Trip Bersamamu II : dari Penang ke Hatyai

wahh...AA wat promo 10sen kan?tapi kali ni aku x grab pon..selagi tak melepasi 2012 selagi tu aku tak leh plan trip kemana2 lagi... :D

mari aku sambung bercerita pasal hatyai ekekeke * ada org baca ke?muahahaha

***********************************

Sabtu 26 November 2011

tepat jam 4am...kami selamat tiba di terminal bas sungai nibong...lagi 1 jam kami akan meneruskan perjalanan ke Hatyai....as kat rumah tengah siap2 nak bergabong dengan kami....

oh as cepat la datang! :D

tak lama lepas tu as sampai...

kami ke Hatyai menaiki van.asalnya nak naik keretapi.tapi tiket sold out!alternatif lain ambik bas direct ke hatyai atau menaiki van @ penang...disebabkan as kat penang maka kami setuju nak ambik van kat penang.sbb tu ktrang turun penang...

lebih kurang pukul 5.15am, van tiba di terminal bas sungai nibong.terus ktrang naik.kondisi ok.ada ada dlm van 11org + 1 driver.bermula la perjalanan kami ke hatyai...



6.45am berhenti rehat @ changloon.nak solat subuh & minum2...surau dia memang menyedihkan..tempat makan cantik tp surau sedih aku tengok huhu...pastu sempat makan rojak buah as...sedapnye kuah rojak tu!mmg makan hingga ke titisan terakhir...

perjalanan diteruskan sampai ke bukit kayu hitam...kami selamat tiba jam 7.30am...melepasi imigresen malaysia...ok la laju...



bersambung ke imigresen thailand sikit punya ramai orang queue...ramai betol org malaysia nak celebrate awal muharam kat hatyai ekeke

lebih kurang 45minit dari Danok (imigresen thailand), kami selamat tiba di Hatyai lebih kurang pukul 9.30am...yeahhh!!!!

tapi....ktrang tak riki2 pon hotel...sbb nak redah je kat sana.dalam kepala nak yg murah tapi selesa.elok van tu turunkan kami depan hotel apa ntah, ada pakcik datang menegur.siap cakap melayu semua.dia suruh naik tuk tuk..ktrng ni nak jalan2 sendiri...


dah disodok suruh naik, kami naik je la...tapi duit x tukar lagi...suruh la tuk tuk tu bawa g tukar duit...

sepakat membawa berkat, ktrang tukar rm200 seorang...so dapat la 197baht....


pastu dia hantar ke guesthotel yang ktrang request.tapi full la plak...so ktrang menapak lagi dan lagi...dan terjumpa la hotel ni...500baht bilik aircond....yeahhh!!murah2...lebih kurang rm12.50/seorang....




lepas je check in masing2 ambik port...membuta!ekekeke

bilik ni bagi aku selesa...cuma yang x larat nye aircond dia terlampau sejukkkkkk...pastu x leh nak naikkan suhu...mmg itu la kesejukan nye...bayangkn tido siang sakit badan menahan sejuk..ingatkn bila dh report ok la kan sekali hampeh.tak de pape perubahan pon....

lebih kurang pukul 1pm, ktrang dah bangun...masing2 mandi, solat n siap2 nak jalan2 pekan hatyai.ktrang plan nak stay hatyai 3hari 2malam....so kami memulakan perjalanan merentasi bangunan2 kat hatyai ni




ktrang sempat beli t-shirt hatyai...110baht(rm11) sehelai...sekali elok plak depan hotel aku jual 100baht(rm10) je selai...hampeh dot com betol la!


alahaii...kecik betol hatyai ekeke....ktrang meneruskan perjalanan sampai ke pasar kimyong...dari blog2 yang aku lompat baca, ada la tempt makan yg best.so tu yg nak try...


bila aku order nasi beriani ayam + teh ais furhhhh memang sedap!!rasa nye terbaek masuk anak tekak....ekeke...nak makan bertmbah pon ye gak.tp kene la sedar diri dulu kan...main belasah je kang mana la badan x naik mcm kene pam ekekek




dan setelah berjalan2 sekitar, ktrang meneruskan hasrat hati utk ke floating market....mcm mana nak g??


next entry....ekekee

Comments

  1. sedap kan nasik ayam & teh ais kat situ. wlpun tepi jalan tapiiiii sedap. hahahaaha

    soalan tak berkait : nape ko guna nama emy tak kecik? adakah ia bermakna ko ni besar? sori..tp aku just wonder..hehe

    ReplyDelete
  2. owh fatt,
    malunye kamu terjah sini ekekek

    nasi tu mmg sedap..terima kasih la sbb ceta kat blog...dah mcm org mabuk asyik makan nasi tu je hehehe

    jawapan : sbb aku mmg besar...pic kat atas menunjukkan segalanya ekekeke

    ReplyDelete
  3. menunggu dengan tabah nak dgr sambungan cte trip hatyai kamu..

    ReplyDelete
  4. einaz,
    sikit je lagi nak habis...pasal x g mana2 pon kat hatyai hehee

    ReplyDelete
  5. alah takyah nak malu le dgn aku. aku ingt lg ko slalu emel tanya itu ini. hahaha...no problem :)

    ReplyDelete
  6. muahahahhahaa....
    kalo x bertanya aku sesat plak ekeke

    ReplyDelete
  7. salam... blogger emy.. Nak tanya nie.. boleh tak tanya kawan emy tu.. bagaimana nak dapatkan tiket van dari penang ke hatyai? adakah tiket tu boleh dapat di sekitar terminal bas sungai nibong?

    Terima kasih. :)

    ReplyDelete
  8. hai jeri...

    tiket van dr penang ke hatyai beli kat terminal sg nibong. tingkat dua. ada kaunter tiket dia

    ReplyDelete
  9. terima kasih banyak2x... :) -jeri-

    ReplyDelete
  10. as salam...if dari butterworth ada tak van ke hatyai

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam....

      maaf awk sy x pasti ada ke x...sy naik dari stesyen bas sg nibong

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz