Ewah-Ewah Raya 1 Syawal

aku nak story pasal raya ;p

macam biasa di pagi raya ada family aku - alang dan tuan rumah -->family acik...jadila kan dari tak de :D

tahun ni buat pertama kali aku g solat raya kat masjid kampung aku...dulu2 solat raya buat berjemaah kat umah.kalo tak alang jadi imam, mesti acik...rindu la saat dulu2 huhuhu....tetibe tahun ni teringin plak nak berjemaah kat masjid :)


time dengar khutbah aku rasa sayu..sedih...sekarang ni aku agak ber-emosi sikit ;p ohh ye..tak faham la makcik2 kat kampung bukan dengar khutbah.dok ber borak2...pok pek pok pek..cuba la dengar nasihat2 yang disampaikan di pagi Syawal ni...ecehhh....tapi seyes agak menggnggu konsentrasi la.....

balik dari masjid, buat hidangan....makan time!!!!...............

menu pagi raya :-
mee rebus + cheese kek super sedap + ketupat/kari ayam/kuah kacng sotong/lontong

pastu berposing di pagi raya..........

family den ;p

anak2 acik...[jidi - aishah - mai - zul]
sebab diorang je ada pagi raya, aku kasi duit raya lebih sikit muahahhaha

pastu bermaafan dan kene hulur duit raya yerr....

ampun ibu.....ampuuuunnnnnn hehehee

kak emy nak duit raya!!!!!
ha...cium dulu....hehe

macam biasa tgh hari sikit aku balik KL....g ziarah kubur ayah....aku rasa sebelum raya tahun depan aku kene tukar batu nesan kubur ayah tu.sedih plak aku tengok.dah tak de seri huhu..doa2 la murah rezeki lagi tahun ni leh tukar baru :)

balik dari KL, sampai kampung posing lagi time ni ada family ayah ngah n family pokteh...ni posing adik beradik la kirenya ekeke

aku - na - adik

alang - acik - pokteh

alang - ibu - acik

aku & ayah ngah....

aku n pokteh....

dan pic bawah ni kira versi cucu wan aku batch veteren...selepas ktrang semua nye budak2 kecik...wawawa....tak tahan woo kalo dah ramai2 umah jadi bingiiiittttttttttttttt...muahahaha

adik beradik aku + adik beradik ila....
kami membesar bersama kecuali adik je duduk KL :p

pastu aku g pulang kete ecah...aku pakai kete dia g KL...lagipon dia x guna kete ekeke...lepak umah dia makan ketupat + daging masak kicap + sambal kering...memang menu Jowo!i likeeeeeee....hehehe...

pas maghrib g beraya umah ayah ngah...dan makan lemang plak....ditambah dengan kek coklat super sedap gak...giler la asyik makan, makan dan makan wawawa.tahun ni ila n acik order kek.acik ambik cheese, ila coklat moise...sedap lak tu...nanti raya haji order lagi eh...

dan....baru 1st raya berat aku sah2 naik berkilo2...haih!

Comments

  1. meriahnya raya emy..mknan2 raya belah emy lain2 yer..selalu ketupat rendang kuah kcg n lodeh..ni siap kari ayam, smbal kering semua...

    ReplyDelete
  2. muza,
    ermm kitrang dah x buat rendang....sebab kalo beraya rumah org mesti akan ada rendang.so tukar kari ayam :)

    org Jawa lagi x buat rendang...akan ada sambal kering n daging/ayam masak kicap...tp sedap gak..sesekali makan pagi raya menu cmtu :)

    xde rendang mcm x feel raya kan??

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz