testing

Tuesday, March 29, 2016

#Birthdaytrip2016: Muzium Sungai Lembing, Kuantan Pahang

sambung lagi entry Kuantan, Pahang...

sebelum aku pergi Kuantan, laju aku search blog DJ..dia pernah g sebelum ni..aku pon plan nak berehat...so xde la beria nak tawan Kuantan hehe...bukan senang nak bercuti n jadi orang have-have ni :D

so ktrang jejak kan kaki ke Muzium Sungai Lembing. dari bandar Kuantan dalam 40km je.  jalan pon tak de la penuh kereta tapi 1 line je la..kalau duduk belakang lori, mohon bertabah :p

sampai je sana,beli tiket masuk RM2..pancit gak la kene naik bukit sikit hewhewhew

banyak info pasal sejarah perlombongan bijih timah kat sungai lembing... gigih la membaca...jumpa plak kerusi n video pasal ni, melepak la kami kat situ...cuaca panas sangat....huhuhu

tengok gambar je k





dan sebelum balik, bergambar depan muzium dulu....


ktrang sambung jalan lagi ke terowong bijih timah...net entry :D


2 comments:

  1. awat pendek bebenor ne emy..baru nak baca dah bersambung pula :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa kesian zilla haha...nanti sambung lg :D

      Delete