testing

Thursday, May 23, 2013

Cambodia 2013 : Siem Rap (Part 2 : Artisans Angkor - Old Market - Teratai)

selesai makan, solat dan rehat jap...3.30pm ktrang turun cari salim....

plan petang ni kami nak ber sunset @ Tonle Sap. sebab awal lagi salim cadangkan ktrang ke Artisans Angkor. ikut hati kami malas nak pergi. tapi sebab salim beria benar nak tunjuk keunikan hasil kerja tangan rakyat kemboja, ikut je la :)

sampai sana kene ambik pas. dan orang diorang akan bawa kita melawat dari satu tempat ke satu tempat untuk tunjukkan macam mana diorang buat patung dan hiasan lain. kebanyakan patung buddha...







untuk masuk kesini, bayaran tidak dikenakan. tetapi kita kene kasi tips kat guide tu. ok la kami kasi je seikhlas hati :)

sebelum pulang, sila masukkan pas ke dalam kotak ni.


dan ktrang masuk la kedai souvenier. tapi biasala semua mahal2...nak jual dengan tourist kan...harusla harga pon up :p ktrang tawaf seround then kuar balik..terus cari salim. tapi sebelum tu posing dulu hehehe

 next...ktrang ke Old Market.....

Old Market ni kiranya tempat shopping nak beli souvenier ke, tshirt ke dan FM tu semua..harga ok tapi kene pndai tawar menawar. masa otw nak ke Old Market, aku terbekenan satu baju. sbb tengok minah salleh tu pakai cun....so aku paksa gak miza & pui beli muahahaha....

tawar2 semua tak nak kasi USD3 (rm9)...tapi kami rengek sampai nak nangis hahaha...akhirnya kedai akak ni kasi...balik bilik pakai sumpah kelakar....minah salleh tu pakai cun...ktrng pakai dh mcm baju tido hahaha...tu la sape suruh gemuk kan :p


pas rembat selai dua baju, ktrang terus kan misi asal nak ke Tonle Sap....

otw ke sana, salim berhenti tepi. nak ajak ktrang tengok bunga teratai di tasik madu gitu...syok gak layan teratai sikit punya cun...rasanya ni la seumur hidup aku turun kebawah nak tengok teratai hahahaha...selama ni tengok kat tasik je :)






dan aku suka tengok pic ni

tak tahu pesal gmbar terbalik hahahaha

elok posing2, salim tunjuk ke-sweet-an dia lagi....hahahah

bleh dia offer nak petik kan untuk kami bunga teratai...siap masuk dalam air lg ok...oh my....



kat pondok tu, diorang asingkan teratai dengan biji teratai...so salim nak suruh kami rasa, gigih ok dia p beli...sweet x dia hahahaha


dan ini la rupa biji teratai....


1st time try not bad...macam makan kuaci je :)

so ktrng teruskan perjalanan ..........

aku tayang muka salim la................ok...ni dia orang nye....

_

_

_

_

_

_

_

_

_


pe macam sweet x? haa wahida sweet x? apa??tak sweet???

wahida, ok husband ko lg sweet kan ekekekekeee...

ni la salim....baikk ok...baikk gilerr... :p

disebabkan nk upload pic slow macam siput, aku update lain kali ye....

bersambungg...... :)

2 comments:

  1. kahkah...tima kasih la sbb sudi up pic salim yg 'sweet' neh....hahaha....

    yg penting baik, kalau aku nak pi sana, aku nak contact number dia nok...

    cewah, ntah bila aku nak pi sana ntah...hahaha...

    ReplyDelete
  2. hehehehe....
    pasni ko g cambodia k...
    kan nk tgk Angkor wat....rekemen! :)

    ok..nanti aku up contact number dia

    ReplyDelete