testing

Monday, October 15, 2012

Lost in Bali 2012 : Tanah Lot

salam isnin....

arini aku sampai awal kat tempat keje... 7.25am dah terpacak kat sini....user plak ada sorang...so moh sambung ceta ke Bali....

*arap2 dapat siap 1 entry ni...kalo jaga kaunter mana de free mcm ni :p

*****************************************

Day 3 : 17 June 2012

*untuk entry sebelum ni sila ke side bar kanan...klik situ ye...

arini ktrang nak tawan Bali dengan Pak Supir. tempat dia jauh2 so nak menunggang motosikal tu agak keberatan sikit...berat kat hati pon ye...berat penumpang pon ye gak hahahaha *mati la kutuk kks...

so seawal pagi ktrang dah siap2...settle semua g beli air panas...kat tune hotel semua nye berbayar...secawan air panas 2000 rupiah....sarapan pagi ni bubur ayam dan hot milo...

settle sarapan, terus ktrng kuar bilik.ingat nak tunggu pak supir kat lobi...elok je serah kunci pak supir sampai...

aku gunakan perkhidmatan Pak Isme...aku dpat contact number ni dari blog wahida....

simpan barang dalam kijang Pak Isme, kami tinggalkan Tune Hotel Kuta.... tata Tune Hotel Kuta...jumpa lagi hehehe

Sepanjang jalan, kami memulakan perbualan....sesi taaruf bermula...ye la nak cari kesherasian kan...macam2 kisah...dan aku baru tahu satu ceta....

di Bali mereka akan berkurung 1 hari di dalam rumah..semua perniagaan di tutup dan termasuk televisyen pon tak boleh dibuka...tu kepercayaan masyarakat Hindu di sana untuk menyambut tahun baru...dan hari tu dikenali sebagai hari nyepi...sunyi dan sepi....hehe

untuk bacaan tambahan kelik sini... blogserius

rupanya kawan pui pernh ke Bali dan kebetulan terkena hari nyepi....dah la dok je la hotel...tak kemana2 muahahahaha

sedar tak sedar ktrang dah sampai ke Tanah Lot....Pak Isme kata duduk la berapa lama pon...hehe..xla...dia kasi sejam utk di Tanah Lot...lama sangat kang tak dapat nak tawan tempat lain :p


dan ktrang dikenakan bayaran masuk RP8,000/seorang....settle bayar dan mula lah pengembaraan kami...eceh...

dari jauh ktrang dah nampak temple yang terpisah di tengah laut tu....memang cantik...tak pe...tu nanti kt pergi...skang kt tawan tempat yang atas2 ni dulu :D


kat batu hitam tu (rujuk gmbar atas paling kanan) ada masa dia akan surut...ada masa ombak memukul batu mmg ko lencun la...so ramai la berlari2 anak takutkan air tu....ktrang ni teringin nak sampai ke tengah...so jom...

buka kasut...singsing kaki seluar dan berjalan....posing2....hehehe

 masa ni masing2 syok je....ye la...ombak tak mengganas lagi hehehe

elok ktrang tengah berposing, tak sempat nak selamatkan diri, ombak memukul ke batu...habis lencunnnnnnnnnn wawawawawa

ktrang memang basah teruk la time tu...tp nak kata pe kan....nak sangat berposing ekeke


setelah puas, kami naik ke darat semula..terus tuju ke toilet...nak bilas mana yang berpasir...dah sia2 je kan :p

 Tanah Lot... kks....June 2012

sempat kami makan aiskrimm + beli Fridge Magnet sorang 1... :)


Tanah Lot...memang cantik....rugi kalau tak singgah :D

masing2 yang sudah kebasahan....

Tanah Lot...
Rp 8,000/person
wajib singgah! :p

4 comments:

  1. salam..

    saye pon baru pegi ke Bali bln lepas, terkena pulak tarikh hari raya dorang. giler meriah hehehehe

    ni yg rasa nk gi lagi ni hehe

    ReplyDelete
  2. masy,

    nape nak pergi lagi....kita tak mo la...bali x syiok hehehehe

    ReplyDelete
  3. siti,

    bagi kita x syiok sgt...tak tahu nape hehehe

    ReplyDelete