Day 3 : Cuti-Cuti Krabi 2011

last day kat Krabi.... :(

kejap je percutian ktrang kali ni....Krabi bagi aku best.selamat je berjalan.rasa macam jalan2 kat Langkawi pon ye gak :p

flight ktrang kul 2.30pm.so pagi ni ktrang tak de apa2 aktiviti.memasing bantai tido :p

dalm kul 9 lebih semua dah siap2 packing kain baju.ktrang nak chiao...tata Adam Bungalow :D


sempat posing depan chalet ktrang




dalam pukul 10am, ktrang tinggalkan Adam Bungalow.ktrang dah setuju nak ambik kereta ke airport dekat sorang akak kedai dobi ni.malam sebelum tu dah survey2.kalo boleh nak murah.dari aonang ke airport tu kene 600baht (rm60).tanya banyak tempt paling murah leh kasi 550 baht (rm55).tapi akak dobi kasi 500baht (rm50).setuju terus dengan akak dobi :p



ktrang g simpan beg kat akak dobi tu.bayar terus dan janji nak datang balik kul 12.30pm :)

terus kitrang ke Aonang Centre...nak belasah banana chocolate pancakes lagi....dengan shake.belasah b4 balik KL :p


akak ni asyik ngadap muka ktrang je la muahahaha



ktrang sempat singgah last minit shopping kat kedai tepi2 tu.nak gak aku beli blouse tapi macam x cukup duit je hahaha....beli t shirt budak 2 helai terus chow ke kedai makan halal.ala yg malam sebelum tu ktrang x dapat makan tu :(

nasib baik la apa yg ktrang order capai piawaian.sedap pon ye gak.kalo tak pasti hangin :p


nasi goreng nenas +chicken nut+tomyam campur +kailan....sedap!



ktrang kuar dari kedai tu terus naik tuk tuk....teringin nak rasa.tak yah nak jalan kaki..sorang dia charge 20baht (rm2)







sampai depan akak dobi tu, barang2 dah masuk dalam Innova...posing jap :p



kebetulan driver yg bawa ktrang ni mmg leh speaking.syok je la borak.dan dia ajar ktrang bahasa thai, ktrang ajar dia cakp melayu hehe....yang kelakar dia siap ckp lagi kereta malaysia tak elok...cisss...ko bandingkn dengan toyota, honda memang la muahahahha

otw ke airport, dia bawa singgah kedai kraftangan.ktrang tak nak singgah dia kata g la masuk kejap.sudahnya melayang la duit as...pasal aku tak de duit tapi aku nak beli.as kata camni
"ko ambik je.aku bayar kan"

muahahha...banyak gak aku ambik...thanks as! ekeke



gaya orang kaya shopping :p



terus gerak ke airport.check in luggage.ktrang nye lungage extra berat nye tapi akak kaunter tu halal je.tak kene bayar pon.alhamdulillah :) maybe tak ramai kot orang nak balik ke KL :p

sementara tunggu nak masuk kapal terbang, lepak2 baring dlu :p



ok...jom naik kapal terbang hahaha....dah leh balik KL


sampai je KL, maka tamatlah percutian singkat aku....

bagi aku Krabi best!ada rezeki aku nak kesana lagi.kos tak mahal sangat.berpatutan n kene dengan budget aku.total belnja 3H 2M = rm250/pax :D

Insyallah kite g KL-Phuket-Krabi-KL....tapi tak tahu tahun bila muahahaha

daaaaa.............. :D

Comments

  1. wei...aku suka header ko...klaz gitu!!

    lagi satu, aku dah faham pasal bank rakyat tu...thanks dear!!

    tahun depan konpom aku melabur!!

    ReplyDelete
  2. wahid,
    takut tahun depan xde dah...grab la skang kalo ada lagi :D

    ReplyDelete
  3. cntik header emy...

    bestnya cuti2 kat krabi..muza bila lah dpt p sana....teringin jgk nk p...

    ReplyDelete
  4. g la muza...time air asia wat promosi time tu beli tiket tau :)

    krabi pon sesuai utk budak2..ramai je pelancong bawa baby diaorang

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz