testing

Wednesday, February 16, 2011

Happy Together 2011

salam pagi rabu... :)

cuti maulidur rasul semalam memang cuti paling best la aku rasa.sebabnya aku tido sampai aku lupa dunia sebenar :p

sedar dari tido je dah kul 12pm!bangun settlekan dapur periuk belanga + basuh ayam, basuh kain baju, cadar, comforter, langsir....mandi....lunch...layan tv....nasib baik ibu rajin terus masak.kalo dia suruh aku masak pon aku ok pasal aku dah lama kot x masak2 kat dapur.maklum la bzy bekerja di hujung minggu ekeke

kul 4 aku tido lagi sampai la ke 5.30...mana la aku tak rasa best muahahha

memang terbalas la tido aku selama ni...puas pon ye gak

cuti raya cina aritu aku balik kampung halaman....aku plan nak celebrate sempena keje baru ni..nak kasi la family aku rasa..so aku rodger semua suruh balik kampung....diorang tengok kelendar n ONce dealova muahaha

menu simple jer...soto - satay - cheese cake - buah2 - dadih + air soya...


pokteh siap call aku....
pokteh : "dengar kata nak wat makan2 ye..tak ajak pun"
aku : "ibu tak call eh...hehe...aah la teh...nak wat makan2...sponsor air soya boleh?"



so pokteh sponsor soya + dadih..thanks :) ayah ngah aku mintak buah2an...aku nak tembikai je...alih2 dia hantar limau, buah lai, epal...nak sangat buah2an kan ekeke

acik aku minta sponsor cheese cake....sama macam time raya aritu...tp raya aritu lagi sedapppp hohoho...


hari yang dirancang tiba....macam lipas kudung la buat keje semua...dan jadi plak tragedi...adoii...nanti aku ceta....

lebih kurang kul 6 family pokteh sampai...pastu family ucu....alang n pak lang dan last sekali family uda....ayah ngah, pek tam n acik memang dok kampung tu..so diorang dah awal2 sampai :)

kaum lelaki ke masjid solat maghrib, yang pompuan2 wat hidangan...balik dari masjid majlis pon bermula....aku mintak la ayah uda wat sikit doa selamat.....

sedih plak teringat arwah ayah, wan dan ngah...makin lama family ktrang makin berkurang huhuhu

pas settle baca doa, terus makan :)



sebab keadaan kelam kabut, maka tak de la gambar seterusnya...bila keadaan lega, barulah posing semula :)

adik n sepupu2...
budak2 ni sekolah rendah lg tapi gaya mcm orang tua :p


dua-dua gile ceta korea...x faham aku pe yg kemaruk nye ntah ekeke

aku & aishah...beza kami 21tahun...muahaha
kalo aku balik suka benor dok atas riba la...
senang ceta dia akan ada dengan aku jeeeeeeeeee

mak sedara n ibu...cayang u olls....


ucu yang x pernh serius ekekeke


me & adik :p

bila dah selesai, diorang beransur pulang...ucu je yang tido..yang lain balik rumah masing2...sebelum pulang aku kasi goodies...ekeke...kan baru balik langkawi..so pack kan kecik2..sama rata semua dapat :)

alhamdulillah....berjaya gak plan aku nak kumpul ramai2...tapi sepupu aku ila & suami tak de...sebab dia balik pahang..pastu meroyan tak dapt join...hahaha..padan muka ko!

Insyaallah next gathering nak wat BBQ plak...ayah ngah nk sponsor kek SR...mesti kek aku tu x sedap kan ekeke....

semua ucap terima kasih la kat aku...siap kias2 lagi kalo dah sampai masa jangan x jemput...hahahaha....

owh tragedi siang nye tu tangan aku kene minyak panas...time tu goreng ayam...nak siat2 utk makan dengan soto..sekali minyak meletop atas tangan aku....adooiiii.....!!!!!!



setelah 2 minggu, dah kering..tp aku tengok hodoh giler...mencikkk

b4 balik KL, acik minta tolong belikan hp...aku tanya dia nak cmne..dia kata budget rm500...so aku memang suka C3..aku belikan dia C3..color pink lagi... :)

hp acik & blackcurent aku hehehe

diakhiri dengan pelam ni...hehehe

aku : banyak nye beli...sape nak makan???
acik : pakcik beli.dia kata emy balik.mesti makan banyak ni...

sebungkus plastik besar dia beli, setengah je dah kene hadap....hhehe.sesekali balik kampung orang layan la kan..kalo selalu sangat, awk pikir la sendiri ekekeke

tu pon ayah ngah hantar putu mayam...acik belnja kebab...yippiieee....feveret aku semua tu ;p

daaa.......... (^_^)

2 comments:

  1. bestnya kumpul ramai2 camni...
    aku pun sedih kengkadang kalau teringat kat arwah ayah...
    sedekahkan alfatihah utk mereka...semoga mereka tenang di sana...amin...

    ReplyDelete
  2. betol tu wahid...sedekah kan al fatihah kan...
    ermm...

    susah nak kumpul mcm ni...dah lama plan asyik postpone jer...tapi akhirnya berjaya gak :)

    ReplyDelete