Lost in Bali 2012 : KL - Ngurah Rai Airport - Tune Hotel Kuta

*tarik nafas...

aku tak de modal nak update blog..aku nak update ceta Bali eh :p

Day 1 15 june 2012... dari KL ke Bali

2pm...ktrang berkumpul @ KL Sentral.bergabong meletup n teruskan perjalanan ke LCCT. ambik bas dalam sejam kami dah sampai...

tak payah check in sbb ktrang tak beli luggage :p

singgah surau solat asar, terus masuk ke balai pelepasan...


flight on time ...kul 6pm mmg gerak meninggalkan KL...dalam flight aku nk membunuh masa ktrang order makan - aku kene siapkan degree of currency...lupa la nak buat...bzy sgt dgn keje b4 travel ekeke


dan dalam masa 2jam 30minit kami selamat jejak kaki di Bali.......


sampai2 je airport sana, tengok orang g satu sudut collect brochure...ktrang pon join la...hehee


bagus kan Bali ni...banyak sangat info...ni semua travel agency la letak kan...aku kutip peta je...saje nk study...tp ermm xpayah guna peta pon x pe...aku redah je sampai je wakakaa

kuar dari situ kami mencari seseorang...aku dah booking siap2 airport transfer....tengok2 ada lelaki pegang nama aku....ekekeke

aku menggunakan service Tune Hotel...sbb kami stay Tune Hotel...so pakai service depa gak...bleh klik kat sini - Ceria Transport

perjalanan dari airport ke Tune Hotel dalam 15-20minit je..ikut keadaan traffic ye...kalo jem, x merasa la 20 minit leh sampai :p

dan akhirnya....Tune Hotel bebeh!

aku x pernah stay...tp aku baca komen ada yg kutuk semua kene bayar...ada yang kata ok sgt sesuai la dengn bajet...kalo tanya aku....

Tune Hotel terbaekkkk....ekekeke...

masa nak check in staff tu tanya...

"ibu enggak mahu tambah apa-apa...di booking bilik nya saja."

"enggak mau pak...kami enggak ada duit"

wakakakaka.....tak de duit ada hati nak bercuti hehe...aku booking bilik je...tak payah aircond...mcm la ko dok umah ada aircond kan...tuala bawa sendiri..toiletries pon sama ye...so jimat ekeke

masuk je bilik...not bad...sesuai la rege murah dia tu ekeke


tp yang x best nya kami x dapat stay sama2 dalam satu bilik...bak kata as...

"ni la percutian pertama aku dapat katil sendiri..selama ni mesti bersempit je kan"

muahahaha....sanggup share katil sbb nak sebilik..leh borak2...dan mmg pon Bali je aku kasi keselesaan...ekeke

setiap kali travel keputusan semua aku yang buat...aku yg wat research...aku yg decide..kalo aku nak makan duit KKS pon deme tak tahu...diorang x pernh tanya aku minta duit utk apa...biasanya b4 travel aku akan inform..."kos kt 300...korang nak bank in atau bg by hand"...sbb aku gak le yang kene g tukarkan duit....diorang mmg cuci kaki la naik kapal terbang...A-Z aku settle kan...benci!ekeke

cuma kali ni....mak pui settle bab hotel...semua dia booking...aku bg je aku nak hotel pe...miza bab pak supir...tapiiiiiiiiiii dia x buat pon.last2 aku gak la yang kene cari wawawawa

ok sambung ekeke.....dah selesai check in, jom la ambik udara luar...nak tengok Bali malam2....


ktrang tak tahu nak kemana sbb dah malam.dan kebanyakan kedai dah nak tutup...ktrang jalan kaki sampai ke Hard Rock then usha2 pantai Kuta...nak berposing dah gelap..so esok je la...

terus kami patah balik ke hotel...singgah kedai 24jam beli air mineral n susu...sana memang banyak kedai ala2 7eleven n kk mart ni...kt kat sini leh bilang dgn jari...kat sana furhhh bersepah!

stay kat Kuta kan x syok sbb crowded sgt....mmg x jiwa la...huhuhuu

dan terus pulang ke bilik...dah lapaaaaaaaaaaa.....hahaha

sebab kan kami dah plan nak jimat selagi boleh, ktrang angkut stok dari KL...ekekeke...sambal ikan bilis ibu wajib ok...up plak dengan kuah rojak may..pui bawa jambu...mmg sedap!!


dan.... ni la stok ktrang utk 4H3M ekeke

betol2 sebelah katil aku...agak2 lapar ngap ngap je hehehe....

malam tu mandi-solat dan terus pengsan....selamat malam Bali..... (^_^)

Comments

  1. Ya ampun...pagi2 puasa ni dah terlior tgk mknan di atas...especially sambal ikan bilis ittew...bisa menggugat keimanan...uhuhuhuhu

    *Bila la nak sampai Bali ni...

    ReplyDelete
  2. siti,
    xpayah g Bali la...baik g thailand hhhee

    mana entry umrah ramadhan?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz