testing

Tuesday, December 13, 2011

Trip Bersamamu III : Klonghae Floating Market

sambung lagi kisah Hatyai....

elok lepas beli t-shirt mahal seringgit tu, kami balik ke hotel.letak barang2 & buang apa yang patut, kami kuar semula....

mmg plan nak naik tuk tuk je...dah tny 2-3 tuk tuk sama je charge nye.400baht = rm40.return.

so seorang charge 100baht = rm10....ktrang setuju naik tuk tuk abang ni.memang rezeki dia kot.semua yang lalu hon hon ktrang wat bodoh.abang ni lalu sengih je kami ON plak muahahhaha

dalam 20minit perjalanan, kami tiba di floating market :D





dan seperti yang sedia maklum depa berniaga atas sampan :D








rasanya ktrang try semua makanan kat sini..behun tomyam - satay - ayam apa ntah - jelly kacang hijau - shushi yg 4 kali g beli sebab sedap - air - aiskrim - kopok lekor pon miza selera ekekeke

makan sampai kenyang!

otw nak kuar depa menikam....tak menang pon ekekke


pastu cuci mata sekitar tu...best2...tp barang banyak mahal2...sama je kat hatyai...


tapi ktrang semua rembat jam ni...kecuali miza...tokey tu kasi 80baht= rm8...aku n mak pui sama design...as n su sama design... :)


dah gelap baru ingat nak g cari abang tuk tuk tu hehehe


terus ktrang gerak balik ke hatyai....pastu minta abang tu drop ktrang kat lee garden je...nak cuci mata...


sempat la ktrang naik shoping mall lee garden tu...ada plak idea market ni...jalan2 cuci mata je :D



pastu ktrang jalan2 sekitar hotel tu....


udang besar giler...nasib baik la aku x minat udang ehhe


sebelum balik hotel, kami tapau pulut mangga..sedap!



balik hotel siap layan cerekarama tv3 lagi....comel je tv depa dapt siaran tv3 ehhehe....

malam ni semua kenyang.No Dinner!ekeke....td kat floating market dah makan mcm hape je..so malam kite lepak2 je....

disebabkan kami dah tawaf hatyai, ktrang decide nak balik penang je la...cancel plan nak stay 3H 2M...cancel nak ke songkhla....

setelah timbang tara n berbincang, kami setuju nak check out esok nye....dan aku dah mula rindu orang malaysia....ekeke...

ok.stop dulu!

2 comments:

  1. emy,
    ko pegi sehari je ke? hahahaha..sabor jela. aku bajet ko pegi sampai ke songkhla sbb aku pun blum sampai ke sana..kot2 bleh refer kat ko...sekali...hahaha. nape hadyai boring ye? sbnrnya mmg pun, 2hari pun aku rasa dah cukup sbb sana takde apa sgt kecuali makanan

    kamera ko rosak ke? aku tgk mcm separuh kaler lain, separuh kaler lain..beli canon le, tahan lama skit, lasak pun ye

    ReplyDelete
  2. yap..sehari je..pasal dh boring..tak tahu nk kemana.tp kalo kami ke songkhla ada la gak aktiviti nye kan :D

    ReplyDelete