Cambodia 2013 : Part3 : Tonle Sap + Siem Reap Night Market

kami teruskan perjalanan ke Tonle Sap.

sampai di kawasan parking, ktrang kene beli tiket. harga seorang USD15 (RM45). mahal kalo convert. tapi nak rasa pengalaman punya pasal, pejam mata je la :D


lepas beli tiket, ktrng turun ke jeti. asalnya salim malas nak follow. tapi dia tengok ktrang macam blur-blur je, terus dia ikut hahaha...ye la pesan macam2...itu xboleh, ini tak boleh..ekeke


sampai bawah, ktrang naik bot yang ada, kelebihan trip ni kt tak kan campur dengan orang lain dalam satu bot. kira macam 1 bot, group kt je :)


yang ni bot penduduk tempatan :)

semua ada dalam gambar :p

ktrang mintak la keizinan nak rasa bawa bot. driver tu congcengcongceng dengan salim...dia kata ok je...

kat KL tak bawa kete, kat kemboja bawa bot lak ke hehe

merasa la kami semua bawa bot walaupun sekejap...sampai kat jeti tengah2 tu semua kene turun. kat sini rupanya nak layan sunset nye :)

elok je ktrang ke tengah, terus aku terdiam kejap...

sedih kan tengok...budak kecik2 dah jadi macam pengemis mintak2 duit...tanya salim kene bagi ke..salim kata tak kasi duit, kasi apa2 pon boleh.terus ktrang kasi coklat n gula2..kalau kasi duit kat sorang ni, kang kene serbu dengan semua budak2 ni...
dalam dok kasi gula2, leh mieza berani x hengat...dia mintak ular tu ok!wawawa
takuttttttttttt wawaa

bot sampai je macam ni la aksi diorang...




bersyukur la dengan apa yang kita ada sekarang ni...sedih aku tengok...balik dari cambodia memang insap la...tapi kejap je hahahaha

dan ktrang naik ke atas nak tengok sunset...ramai kat atas ni..semua nk cari spot menarik...kami dpt yang ni je...jadi la kan..

dan...



begambar kenangan dengan salim :p

ktrang terus meninggalkn Tonle Sap ni...sebab nak jalan2 kat night market Siem Reap...

otw balik...

sampai pekan SR, salim suruh tunggu sekejap...mana ntah dia hilang tiba2 datang bawa air buah....sumpah sedap...mcm2 buah n sayur diblend kan...dah mcm smoothies...seyes la sedap...mana nak dapat air ni lagi...


dan salim dropkan ktrang kat Siem Reap Night Market.

sampai sini ktrang nampak banner ada tulis Apsara show & Lady Boy show. so tanya pekerja situ dia kata show start pukul 10. so berjalan la kami dalam kedai2 ni.macam2 la sempat diborong. aku beli sikit2 je :p

tu dia ratu shopping...dia goda minah ni sampai shawl leh dapat usd1/sehelai...
hebat x hebat dia memang gile membeli!


kat sana ada seluar aladdin tu tp corak deme cun2 n style sangt. hajat hati nak rembat 1.semua kedai buka usd7...adoiii mahal tau...convert dah rm21...aku kalo dapat usd4 memang aku rembat terus. tapi xde sape pon nak jual usd 4 wawawa....usd5 pon deme xnak...sudahnya xmerasa la aku beli seluar tu...

tak nyesal sgt sebab wat pe beli seluar mahal2 tapi pakai kat rumah. kalau boleh bawa jalan, mmg pejam mata je la aku beli usd7 tu muahahaha

nak dekat pukul 10pm, show dah nak start. sambil tengok show kami massage kaki...perghhh layan la...dapat la layan 30minit=usd2=rm6....memula lady boy show...ishhh xsesuai utk tontonan budak2 la...aku tengok pon alahai segan nyeeeeeeeeeeeeee

lagu2 diorang pilih best2...yang paling x tahan nyanyi lagu Noraniza Idris - Dikir Puteri......'bermohon sembah, sembah berhajat...hajat berasal kayangan puri, hamba puteri imbas.........'
mau ktrang x nyanyi sama...enjoy ok...hahahahaha


dan last sekali Apsara Show....



habis show ktrang jalan kaki ke Old Market tadi. try usha seluar still x dpt.xpe la xde rezeki :(

dan last...before balik ktrng posing depan pintu gerbang ni...



tamat hari kedua di siem reap.... :)

Info
1) Tonle Sap
- tengok sunset. USD 15/seorang
- private bot

2) Siem Reap Night Market
tempat shopping. harga lebih kurang Old Market. janji pandai pujuk rayu

3) Lady Boy & Apsara Show
dalam Siem Reap Night Market. ada tempat duduk kalau nk massage kaki..sambil massage sambil tgk show :D

Comments

  1. member ko tu pegang ular nok? oh tidakkkkkk...
    kalau aku, aku yg first dulu larik....huwaaaaaaa....

    ReplyDelete
  2. dia berani tak bertempat....time tu aku dah lari jauh takut dia tala kan ular tu kat aku :)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz