Lost in Bali 2012 : Pantai Kuta - Hard Rock Cafe Bali - Tugu Peringatan Pengeboman Bali 2002

furhh....lama betol tak sambung entry Bali ni...jom3...

untuk day 1 di Bali klik sini... Part 1

Day 2 16 June 2012

pagi ni ktrang syok tido...saje lewat2 malas nk kuar awal....maklum la masing2 lena di ulit intan...bukan senang nak travel dapt keselesaan mcm ni ekeke

bangun2...cuci muka..gosok gigi n ktrng kuar dari tune hotel....

plan arini nak sewa moto n jalan2 sekitar kuta - jimbaran ...kiranya sampai malam nak lenjan moto tu...

pagi ni nye aktiviti...nak mandi laut kat Pantai Kuta....aku siap2 bawa bekal...roti, susu, koko crunch, buah, rojak, air masak.....

sebelum gerak, ambik moto...sehari dia offer 50,000 rupiah utk satu moto....ktrang ambik dua moto :)


dah dapat moto terus ktrang ke Pantai Kuta...

cuci mata hahahha...

ktrang parking kat tempat moto.bayaran parking 2,000 rupiah...pastu terus cari port nak bentang kain...feeling2 berkelah kan....

elok dapat port, ada plak trak lalu sbb nak kutip sampah sepanjang pantai kuta...bagus betol deme...usaha menjaga kebersihan :D

pesal la pic gini jadinya...lantak la :p

pastu terus ktrang bentang kain...bekpes jom!


settle bekpes, ktrang kemas2 n longgokkan barang....jom mandiiiiiiiiiiiii....


sejam lebih gak kot ktrng mandi manda...konon nak g mandi kat nusa dua...tapi macam malas...dengan basah2 nye nak g sana...kuta ke nusa dua ada la lebih kurang 30minit...org yang jaga tempt moto tu suruh mandi sana...laut cantik..

pikir punya pikir malas la....so bilas2 badan kat public toilet then terus balik hotel...

balik bilik, mandi n siap2 nak kuar...kali ni nak stop mana tempat yang kami nampak best :p


pic atas ni ada la pak supir tolong snapkan...kat tune hotel ni ada travel agensi..so kalau nak kemana2 boleh la ambik dengan diorang..sewa moto pon disediakan...tapi biasa la mahal..1-2 tempat je dah mencecah 100 ribu rupiah...rugi gak....

so pak supir yang snap pic ni, cuba la offer service deme....ok xpe...tak berminat... :p

# travel agensi yang ada kat Tune Hotel -->  Ceria Agency Transport...

ktrang teruskan perjalanan ke Pantai Kuta...pagi tadi datang mandi...skang nak datang jalan2 + posing :)

welcome to Pantai Kuta

dan pintu gerbang nye...


ktrang jalan kaki ke depan sikit....nak bergambar depan Hard Rock Cafe Bali....




pastu ktrang sambung perjalanan...tak tau nak kemana...cuma jalan je la...

kat bali kalau dia kata "jalan depan ada simpang ke kanan dan masuk terus aje..." aku ni sampai ujung jalan mencari simpang...tak de....rupanya simpang yang dimaksudkan lorong-lorong kecik...bukan la mcm kita nye simpang sikit punya besar.....muahahaha

dah faham rentak jalan kat sana senang la ktrang ikut lorong2 kecik...dari pantai kuta ikut lorong kecik, terus kuar kat tugu peringatan pengeboman bali 2002....


nak baca pasal tu klik sini -->Pengeboman Bali 2002

pastu ktrang meneruskan perjalanan...tak tahu nak kemana....map tak bawa...belagak tak?hahaha...

bincang punya bincang, jom la kt g lunch kat area Denpasar...sana ada Nasi Padang...then ok...

kat sana yang bawa moto ramai....kereta pon banyak....macet memang teruk kat sana....serabut sangat aku rasa....

dan kerana maccet tu, moto kami terpisah............wawawa

cmne ni??????????

..................bersambung ekekeke

Comments

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz