testing

Monday, February 2, 2015

kisah 22 Januari......

salam pagi isnin......live dari rumah ekekeke


terima kasih DJ bagi ole-ole....

terkejut aku balik dari Myanmar ada hadiah atas meja...ibu letak...yeayyy tambah lagi koleksi FM aku...ni betol2 kejutan hehe....tak sangka plak DJ sudi hadiahkan FM....

aku kalau orang p aussie ni aku tacing sikit kalo dapat ole2 nya....punya banyak dah dapat tetap tak sampai2 ke sana....aritu AA wat promo kan...dapat rege cun return ke Melbourne RM644....tapi aku plak jatuh sakit...tak sempat nak rembat wawawawa

pape pun terima kasih ye DJ...... :)

********************

cuti 4hari ni aku lepak rumah je....sepatutnya time2 camni la kuar merayap kan....ni dok rumah...bosan-bosan ehehehe....

nak jugak hupdate blog tapi kesihatan tak mengizinkan plak...arini dah tak tahu nak buat apa, baru terasa nak on laptop :D


Alhamdulillah.... 22 Januari aritu genap la umur aku 33tahun....sekejapan je rasa naik lagi umur...jiwa tetap la rasa 23 tahun...bila nak matang ni? wakakaka.....sehari sebelum besday tu, celebrate makan kek dengan ibu n adik je....


besday girl selera maggie je....
kek SR feveret - choc cheese berries

sejak kenal maggie chef ni, aku dah kemaruk...tak leh tahan kemaruk nya...lagi2 laksa kari....pastu bawa g myanmar, smua pon kemaruk hehehe....mee dia lagi sedap....arghhh nak maggieee!!!

ari besday tu aku ada lawatan ke UNITAR....balik dari sana, aku ada briefing dengan student....elok settle briefing, staff nyanyi bagi kek....alahai...terima kasih la...dah tua2 segan plak rasanya ekekekeke


ari yang sama...kawan lepak belnja pizza....terima kasih lyn....nanti besday i olls plak blnje ok....

pic makan pizza lupa nk snap...tukar pic beger je la ekekeke

esoknya....lepak dengan pui makan2 kat ayam feveret #nandos


 kek cbtl + kuih seri muka sedap + ayam feveret...
maceh pui....

sabtu....lepak dengan chenta la kan....dah la celebrate lambat....kuikuikui....dah tua2 ni x kuasa aku nak celebrate on time bagai....lebih kepada rasional...kalau rasa tak mo datang pas keje, wekend pon bleh...sempoi x aku? muahhahahha

plan nak g tempat sejuk bukit tinggi....pastu aku rasa macam alahai jauh benar la...malas plak nak g...kt lepak KL je la...ok jom kt g Midvalley.....sebelum g, lepak lunch dulu...layan mee tarik warisan.....nanti aku up entry dia yg lain.....


seksi betol teh o longan ais ni ehehe

pas dah kenyang ktrang terus g midvlley.....jumpa kedai HP n rembat memory card...tepon aku ni dia nye slow kalah siput khinzir berjalan....geram betol...dah ada memory card ni baru la ok sangat2....oh ye hp ni aku beli last year nye besday hehehhe......tahun ni up dengan memory card pon ok dah :)



chenta -- tahun ni sy bagi memory card je la ye....tu je mampu.....
aku -- x kisah awk...ok je...

lepas tu dia nak belanja aku makan kek.....jom layan kopi....

 celebrate besday together.....luv u! hehehe

sebenarnya besday ktrang selang sehari je.....kelakar rasanya...tapi itu la...Allah nak mudahkan ktrang...sekali celebrate....tak payah nak makan kek banyak kali wakakkakaka

pas makan tetibe dia ajak aku g cari jam.... eh..kata nak bagi memory card je...dia kata x pe la nak bagi aku jam..yeayyyy!!!!!

dah 9 tahun keje aku tak penah beli jam utk diri sendiri....jam brand maksud aku...jam aku smua rege murah2....paling mahal jam mickey mouse beli kat hong kong rm50.....gile kedekut kan...

sekali bila g cari, yang aku berkenan semua rm500 keatas....nape la mahal2 jam ni....try lagi dan lagi....dia dah suruh ambik je sebab malas nak g cari lagi....tapi aku sabar....tak pe la...tak tergamak nak paw jam 500 ekekeke

elok nak ke surau, jumpa kedai jam.....usha2...eh ada la jam yg bekenan....rege plak rm288 lepas diskaun rm259....

terus dia panggil staff tu ambik jam tu....pakai kat tangan comey plak hahhaha.....


yeayyyy!!!!

duit dah habis jom balik ekekekekeke...tu je kisah celebrate dengan chenta :)

alang bagi aku RM100....maybe aku nak beli kasut sandal....lama tak beli kasut...tq alang....

aku plak utk diri sendiri aku dah beli tiket Myanmar kan.....pastu beli casing HP LV ok....melayang rm100.....kuikuikui

betuah la aku nak kuar duit 100...... rm10 jeeeeee

dan elok genap 33tahun 1minggu, aku kene keracunan makanan....dah MC 2hari di bulan 1.....best betol....wawawa

kebetulan sehari sebelum sakit perut tu aku makan macam2...tak tahu la mana 1 punca sakit perut nya....dari pagi menu semua makan kedai...tapi last makan kat rumah mak aku masak...tak kan la mak masak tak bersih kan???

1st day sakit perut lagi la x leh nak makan apa...smua aku makan aku muntah balik...cirit birit semua....so badan terlalu lemah....

hari ke 2 aku g serah diri kat klinik nak drip air....tak tahan la x makan...kalau dibiarkan mau aku seminggu MC ekekeke....dah masuk air baru rasa bertenaga...baru leh bercakap dan bergelak ketawa ahahahahhah


tu je kisah besday aku melarat2 terus sakit.....semua ucapan kat FB x de aku respon...sorry ye...mana sempat je....blog pon terabai....sebab cuti ni ok la aku nak rajin hupdate...

stay tune untuk entry esok esok esok dan seterusnya..... Insyaallah.... :)



4 comments:

  1. Wahh...bestnya dapat ole2 dari DJ!

    Happy Belated Besday Emy...baru 33 tahun mudah lagi tuuuu

    ReplyDelete
  2. Sama2...get well soon & happy belated birthday!

    ReplyDelete