Lepak Weekend : Kuala Lumpur ke Johor Bahru

tadaaaaaa......... * bersihkan sawang blog

ampun yus...bukan tak mo update blog tapi dah kekeringan idea nak menaip...selalu buka malam2 last2 tinggal je kesepian hehe

hari ni terbaca komen yus, ok la i update...1 entry full dengan gambar + cerita pendek eh...

***********************
dari KL ke selatan....

cuti raya cina haritu aku n pui sempat larikan diri ke JB...lebih specific ke Pasir Gudang. alasan nak lepak rumah su...dan alasan kedua nak makan sedap kat JB...tu je...dasar suka habiskan duit mcm ni la :p

kamis malam 30/1/2014 ktrang gerak naik bas pukul 8.30pm. sampai PG pukul 1.30pagi..

tunggu bas sampai :)

jumaat 31/1/2014 lepas solat jumaat baru ktrang keluar cuci mata. jalan2 JJ Tebrau...saje minum petang & lepak sembang....pastu beli barang sikit kat supermarket JJ tu :)


saje tunjuk skill kendong anak orang....kot la lepas ni kendong anak sendiri senang la sikit...tol x syifa? hehehe


betol auntie cakap tu hehee

dan sebelah malam nya ktrang dinner kat Kampung Pasir Putih...layan seafood..sebab sampai pun lambat, udang dan ketam habis...sedih :(





sabtu 1/2/2014...dah plan nak berkelah kat Desaru. aku pernah sampai ke tak sebelum ni aku tak ingat. masa kecik2 pernah dah tua ni memang tak jejak langsung Desaru ni...

bawa bekal nasi lemak bikin sendiri -sosej - dan juga burger.....nyum2...






lepas tu terus terjun mandi laut....yeahhhhh

ahad 2/2/2014...ktrang kuar jalan2 Pasir Gudang & JB....dah tak tau nak kemana, dok lalu la 2-3 kali tepi Villa Nabila tu muahahahha.....

layan kelapa bakar...leh tahan sedap :p

singgah makan tempat feveret..... Kacang Pool Haji..... rasa nak makan banyak2 je..otak-otak dan tauhu bakar jangan dilupa ok.... :D

Harga Kacang Pool rm5 1 set... lokasi food court sebelah balai bomba larkin....



sempat singgah kat JOHO Outlet....hajat hati nak beli la tshirt JOHO tu. tapi tengok rege dia yang melampau, lupakan je la....tak sanggup nak beli ekekeke



dan sebelum balik ke Pasir Gudang, ktrang layan seafood kat Kampung Senibong.

aku tau port seafood sini jauh lagi mahal dari tempat lain. tapi nak cari kedai yang masakan dia sedap tu memang susah. dah berapa tahun asyik repeat JB je, memang kedai ni aku singgah...WAJIB singgah dan makan :p

 kedai 6 Senibong.rekemen!

 menu kami....
ketam sambal + sotong goreng tepung + ikan siakap 3rasa + kailan belacan

 ketam cili terbaekk....sekor ketam rm35...masakan dia perghh sedap!

tidak mengecewakan sotong goreng tepung ni...nyumnyum

dan esoknya 3/1/2014....ktrang gerak balik KL...trip kali ni tak jengah Singapore sebab tak sempat renew passport hehehe

so...overall budget aku kali ni... rm150/pax...tu habis pon banyak ke makan je...penginapan FOC...ekeke

INFO

1) Tiket Bas KL - PG = RM 37.20 + PG - KL = RM 37.20 --> RM74.40
2) Beli baju 2 helai rm10 x 2 = RM20
3) Beli DVD Korea RM10
4) Tempat best sempat pergi
a. Desaru - berkelah
b. JOHO Outlet Store
c. Seafood - Kampung Pasir Putih & Kampung Senibong.

TAMAT...

Comments

  1. Ha'a betul tu..dah lama tak update entry baru...jgn kata Yus, JM pun tertunggu tau heee

    Kalau JM ada kawan yang tggal di Johor nak jugak buat lawatan mcm ni kan..JJCM dan boleh eratkan hubungan silaturrahim :-)

    ReplyDelete
  2. Ha'a betul tu dah lama tak update citer baru..jgn kata YUS, JM pun tertunggu2 tau heee

    Kalau JM ada kwn2 kat area selatan tu nak jugak buat trip JJCM kan..boleh eratkan hubungan silaturrahim...trip naik bas pun ok jugak...tak penat..tdo je :-)

    ReplyDelete
  3. hehehehe....

    ok tunggu entry esok ye JM.... :)

    plan nak naik train. tapi sold out. xpe...naik bas pon not bad...seat besar

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz