Sabtu yang kekenyangan

salam pagi isnin :D

sabtu lepas aku ke shah alam....alang ajak teman dia g Jakel..katanya kain kat sana lagi cun dari kat KL...aku macam 'pehal nak usha kain sampai ke shah alam?' tapi gagah la g...tu pon dah kene bising2 ngeh3

kul 11 gerak ke shah alam.sampai sana terus je ke Jakel...

elok masuk je diorang wat happy hours.aku berkenan satu baju tu tapi kene beli 3 pasang =rm100.yang cun 1 je.nak beli sampai 3 kopak la aku.so x jadi pon rembat.

jalan2 lagi eh cun lak kain bawah ni.ala sari.rm38 semeter.wallaaaaa.....

sudahnya aku x beli pon.ibu beli kain langsir dan alang kain jubah n baju melayu pak lang :D



elok plak aku jumpa patung baju sedondon dengan aku hehe


chempaka amelin a.k.a ayin, adik, comel, ake..
mcm2 nama kot ktrang panggil hehe

budak kecik ni mak aku bela dari baby lagi.skang ni dah x nak balik rumah sendiri.kalo dia ada kecoh la umah aku.kalo tak de rinduuuu wooo.....hehehe

elok nak g kat kete, jumpa fairlady lak...posing sikit hehe



sebabkan dah time lunch, maka alang ajak makan.dia nak belanja sempena dapat APC...wahh..murah la rezeki alang eh...so ktrang pergi kedai area situ je...Wang Solo Ayam Bakar :)






tukang belanja


ibu dan anak kesayangan nye hehe


air avokado...lama x minum wieee


air adik..soda gembira...pas minum kite enjoy


set untuk 5 orang

sebab kan set ni la ktrang memasing kekenyangan.perut senak x hengat.nyesal makan banyak..wawawa....

lepas settle makan, ktrang gerak ke rumah ucu.awal2 lagi aku call berlakon la konon kata nak singgah umah dia.ucu tny la datang dgn sape.aku cakp kawan2.so dia kata singgah la.kebetulan dia nak wat potong kek untuk aiman.

ktrang dalam kete, macm kelakar pon ye gak.nak kasi aiman apa ni.mana de bawa hadiah kan.tapi xpe la...kasi duit pon ok gak kan... :D

dan sampai umah ucu, majlis belom bermula....terkejut la ucu tengok yang datang ibu, alang dan adik muahahha


suka kek ni.rasanya ringan dan x manis sangat.krim pon sedap...
'ucu, nanti tempah utk emy...'

dan ucu dengan budak kecik aiman...



menu umah ucu -->nasi impit & lodeh, pulut kuning rendang daging, kuih muih, bubur kacang, buah2...tapi aku hanya sentuh kek je.yang lain2 x mampu nak usik.alang lagi best x makan langsung.gara2 makan wang solo tadi ekeke

sabtu balik dengan kekenyangan dan kepenatan...juga kepanasan..wawawa

pesal skang panas eh.aku tido malam berpeluh2 walaupn kipas aku pasang 3 dan ngadap muka aku je....huhuu....

bye

Comments

  1. tahniah utk alang ko...dapat APC lagi...

    air avocado....perghhhh...

    ReplyDelete
  2. wahid,
    aku jawab bg pihak alang aku...terima kasih hehe

    best kan???minum kat indon gak terbaek

    ReplyDelete
  3. sedappp nyer dgn air avocado tu
    aye xpenah try....
    arap2 kat medan t ade
    ley aye merasa.....

    ReplyDelete
  4. anoy,
    owh kamu nk ke medan ke?best nyer..selamat bercuti anoy ekekekeke

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz