testing

Monday, March 28, 2011

Day 2 : Cuti-Cuti Krabi

*disebabkan lambat sangat update.banyak info aku dah lupa :)



hari kedua di Krabi....

plan arini ktrang nak g island hoping.dah booking dengan sabai mansion.so diorang dah janji kul 8.30 akan pickup dari chalet sulaiman.

bangun pagi-mandi2-packing beg-anta ke Adam Bungalow :) sempat gak jalan2 sekitar Aonang Beach....


otw balik singgah tapau breakfast.owh ye kat sini memang glemer dengan banana chocalate pancakes & fruit shakes.tak tahu la nape suka benor dengan buah2an terutama pisang dan nenas.tapi aku tak tipu.banana pancakes dia memang terbaek la.murah je 25baht.convert duit malaysia rm2.50 :)

pancake banana chocalate

dah tapau balik ke chalet sulaiman.settle bayar duit bilik n sewa moto.sambil tunggu diorang pickup, ktrang sarapan kat situ.elok nak habis makan, orang tu sampai bersama lori comey dia :)


banyak gak dia singgah hotel/chalet ambik orang lain....



kami di bawa ke satu tempat.ejen akan kasi tag color untuk ke island hoping ni mengikut pakej masing2 :) sementara menunggu yang lain, ktrang posing dulu......
tunggu semua sampai dan kami bergerak menaiki speed boat...best3....



perjalanan bermula dengan merentasi pulau-pulau.kalau tak silap ada 7 pulau semuanya.kecantikan pulau2 ni susah nak digambarkan.memang cunnnnnnnnnnnn....ditambah plak dengan kejernihan air nye...wallaa...aku x payah snorkeling pon ikan datang mengelilingi ktrang...subhanallah.... :) antara2 pic yang sempat di snap :D

a) pe ntah nama tempat ni





b) Bombay Bay - tempt snorkeling yg best...banyak ikan2 di gigi air :) sejam gak ktrang stay kat sini.furhhh......

c) Maya Bay - katanya tempat pengambaran The Beach..aku tak tengok movie tu hehe...stay kat sini pon 1 jam



e) Phi Phi Don Bay - sini ktrang lunch.buffet.dah masuk dalam pakej :) lepak sini sejam lebih.sempat jalan2 sekitar phi phi don ni.ada rezeki datang lagi ktrang nak stay sini plak la :D










dan pic as ni la rasa paling berani wakakak...aku nyaris2 nak pijak diorang yang terbaring tu.dah la seksi-nak-mampos, aku tengok warna kulit dah sama macam warna tanah..mana la tak terpijak..eeii seriau la..kalo bebetol terpijak cmne????muahahahha
3 pulau je yang ktrang lepak lebih dari sejam...Bamboo Bay, Maya Bay & Phi Phi Don Bay...yang lain2 just stop and posing je muahahha..Bay tu pulau..dalam bahasa thai :)

pastu diorang bawa ke laut dalam untuk snorkeling.aku tak tahu apa nama sebab lupa hehe...dua tempat dia stop.dalam sejam gak la...tempt pertama aku turun.konon2 nak snorkeling.tapiii..........

aku cuak!sebab tetibe kaki ko terapung2 di tengah laut.aku ni kalo kaki x jejak tanah mula la rasa macam nak mampos.muahaha...aku dok berpaut tepi bot.as n mak dah berenang ke tengah2 menikmati pemandangan dasar laut...wawawa....su bagitau org tu aku tak reti berenang.tolong naik kan ke atas bot.faham2 sendiri la kan cmne susah nye org tu nak bantu aku yg badan besar ni wakakaka...sudahnya aku tak berjaya pon snorkeling tengah laut.tengok dari atas bot je la....ehhehe


jeles tengok pui snorkeling...awawa

lepas snorkeling kat 2 tempat, terus gerak pulang.dalam kul 3pm ktrang bertolak balik ke Aonang.tapi sepanjang jalan hujan lebat & ombak memang kuat.terombang ambing boat ni di buatnya.sakit badan sebab dia langgar ombak tu...


selamba je diorang main hujan sambil makan buah...
mak pui pon lepak sama...wwiieeee

akhirnya selamat gak kami sampai di Aonang.lega rasanya....pengalaman melawat pulau2 di Krabi memang best la :)



balik chalet Adam Bungalow & check in.mandi2 terus tido seround.penat jangan cakap la...malam dalam kul 8 lebih baru la ktrang kuar ke night market.


sebelum shopping lg, ktrang nak dinner dulu.sikit punye jauh berjalan cari kedai makan halal.elok sampai je diorang dah nak tutup.frust nye.terpaksa berpatah balik ke Aonang Centre.sebab kat situ ada orang jual goreng2..laju2 jalan.sempat gak menyoping sobenier... :)

sampai je Aonang Centre, ada lagi makcik tu beroperasi.ktrang order nasi goreng nenas, aku nasi paprik, tomyam kong yang memang sedap n as mee apa eh..tp dia mcm kuey teow...kalo makanan thai ada mee tu.aku pon tak tahu nama sebenar :)





lepas makan jalan2 area situ then terus pulang ke chalet...sempat tengok diorang wat show dengan api..macam2 gaya la...tapi tgk dr jauh je la...nak tengok dekat kene lepak bar diorang :p



balik bilik terus pengsan....eeii....tak sabar nak alik KL....yeaayyyy!!

5 comments:

  1. nok, ko gi krabi nok?? huwaaa!! aku jeles seh...
    brapa total belanja ko kat sana? sila bg dlm RM...tima kasih...

    ReplyDelete
  2. ye wahid ehhe

    krabi murah je...chalet+trnasport + makan + island hoping = rm250/pax..nanti aku kasi calculation detail hehe

    ReplyDelete
  3. heheh terimbas balik kenangan g sana..heheh

    ReplyDelete
  4. email sy detail adam bungalow ni leh x? shynur_o8o8@yahoo.com

    ReplyDelete