Make over bilik chomel

salam isnin..... (^_^)

weekend lepas banyak aku habiskan masa dekat rumah.kadang2 berharap ibu tak ajak keluar cari barang ke.sebabnya aku malas betol nak keluar rumah...mood kalo boleh nak duduk rumah jeeee.....

semalam seawal 4 pagi aku dah bangun.dok wat pe?kemas bilikk...muahaha...

kul 4 pg aku start sampai kul 7pg...ngantuk tido seround..kul 11 bangun sambung kemas...alaa bukan kemas apa pun...buang barang2...nak tapis buku2/nota/kertas2 pon ambik masa yang lama....

kul 1pm masuk dapur...masak..ikan cencaru masak kicap + kobis bunga dan brokoli rebus..

kul 3 settle basuh tudung2 awning ni...nak kene cuci tangan la kan...12 tudung sekali aku basuh...

petang sambung kemas lagi...pastu penat...tido seround...

pas maghrib sambung kemas sampai la kul 11pm!gigih betol ko mengemas ye...


hasil buangan...

mula2 aku kerjakan buku2 dulu...kene susun kasi kemas...ni pon x sempat nk filing surat2...xpe...tu wat next week





susun anak patung comey2 ni...



dan saje aku wat meja kecik...senang aku nk online...tulis surat cinta ke muahaha...meja merah ni beli kat ikea...rm19.90...



sudut informasi...abaikan strategi tu...aku letak sejak 2010 lagi hahahahha





bilik aku ni kecik je...tapi barang2 mak ai..bukan main banyak lg...cmne nak bg bilik clean n clear eh....



nak je aku buang komputer tu.tp ibu x kasi.kenangan dia belikan masa aku study dulu.masalah nye on pon dah x boleh.nak kenangan pe nye..menyemak lagi ada...

tv tu x lama lagi aku nak sedekahkan pada yang memerlukan...tv tu bg aku sekadar hiasan je.sejak aku repair, tak de pon aku ON...umah kecik nak tv sampai dua...mak aku buka tv kat luar aku kat dalam dengar sebiji-sebiji tv tu nye suara...cmne nak pasang tv ni ekeke

misi kemas bilik berjaya!pas ni nak wat misi lain plak..nak kerjakan kotak2 bawah katil n atas almari plak :p

monday blues ke korang? :p

Comments

  1. waaa.. kite ske la sudut informasi emy tue.. keke..

    bilek kite pon kecit.. pastuh byk nau brg ngan kain baju tak beguna.. magz plg byk le.. taktau nak buang ke cane.. agak-agak klu wat car boot sales jual magz ngan baju² tak pkai lgi tue oke tak..??

    ReplyDelete
  2. suka eh hehehe

    buat la..baju awak lawa2...xpon mana baju big size dulu2 meh jual murah2 kat kt ekekeke

    ReplyDelete
  3. ouh, kite ade 2 pasang baju yang tak penah pakai langsung.. time tue anta jahit mase badan tengah mengembang.. time ghik hamek plaks, bdn tengah menyusut.. smpai skang tak sarung-sarung.. nanti kite snap pix yew..

    ReplyDelete
  4. orait...nanti wassap...kalo ok, leh la kt rembat :D

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz