PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2012- Emy Takeshi


salam......

raya kali ni aku cari pasal g join contest dari blog Biqque.masa bulan puasa tu saje lompat2 blog.pastu baca previous nye contest macam eh eh aku nak buat la :D

so b4 join contest, kene ikut syarat dia.....


SYARAT UTAMA YANG WAJIB ADA!


A) Setiap gambar MESTI ada Blogger.

B) Setiap gambar MESTI pegang/letak/lekat kertas A4 tulis "PHOTO CHALLENGE BALIK RAYA 2012".
C) Setiap gambar MESTI kena pakai baju raya.

Note : Kalau takde salah satu syarat diatas ni, masih bleh teruskan, tapi tolak markah la.

-->3 syarat utama tu aku lepas...muahahaa...perasan kan :p

dah melepasi syarat, moh la kite mulakan sesi bergmbar...


10 CHALLENGES YANG PERLU DILANGSAIKAN!

Idea Biqque.

1. Blogger bergambar bersama kereta lama dan buruk (mesti kereta berusia 20 tahun atau lebih)


belakang tabir : susah gak weii nak cari kete buruk...otw nak g balai bomba nmpak kete ni parking tepi jalan...stop n snap ekeke


2. Blogger bergambar terlentang dimana pelita raya berada di kedua tapak tangan (mesti dua pelita, satu kiri satu kanan)

belakang tabir : sebabkan aku besar, aku baring nampak la macam dugung terdampar...so aku terpaksa kaburkan hehehe

pelita style lama tak de...pakai yang pacak ni...arap2 ok la :p


3. Blogger bergambar makan kuih raya di dalam kedai/pasaraya sebelah cashier (mesti ada cashier tengah keja, kalo dia gelak lagi bonus)



belakang tabir : kat area kampung aku, ada pasaraya Billion ni...memula masuk..usha2...line ok tak ramai customer...then terus cakap dengan adik tu...nak snap dgn dia...then dia terus ambik cermin betolkan tudung hahahha

dan hasilnya......





4. Blogger bergambar main bunga api depan balai bomba dgn kadar api yg besar (pepandai la korang nak buat apa dgn bunga api tu kasi api dia nampak besar)


belakang tabir : ni je la yang termampu...tak de idea dah....pastu time nak main bunga api, org sibuk pandang2...time ni dah kul 11pm...ok ke?x cukup besar rasanya ekekeke



ataupun......


5. Blogger bergambar baju raya yang dilekat penuh dengan sampul duit raya (lagi banyak sampul yg dilekat, lagi bagus)

belakang tabir : konon nak jadi patung-patung kat sawah, sudahnya sampul raya x cukup....muahahha....ni je la hasilnya....


ok settle....next...!

Idea Chawana.
1. Blogger berpakaian baju raya songsang (lelaki pakai baju perempuan, perempuan pakai baju laki)




belakang tabir : tq ayah ngah kaasi pakai baju melayu dia ni...dan sampin usop ripin sepupu aku ekekke....nampak betol aku gemuk wawawa.... (p/s:dalam tu ada baju n jeans aku....malas nk tukar hehhe)


2. Blogger hias kenderaan korang bertemakan raya, dan bawa kereta korang berjalan-jalan dengan hiasan tersebut (lagi meriah hiasan lagi byk markah huhuhuh)


belakang tabir : tadaaa........


3. Blogger ambil gambar reflection diri sendiri (pakai baju raya) di mana2 tempat berkaitan, lagi luar biasa cara/kreativiti/tempat yg digunakan lagiiiiiiiiii bagus! (sila pikir di luar kotak)



belakang tabir : aku x kreatif pon huhuhu


4. Blogger memakai baju raya dan bergambar bersama patung demo baju raya di pasar raya (pepandai la korang nak pose maut camne)


belakang tabir : time aku g ni kedai x buka lagi...terus aku posing siap2 ehehe


5. Blogger kibar bendera Malaysia sambil pakai baju raya di tempat yg tinggi (tiang lapu, atas pokok, apa2 yg tinggi, etc)



belakang tabir : plan asal nak panjat bumbung rumah...tapi bila sepupu aku apik naik dan agak susah nak turun walaupun ada tangga, maka cancel je la...

snap pic ni waktu maghrib...sekian hehehhe

settle aku nye contest....walaupun nmpak gaya mcm tak menang tapi contest ni serius best...asyik jadi bahan gelak sedara mara je....

tq sepupu terbaek...ila n ika jadi photog...family yang lain tukang gelakkan hehehe

dan...tq cik la sbb kasi idea wat 'take action' utk sign Photo Challenge tu...

ok nak submit skang....tata :D

Comments

  1. wauuuuu..... seronoknya kawan kita ni....

    ReplyDelete
  2. 5. Creative gak member aku ni...

    ReplyDelete
  3. terbaekkkkk.. next year, cdgkn kt penganjur, men mercun papan kat dlm balai polis lak.. k....xpon anyam ketupat sambil lumbe lari ke... hehehe.. apepon raye taun ni xpuas laaaa... nape eh?? (kite makin tua ke???)hope menang,... jgn lupe bwk kitorg skali k...chaiyokkk...

    ReplyDelete
  4. hahahah..
    creatif thinking!!!
    ada yg tak terpikir nak buat..ok?
    hehe

    ReplyDelete
  5. HAHAHAHAHA LAWAK LAAAA! suka tgk part sampul penuh kat baju tu, menjadi! pelita tu tak letak atas tapak tgn le plak hahahaha! tapi bunga api cantik :D

    tx ye masuk, tak sangka sgt sporting :)

    ReplyDelete
  6. Great emy! Mtk2 ko menang.....lwk n creative!-dee

    ReplyDelete
  7. hahahaha..jgn lupa kan tuan punya pelita ni kalau menang k..
    kdg2 kreatif gak ko ni..terbaikkk..hahaha

    ReplyDelete
  8. nash,
    malu je kan...hehehe

    dilla,
    hehehe...pndai la ko...tq jd photog

    ReplyDelete
  9. anash,
    akak pon sama...suka tgk kete berhias...

    janggel,
    gudluck juga :D

    ReplyDelete
  10. dee,
    tq...hehehe

    fara,
    i x kan lupa u...tau la kg kt dh moden mana de org pasang pelita...masing2 pasnag lampu kelip2 je kan...

    ReplyDelete
  11. Wawawa...kelasss kau Emy...haha

    Good luck!

    ReplyDelete
  12. Best la korang! Sporting abis! :D

    ReplyDelete
  13. siti R,
    ekekekke....kelasss sgt hehe

    Liz,
    tp syok kan wat contest ni...nape x join tahun ni? :)

    ReplyDelete
  14. CONGRATS! DAPAT NO. 2! NANTI ORGANIZER BGTAU HADIAH APE YE? JAP, U DUK KL KE NEGERI LAIN?

    ReplyDelete
  15. GO HERE FOR RESULT : http://biqque.blogspot.com/2012/09/result-photo-challenge-balik-raya-2012.html

    ReplyDelete
  16. HAHAHAHA...ko pun terjebak ke dgn photo challenge ni?? ya Allah syabas betei! mmg kretip & bold habis =)

    tahun depan aku nak masuk =P

    ReplyDelete
  17. fatt,
    itu la pasal...tp syok gak..hehehe..

    tahun depan kalo ada lg aku nak masuk lagi muahahahha

    ReplyDelete
  18. GO HERE FOR PRIZES l http://biqque.blogspot.com/2012/09/prizes-photo-challenge-balik-raya-2012.html

    email me at biqque(at)yahoo.com ye...i nak tau address u :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz