Besday Treat 2014: last day @ Kuching Sarawak

last day kami kat Kuching Sarawak.....

arini ktrang santai2 je...pukul 9am baru kuar bilik, dah cakap dengn en ali nak return kete pukul 12pm.....

dengn hotel plak mintak lewat checkout. kul 1pm baru kuar....shuttle nak ke airport pukul 1.30pm.... :)

ktrang terus kuar utk breakfast...kali ni ktrang try Kopi O'Corner....


nasi lemak ayam + mee apa ntah nama....sedap mee tu

 laksa sarawak....not bad!sedap...

rojak singapore....not bad!


lawatan aku ke kuching kali ni memang puas hati tang perut....smua sedap2 kecuali masa mula2 sampai tu je hehe....yg lain tak nyesal try dan lemak betambah hahaha

terus shoot ke Kampung Gersik....nak borong kek lapis dayang salhah.....

semalam ktrang dah pergi tp usha2 je...mana yang nak dibeli...so arini terus ambik saje....ktrang ke sana naik kereta....adoiii jauh betol...rasa nyesal plak x naik sampan je...tapi mengenangkan berat nak bawa kek lapis, tu yang bawa kete :)

sampai je sana, pilih2 dan ambik pastu bayar :)


pastu singgah waterfront kejap...aku je kuar sbb aku nak rembat kain batik songket.... :p

aku dok nampak orang pakai terus jatuh cintaaaaaaaaaaa.....nasib baik ada...terus rembat 2 helai....so baju raya dah ada hahahaha

dari situ singgah tugu kucing kebanggaan rakyat Kuching Sarawak. aku tak kuar pon...sebab jaga kete...tgk je la diorang posing dari dalam kete...jeles!


terus aku shoot balik hotel.....

packing sikit2 then aku bawa barang kuar ke lobby...return kunci kete kat en ali....pastu  aku sempat g melawat library branch kat sana....walaupun tgh bercuti tp ada masa aku melawat gak la kawan aku tu....ok ke x library sana....

dia pickup aku then tengok library sana....ok la...xlah secomel library HQ tapi kira ok la tu :p

dia anta balik aku ke hotel then terus shoot ke airport :)


 terus ktrang check in beg....lepak2 kat airport...sempat lagi aku rembat gelang....pui n miza rembat teh sarawak n kuih tebaloi...paw pui suruh belikan aku sekotak...nak bagi ibu rasa hehehehe

 tata meow meow.....

dan berakhir la percutian singkat kami di Kuching Sarawak :)

so overall aku puas hati sangat2....rasa berbaloi2 datang sarawak kali ni....misi kami nak bersantai2 memang jadi kenyataan....

so overall budget aku kat sana selama 3hari 2malam.....
i) tiket flite rm55/return/pax
ii) hotel 360 express rm122/nite = rm244
iii) sewa viva rm95/day + minyak rm20
iv) tempat makan : 25 bukit mata seafood @ topspot, ramai cafe, rj ayam penyet kopitiam, kopi o'corner
v) tempat menarik sempat jejak : sarawak cultural village, muzium kucing, muzium sarawak, semenggoh wildlife center, kuching waterfront, kg melayu seberang sungai
vi) tempat beli belah : waterfront, medan niaga satok kubah ria, kek lapis dayang salhah

kos : rm325/pax...cover semua sekali kecuali duit shopping :)

kalau tanya aku ok ke Kuching???aku jawab ok sangaaaattttttt :)

end

# Insyaallah esok aku n kks original n kks junior akan ke Kota Kinabalu, Sabah....memang misi aku tahun ni visit malaysia 2014 muahahahahahha

happy wekeend!! (^_^)

semua ni kos nye rm200....aku bawa rm200 je utk beli dan belah hehe
teh sarawak + kek lapis + FM + tshirt + kain batik songket +telur penyu + ikan masin terubuk + udang kering + gelang + keychain

Comments

  1. wah sakan ko ye noks...

    sarawak last aku pi tahun 2007...huhu...

    ReplyDelete
  2. sakan tambah lemak hehehe

    bila nk repeat kuching?dah ok sgt tu wahid

    ReplyDelete
  3. Baru balik kuching terus ke kk fulak wahhh betul2 cuti msia ni :-)
    Kucing best sgt? Ni yg nuat jm nk cari tiket ni tp perlu cari dlm 2,3 org coz nk jimat duit sewa kereta :-)

    ReplyDelete
  4. Bestnya crita percutian ke kucing jm rasa cam nk pegi jgk ke sana tp satu je mslh nyer nk cari partner yg dpt join so leh save sikit sewa kereta tu kalau ramai2 kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yap...kalo 4 org pon syiok gak..leh jimat :)

      kt rekemen la JM kuching n kk ni...kk pon syok...cuti2 dlm malaysia relax2 je...xrushing macam g negara org...pasal leh datang lagi nanti :)

      dan....kt dah rembat g kuching ujung tahun nanti hehehe...gile x?rm55 gak ekekeke

      Delete
  5. Kereta sewa kuching boleh hubungi encik Basir 0168722410

    ReplyDelete
  6. Kereta sewa kuching boleh hubungi encik Basir 0168722410

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang - Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

    Contact person :
    RIKO ADRYANSYAH

    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
    E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.co
    Blog : http://kitaholidays.blogspot.co.id/
    FB :https://www.facebook.com/riko.kitaholidays

    Wassalam

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz