Chinese New Year Holiday...tak pergi mana2 ke?

petang jumaat yang sangap ni, aku rasa nak update blog.lagi2 keje tengah banyak + next week ada meeting + meeting + visitor + blablabla.....huhuhu

*sy tak suka meeting :p

nak isi masa sebelum pulang jam 7 nanti, gatal tangan nak hupdate ekekeke.cuti CNY panjang kan...sempat kesana kesini :p

sebelum tu, dapat 1 kotak limau.sedap.manis.nyum nyum....

tq supplier...kongsi2 dgn libmate - nas+fahmi + bos


sabtu 9/2/2013

pagi macam biasa la kerjakan rumah.dobi kain baju semua, clear bilik then lepak2...petang pas asar baru gerak balik kampung...alang nak tumpang.pickup dulu then shoot g makan kat bukit rahman putra.

na nak belnja! TQ :p





 sebab memasing tak makan dari pagi (bekpes sekeping roti dan air) ktrang balun sepinggan sorang nasi beriyani ayam.na je ambik nasi ambeng.sudahnya semua SENAK!








konon balik petang tak nak jem,, sudahnye jem juga...nyampahhhh

sampai kampung dah malam..so lepak2 borak2 then zzzz

ahad 9/2/2013

bangun awal sebab nak buat kek coklat untuk mai.semalam besday dia.nak buat malam sangat tak larat.dalam masa sejam, kek pon siap.semua  makan dengan rakus.sedap 1 hal, kecik pon ye..so kejap je dah licin ekekeke

happy besday mai yang ke 7thn..
seronok dapat lilin n topi tu.sepnjang masa kat kg dia pakai je tau :p
kalau aku balik, aku masuk je mesti dia peluk...
sepupu kecik sy :p

terus siap2 nak ke Sungai Sireh Tanjung Karang. ada jemputan kenduri kawen....sepupu ateh kawen. sebab family diorang close, so gigih datang :) 

dalam masa yang sama, kakak lela pon kawen. aku dah pikir, memang tak sempat nak singgah.so b4 pergi jauh, singgah umah lela dulu.lela sekampung je...singgah lela pon tak sampai umah mak dia lagi.kakak lela - kak ani plak tengah bermakeup.salam keruk je la...ekeke


cilok FB kak ani...congrats kak :)
terus shoot ke kenduri sepupu ateh..eiei namanya...dari dulu memang panggil eiei pon :)




 dan kami yang super-gojes...auwwww ekekeke



pas habis kenduri, singgah umah uda kat batu 9...kesian uda...kiranya dah hampir 2 bulan la ayah uda tak de...ibu n uda g ambik rebung + tebu...aku n ika tido zzz....aku angkut sepupu aku g tanjung karang ehhehe




petang kami beransur.singgah pasar sehari kat tangjung karang.pasar ni dari hari ahad membawa ke hari isnin.macam2 ada.murah pon ye.memasing borong tudung.aku je sopan beli tudung selai je.tu pon rm10 hehehe

balik rumah, malamnya sembang lagi.kebetulan pak uteh balik.pak itam-acik sma2 lepak...pastu pengsan!

isnin 10/2/2013

pas zuhur berangkat balik KL.saje nak balik awal.nk relax kat rumahku syurgaku plak.otw balik tapau KFC dan sampai umah dengan selamatnya ekeke...45minit je aku drive ijok-kl.jalan clear.bestttt......

selasa 11/2/2013

pepagi pas subuh dah tak tido.plan nak lepak taman layang2 kepong.nak breakfast sama2 dengn mimi n zam + anak2 dia..masing2 potluck je.aku bawa sandwich + termos air panas + chocalate 3in1..mimi bawa buah n pizza..miza bawa cekodok pisang...berkelah la kami ditengah padang :)


tudung baru kite....rm10 je hehe
semangat nak minum air panas, gigih bawa termos :p

balik rumah singgah giant, teringin nak masak papdrik ayam...tung tang tung tang..siapp...!!!



tapi bukan papdrik aku yang siap.lepat pisang ibu ekekeke

petang2 sikit baru aku masak....sebab aku tengok semua orang tak lapar, tu masak lewat :)


ni betol2 siap...banyak kali na tanya macm mana aku masak sebab sedap.
malas la layan..kalau sedap ko makan je la sampai terberak kuikuikui

siap masak layan mata sejam dua...pas asar anta adik balik UIA...

pastu nak g basuh kete.tapi ssemua tempat kene tunggu 2-3 keta lagi.memula tunggu pastu malas la.terus chow balik rumah...pesal eh pas balik kampung semua kete kotor ke...kete aku memang la pasal sebulan x basuh wakakakakaka

ion baju keje untuk 3 hari - online kejap - zzzz.....

tu la ceta 4hari cuti di CNY....rasa nak 4hari lagi...tapi tak nak pergi mana2.dok rumah jeeeeeeee.... :)

happy weekends!

*esok keje 1/2 day...wawawa

Comments

  1. kami laki bini suka mkn kat Periok BRP tu...mahal sikit, tapi sedap...air pink dia tu pun kami suka....heheh...

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz