testing

Monday, December 3, 2012

Grand Lexis, Port Dickson

awal bulan 10 aritu, mak pui ajak aku n miza g grand lexis :D

seronok nye la haiiiiiiiiii....penginapan free! so miza settle bab transport n aku settle bab makan :D
*makan berapa la sgt kan...ekekekeke

miza kata aku paling untung sebab bape sangat la makan kan....ok fine.pasni ko tinggal hahahahhaa...kejam x?

pui taja ni sebab besday dia....kira celebrate la sama kat sana....syiokk....sbb company dia mmg kasi ala2 staff retreat la..ko tak nak g sana, ko g sini...sini? Grand Lexis ni le....

kami gerak dr KL lebih kurang pukul 11 lebih...pick up mak pui n terus ke PD....


sampai je PD, singgah petronas beli air..then terus check in..dapat no bilik, naik buggy utk ke bilik...


yang best nye, bilik ada free WIFI....so password nye ikut no bilik... :D *line maxis-digi-mahu pon celcom agak azab.hanya certain tempat dlm bilik je dapat coverage.huhuhu

masuk bilik, ok...kami batak muahahahhhaha



betapa cun nyeeeeeeeeeeeeeeeeee....cantik nyeeeeeeeeeeee...syok nyeeeeeeeeeeeeeeee......ekekekeke

puas posing, moh la kite makan...masing2 dah lapar....tak lunch pon td :)

aku cadangkan bawa la bekal...dapt la jimat sikit...aku bawa behun n nugget, miza ayam bakar...pui air n jajan... + kek coklat miza bawa....


dah makan, solat jamak siap2...apa lagi masa untuk terjun kolam!!!!!!!!!!!

tengah syok mandi2, ana datang..oh ye ana mmg duduk seremban.tiap kali ktrng lepak PD, pasti invite dia...tapi sayangnye dia tak dapat join nak tido situ.esok pagi2 ada hal.xpela..join mandi kolam pon ok...

aku plak dah plan suruh ana bawa kek....time ana sound dia dh sampai, aku paksa pui buka pintu.padahal boleh je aku g buka kan....

dan....tadaaaa........


ana datang bawa kek....terkejut la pui kannnnn....... :)

terus bawa kek kat pool....makan kek tepi pool sambil ceta pasal kehidupan muahahahaha

dari kul 5pm kami berendam, kul 8pm baru naik..tu pon sebab nak g dinner....

aku rasa kalau ada rezeki kami nak repeat ke sini lagi, aku nak masak n bawa utk dinner siap2....lokasi grand lexis ni jauh ke area lukut...pekan PD...so nak cari makan memang kene keluar..melainkan poket tebal leh la room service/cafe hotel :D

dah masak, panaskan pakai microwave je...leh sambung berendam kan hehehe

so kuar kami g dinner....posing2 depan bilik dulu..pastu g mencari kedai makan yang best.yg ni aku serahkan pada ana sbb dia dulu keje library PD.akhirnya makan kat depan perpustakaan PD.kalau dah keje library, tempat makan pon depan library hehehe


balik dari dinner, pui siap tukai uniform...nak g berendam.... OMG!!!! ngantuk laaaaaaaa.....dan aku beradu dulu...sebab mata mcm kene gam....ekeke...lagi best aku tido katil sorang2....special kes ok... *hanya kks je mengerti hahahha

swimming pool yang memanggil.tapi mata dah layu... :)

dan esoknya.....bangun subuh tengok pui dah siap2 nak g sarapan...sebab ada complimentary utk 2 org, aku follow pui...miza ko tido je k....hehhee

biasa la pepagi menu bekpes...dan macam2 pilihan...rambang mata ok...


dan kenapa aku g bekpes bawa beg??

gila kampung, aku tapau untuk miza hahahhahaa.....siap bawa bekal dalam beg...so ambik makanan letak dalam pinggan buka beg dan masukkan je...kesian member x makan..tapi kat bilik ada je roti...xpe la..sama2 nak makan sedap kan :D

balik bilik, pe lg berendam....sebelum balik kl...

kul 11 siap2 n kul 12 ktrng checkout...


konon nak singgah muzium tentera la...nk g teluk kemang la...nak g situ sini tak de nye....terus je kami pulang ke KL...

sampai KL nak anta pui kat ampang...singgah galaxy ampang...aku n miza siap potong rambut...lunch cum hi tea kat situ...pastu baru la balik rumah masing2....

ni ha style rambut aku....seyes akak tu kata muka aku macam budak2....ishhh sukaaaa......ada perempuan tengah stim rambut pon cakap benda yang sama....


pasni memang tak rambut panjang la.....ekeekkeke

Grand Lexis.......best!!!jom KKS repeat next year (^_^)

4 comments:

  1. ok, aku jeles...satu hari aku akan check in hotel ni...

    ReplyDelete
  2. wahid,

    syok wehh...rasa nak repeat lagi dan lagi....

    ReplyDelete
  3. Grand Lexis mmg best! kitaorg dulu pegi bebetul lps kawen. syok gila berendam sampai pagi. HAHAHA

    ReplyDelete
  4. ska,

    best kan...nak repeat lg...nk lepak dalm bilik je :D

    wow....berendam sampai pagi...dasyatttt ekekeke

    ReplyDelete