahahaha

angah-ros-me
kenal kat opis lama...skang semua dh bawa haluan masing2 hehe

selamat pengantin baru ros & alim...

yang bestnye rumah ros ni bebetol tepi pantai...alahai syok nye...pe lagi terus kami g posing kejap muahahaha




dah dapat snap pic sekeping dua, ktrang teruskan perjalanan ke Kota Bharu. nak check in rumah rosmalisa dan mandi tukar baju :)

sampai umah ros dah pukul 6.30ptg...pas maghrib keluar balik dinner dengan angah....then angah pulang ke Kok Lanas....

ros plak take over kami.....dia tanya nak kemana...sebab tak pernah sampai wakaf che yeh so moh la kita ke sana....


ros anta sorang anak buah dia untuk guide kami...oh my...tq ros...best betol dapat kenal akma :)

ros-pui-me-mieza

ha lupa nak ceta...ktrang ni pusing2 kawan yg sama je sebenarnya...cuma bertemu tu lain2 eceh...

del - aku dgn del sekelas time diploma. pui plak 1 rumah kat uitm dengn del.mieza kenal del :)
ros - ros n mieza besfren dari zaman diploma.mieza-ros-pui sekelas masa diploma.aku-ros-mieza sekelas masa degree...

dah tu aku dgn pui?? kami satu kolej n stay 1 level masa sem 2 kat uitm dan membawa terus persahbatan tu sehingga kini....kan pui...tp kt penh sekelas masa 1 subject degree..aku ambik subject IT n sekelas la dengan pui...
pusing2 ko kawan aku-aku kawan ko...kenal kewujudan masing2 la kiranya :)
sambung hahahaha
so jalan2 la kat wakaf che yeh tu. dah la panas...ramai orang...tak ubah macam uptown...kat kl pon aku tak suka pergi uptown sbb crowded, so sama je la dengan wakaf che yeh tu... :)
last2 ktrng rembat tudung..rembat pon sebab cun tengok dia gantung2...
pas sekali round kat sini, terus gerak balik rumah. supper kat kedai bawah kondo ros tu. seyes dah ngantuk tp gagah gak la minum n makan ekekeke


popia dia rekemen...apa nama kopitiam ni ntah..tapi layan sgt menu dia....

naik bilik terus kami membuta :D

p/s:entry terpaksa di tangguh kan...sebab aku letih menaip.... :D

4 comments:

  1. best betul hidup ko kan...tambang ditaja, penginapan pun ditaja...

    jeles....heheh...

    ReplyDelete
  2. wahid,
    rezeki jgn ditolak kan...hehe

    ReplyDelete
  3. aq tringin gak nk gi klntan..dgr mber2 je borak kata negeri klntan miskin..xde pmbangunan..aq nk tgk sndiri gak..best la kalo ade org sponsor..huhu

    ReplyDelete
  4. sila la ke kelantan...xnmpak pon miskin nye...maju je negeri deme :)

    rezeki di sponsor hehe

    hai boy!

    ReplyDelete