3.3.2013...Na & Hussairi...majlis akad nikah

tadaaa....

rajin plak berhupdate :p

minggu kenduri adik aku tu, memang aku bzy teramat sangat...dengan kene pergi team building....dengan nak kenduri nye...furhhhh......

1-3hb mac attend team building @ PD...super duper best! - nanti up story
tapi...3hb tu pepagi pas bekpes aku dah chow...sebabnya adik aku na akad nikah pas zuhur....

dari PD aku gerak 8.30am...sampai kl lebih kurang kul 10am....pindah goodies masuk dalam kereta blablabla....siap2 pakai baju kurung yang besar tu...then 12.30pm terus g masjid....

kebetulan sampai, catering elok je sampai...semua orang setup kan apa yang patut...

nor sepupu aku settle kan hantran...
aku n mak pui g ambik kek

yang lain...relax2....time ni family aku dah ramai datang.sebab masing2 nk solat zuhur kat masjid  :)

aku yang dh siap ni pon rasa berlengas...panas nye...kalau tau kene buat keje, mmg aku sarung jeans je dulu...family aku mana de lelaki...so aku la runner...aku la bentang tikar...aku la angkat meja...aku la..aku la...aku la...eh eh...rajin betol ko ni! :p

semua dah settle, aku terus solat zuhur....tengok majlis nikah....then upacara bermula....pung pang pung pang....selamat bertukar status....

officially....mr & mrs la deme ni :p

dan...agaknya dah memasing lapar kan....xsempat tunggu batal air semayang...semua orang dah berdesup pergi makan kuikuikui.....

aku posing cukup syarat je pastu keep-in-touch dengan family...rezeki kot...family johor pon datang...family selangor mestilah kan....kawan2 ibu...kawan aku mak pui je la :p

dan.....biarlah gambar bercerita....semua enjoy...makanan superb sedap!!tak tipu...memang semua puji...baju na pon leh tahan cun...dulu aku x suka tengok tapi eh mcm cun plak...goodies pon comel...sape la yang buat tu kan... *puji diri sendiri ekekeke

dan aku dapat makan lauk kenduri bebetol malam...sebab tak menang tangan melayan tetamu...elok nak makan, ada je yang pangil suruh itu ini...so next kenduri memang aku makan dulu siap2... muahahahaa

tahniah na & mekri.....akhirnya saya ada adik lelaki (^_^)

sebelum bertukar status

ok..sekali lafaz....


 batal air sembahyang...
cincin & seutas gelang tangan...perempuan
cincin suasa....lelaki

 bersama ibu masing-masing...

 3 sisters in the house yo...

 the hantarans....
gigih sepupu aku buat..thanks nor..
thanks ila sponsor coklat...
thanks mak ngah sponsor fondent kek...
thanks ucu sponsor brownies SR

 my happy family (^_^)

 both side...
tak ramai sebab ramai pergi makan... :p

dan....aku nak poyo kan goodies aku tu....walaupun biasa2 je...dan selalu benar dapat, tapi aku tak kira, nak riak gak kat sini :p

3.3.2013 majlis pernikahan...
terima kasih dari kami sekeluarga....
susunan gambar : ibu-pengantin lelaki-adik-pengantin perempuan-saya!


simple tapi nice kan ekekeke
bos aku siap puji goodies aku ni.....dia suka idea aku...wiieee

tu je pasal majlis pernikahan...ada rezeki kita sambung kisah resepsi plak ye :)

INFO
1) Hantaran
- gubahan oleh sepupu sendiri --> Nor...dia memang kreatif.so senang bagi je duit beli barang :p

2) Baju Pengantin sepasang
- beli kain sepasang kat Jakel, Masjid India. kemudian hantar tempah @ Batu Caves..

3) Make up
- kawan baik pengantin make up kan :D

4) Catering -- rekemen!!
Pak Aji Catering
Ulu Yam, Selangor
cekidout blog nye disini --> Pak Aji Catering

5) Goodies
Kos rm1.65/botol
-botol kaca 80sen
-kacang wepang 70sen
-sticker 15sen

5) Lokasi Majlis
Masjid Saidina Hamzah, Kampung Batu Muda, KL




Comments

  1. don't affraid to try,
    tq gak
    wat lawatan balas :)

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah selamat sudah...

    pas ni aku tunggu turn ko nok...InsyaAllah...


    :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz