Short Break:Port Dickson

aritu aku pergi bercuti ke PD....dokek jo.. :p

kali ni percutian free-of-charge sebab penginapan dan makan di tanggung...bawa je la beg pakaian...dan duit kalau nak shopping hehe

lelaki di belakang itu yang men-sapot perbelnjaan seisi keluarga...tq ayah ngah!

aktiviti macam biasa...sampai PD sabtu petang.check in apartment pastu lepak minum2.aku bawa behun goreng.diorang plak dah tapau McD GCB....so layan makan2...pas maghrib terus chiao ke swimming pool.berendam malam2 adalah sangat best!

ayah ngah suruh naik nak ajak pergi makan....semua macam slow giler bersiap.kul 10 baru kuar.g makan kat Restoran Nasreen area Teluk Kemang.aku rekemen kalo sesiapa nak makan sini.sedap+service bagus.harga tak mahal sangat.standard. :D

sempat lagi tu posing depan cermin...hahaha

ikan siakap 3 rasa - lala sambal - telur bungkus - udang bawang putih - kailan 3 rasa - tomyam campur -->semua LULUS kat tekak aku :D

balik rumah apa lagi mahu layan mata.ngantuk giler.bawa laptop dan DVD tapi macam hampeh.tak de maknanye nak layan.baik la zzzzz hehehe....

ahad pagi baru la aktiviti bermula...kul 9 baru bangun.g cari sarapan.sempat singgah teluk kemang tu.aku sambar seluar pendek + topi.g PD pon nak shoping.ntah hape2 la aku ni hehe....pastu baru cari sarapan.sedap la sambal sotong kering makcik tu...dah la sotong dia besaaarrrrrrrr...kalo kat KL mimpi di siang hari la nak dapat sotong banyak2...huhuu

budget cun la konon pakai topi merah ekeke

siap bersarapan, barulah kitorang turun ke laut...usop ajak naik Storm.aku dengan ika tak cakap setuju ke apa terus paksa2...eeiii aku mati hidup semula pon tak kan naik.hati aku kecik.badan je besar muahahah....aku duduk dalam bot dengan abang bot tu ekeke

usop - ika - bini usop....
padan muka korang ekekeke

usop lagi dan apik plakk....

dan sempat la posing seketul dua kat tepi pantai tu..kali ni aku tak turun mandi kat laut...sayang kulit uuuuuuuuuuuuuuuuu....ekeke



dan percubaan melompat ke langit yang paling berjaya...dulu lompat kat Sarawak sampai krem kaki...kali ni tidak...malah tinggi la gak hehe


pastu terus terjun kolam...aku siap pakai swiming suit lagi...tapi versi muslimah ler...cekciiiiiiii...dalam kolam baru tanggal baju.malu arr ekeke



sepatutnya check out kul 12, tapi dok leka berendam dah lajak sampai kul 1 lebih...naik rumah siap2 then checkout kul 3...nasib baik tak kene extra charge... :p

pastu terus gerak KL.....percutian kali ni muka tak burn sangat tapi kulit muka mengelupas dan bibir pecah.owh bibir ni sebab ika tendang time berenang...sakit sampai sekarang :(

itu je kisah short break ke PD....best3 sebab aku cuci kaki je kot muahahahha

tata ;)

Comments

  1. hohoho syoknye mie dpt jln2 free,,hehe...lemak la ko ek ade org sapot..

    ReplyDelete
  2. tu la pasal...dah bertambah lemak badan aku hehe

    ReplyDelete
  3. bestnya..org support jalan2...nasib xde boye emy..yelah skrg kan kecoh psl boye..

    ReplyDelete
  4. muza,
    balik dari PD kuar paper ada buaya kat Tanjung Agas...nasib baik port ktrng sampai Teluk Kemang je
    hehehe

    buaya tembaga tuu....ekeke

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz