testing

Friday, May 8, 2015

Trip # takuttapipergi2015 : Myanmar - Nasi Beriani Sedap @ Nilar Beriyani Restaurant & Final Yangon

yeayyy.....dah xde hutang dah pasal Yangon ni.....hehe

confirm ni last entry ok.... :D

-- sampai Zilla dah balik Myanmar baru entry ni siap...sorry Zilla masa sangat mencemburui skang ni hehehe

Last day kat bumi Yangon....

arini ktrang plan nak me REPEAT Scott Market...miza beli lagi batu jed nya...beli teh dalam paket tu...pastu selai dua kain yang orang kirim....settle semua tu terus ktrang nak cari tempat makan....nak gak rasa lunch kat Yangon ni.....

pastu terus shoot cari Nilar Beriyani Restaurant ni.....aku tau pasal tempat makan ni pon sebab baca kat blog yang aku refer tu...dah kata sedap kann moh la try....kebetulan dekat sama jalan dengan hostel ktrang...cuma Nilar ni depan sikit...kene jalan dua blok kedepan.....


Kalau perasan, ktrang jarang makan luar...bekal pon banyak...just beli nasi putih je..balik bilik makan ayam dalam tin + sambal ikan bilis ibu....dap dap dap.....

ktrang semua ambik menu sama -- nasi beriyani ayam....

rasanya??

sedappp....betol la seperti direkemen...memang sedap...layan la kan sesekali nasi beriyani ni...kalau selalu muak...aku  memang jarang nak makan nasi beriyani....biasa memang ambik nasi putih....tapi yang ni, dap dap dap.....wat jadi sedap tu rempah ratus dia tu sangat terasa di setiap suapan... :D chewahhhh

settle makan ktrang balik hostel minta kuar lewat sikit...nak solat siap2 b4 g airport...settle semua kewajipan, gerak la kami tinggalkan Yangon....beg ktrang staff hostel tu bawa turun...siap tahankan teksi untuk ktrang......

kalau beg x beranak tu memang bukan kami la ekekekke

sementara nak tunggu check in, ktrang kira2 duit kyat banyak lagi...nak bawa balik bukan leh pakai pon....so ktrang dok la ulang alik tukar duit....diorang x kasi tukar sbb buruk sangat....duit buruk tu duit deme...duit kyat...dah x kasi tukar, cmne ktrang nak dapat usd balikkkkk....

dah la sorang2 g tukar....katakan dengan as dia reject, aku plak g berlakon nak tukar...sekali elok dia trema plak...senget kan staff money changer tu hahahaha

last2 dia dah malas layan dia kata duit dah habis....tipuuuu......tetap ktrang nak tukar lagi!!!!
yang tulisan kuning tu tau :p

Settle check in, ktrang nak masuk dah dan terpandang la lukisan lawa ni....memang rata2 orang posing kat sini...so jom la sepam dua kt posing hehehe



Sementara tunggu nak boarding, korang nampak tak bila teknologi merasuk dalam diri????

bzy layan pertanyaan peminat hehehhe

dan berkahir la trip #takuttapipergi2015 kami ni....balik tu nak tido pon tak lena...furhh....seriau.....hehe

sampai klia2 ktrang terus ambik barang & pergi bayar parking kete....sehari rm47...g 4 orang xde la rasa berat sangat kan....masing2 kuar rm50 untuk parking & tol....

esoknya aku keje....deme lain pengsan tidooo..... * jeles....

Overall budget untuk trip ni.....

Flight Air Asia -- RM126
Visa -- RM140
Stok makanan -- RM30
Parking + Tol -- RM50
Lugage balik -- RM50
Makan pergi balik-- RM24
Underground(hotel,teksi,entrance,makanan,jajan,air dll) --RM232.50
TOTAL = RM652.50/pax

#ktrang wat collection RM355 utk perbelnjaan underground tu...tapi ada la baki bawa balik RM122.50...

antara barang yang aku shopping kan...............
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


kos shopping dalam +-RM400

Maka tamatlah kisah trip #takuttapipergi2015 ke Yangon, Myanmar...... :)

kisah-kisah Myanmar boleh usha kat side bar under Myanmar -- Yangon

Thanks sudi baca..... esok cuti kan??? Tazabarrr.....nak qada' tido ekekeke

Tata............. Happy Weekend!!!

9 comments:

  1. akhirnya hahaha!

    Emy, nasi beriyani tu saya tak boleh masuk kot...terasa lelangit penuh dengan lemak...err tak habis pun makan, mujur share berdua...saya lebih suka makan kat kedai seafood tu..puas sgt makan..kena dgn selera hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo ye ke...xkene selera eh...

      fresh seafood tu layan kan....dap dap dap.....

      Delete
  2. Nasi briyani tu serius sedap!

    Terasa nak fly ke Yangon je semata nak makan nasi briyani tu :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. muahahahha......kalo fly tapaukan kt pelissss

      Delete
  3. wah dah habes dah entry yangon...tp tiap kali aku komen tak masuk...pesal tah...sobssss

    ReplyDelete
  4. wah dah habes dah entry yangon...tp tiap kali aku komen tak masuk...pesal tah...sobssss

    ReplyDelete
  5. EmYyyyy nape komen aku xmsukkkk

    ReplyDelete
  6. DJ....mmg selalu ko komen kan x masuk kat email
    tapi masuk ke blogspot je
    means kalo aku nk update blog baru nmpak
    nape eh...

    skang ni aku masukkan semua sekali hehehe

    settle kisah Yangon :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha terlebih2 plakk komennyaa...hehehe

      Delete