testing

Monday, February 23, 2015

Cuti CNY jalan-jalan ke IOI Mall Putrajaya

Salam pagi isnin :D

Furhh.....hebat betol penangan jem kat hiway kan...habis jalan dalam semua pon jem tak hengat...syukur la cuti panjang ni aku lepak KL je... :p

asalnya aku memang nk merayap....nk g jb la, kuantan la, pd la....last2 tak kemana...dok umah jeeeeeee

kamis - lepak rumah wat keje umah siap2...
jumaat - merayap ke ioi mall
sabtu - dok umah gak...petang2 g basuh kete n tapau satay
ahad - petang2 g minum petang kat rumah alang....

syok cuti....rasa nak sambung lagi cuti arini hehehe

ibu n adik balik kampung....aku tersadai kat KL...nak balik kampung malas, hati lebih rasa nak merayap...tapi dah plan merayap cancel gak....sebab malas nk ceta :p

jumaat pagi kul 11 ktrang dah kuar rumah...semangat nak berjalan kan....shoot g ioi mall putrajaya....aku dah sampai sini 2 kali....bawala kawan2 berjalan cuci mata :)

ktrang sampai kul 11.45 parking banyak lagi...siap leh pilih depan pintu...dasar pemalas berjalan kan :p


 nampak kat blog DJ....aku pon snap kat sini gak..
berangan p jepun hehehe

sampai2 terus la isi perut dulu....aku saje x bekpes....nak layan makan sedap....kali ni ktrang semua nak western....paling aku suka ioi mall ni banyak tau pilihan makanan dia....LG tu je ada -- SR, Nandos, Black Canyon, Pizza, Seoul Garden, Sakei Sushi, Dubu Dubu, masakan melayu Rasa Utara, Tony Romas.....kat luar pon ada gak....kalau rajin naik tingkat atas pon ada lg...macam texas chicken....ayam penyet...pastu apa lagi ntah...selera malaysia.....kira banyak pilihan.....yang pelik semua kedai tetap penuh umat :p


pusing kat LG tu dua kali nak decide tempat makan....miza ajak layan Dubu Dubu....aku macam nak western....so jom la kt ke NY Steak Shack.....aku pernah tengok cool rekemen kat FB dia...dia kata berbaloi macam tu...so moh la try...

aku memang rekemen kalau korang pencinta steak, sila la terjah....menu ni ktrang ambik yang direkemen oleh chef tu...ala yang ada simbol tu kan...hehe.....aku order big apple burger set....daging dia sedap....pui ambik NY striploin.....sedap ok...gravy dia tu terbaek....dan miza as usual ayam dan miza berpisah tiada....so dia ambik ayam grill apa eh...mayo dia tu pon sedap....

harga pon berbaloi la dengan senak ko makan tu hehehe.....confirm aku repeat sini lagi....wadihana steak house pon kalah :p bos aku kata ni restoran bumiputera...ada lagi 1 branch kat Midvalley..... :)

settle makan, ktrang pon merayap....tak plan nak shopping apa2 pon....aku saje nak hasut miza beli tudung Naelofar.....aritu saje la nak beli selai...apa ke best nya tudung ni sampai ramai benor beli...sekali aku beli (mcm pic atas) seyes best...sarung & lilit...siap.....

dalam nak suruh miza beli, aku pon terjebak sekali hehehhee


dan pastu ktrang membunuh masa je dalam ioi mall....bak kata tadi tak de ke arah nak bershopping pon :)

lopah vs atin juma :p

pastu ktrang lepak surau je....settle zuhur lepak tunggu asar then sambung jalan lagi....ktrang plan nak g Bagan Lalang....diorang teringin benor nak ber seafood...aku dah 2 kali gak la merepeat makan.....

elok kuar dari surau, ktrang singgah bersidai tengok orang main ice skating hahahaha

pastu masuk Adventure Park....idok la ktrang try mainan ekstrem tu....just masuk je....Free Viewing katanya....nanti ada staff bawa ktrang masuk dalam tu....




dia bagi masa 5minit je pastu group lain plak nak masuk :)

terus nak gerak ni....sekali miza n pui nak sangat layan aiskrim Magnum yang femes tu.....dah tu bila nya nak g Bagan Lalang ni??? :p

bila tengok orang beratur, aku malas dah....sebab aku pernah try nak makan kat Midvalley...penuh umat gak terus aku surender....tapi diorang kata dah sampai bila lagi nak rasa.....

ok la korang beratur...dah nak sampai call me pleaseeee hehehe


15minit diorang beratur dah sampai turn ktrng...eh kejap je.... :p

 sorang ambik duit...sorang layan...sorang celup coklat....

Step beli aiskrim ni pon sekejap je....
1. kene bayar dulu....sorang dalam rm9.30....
2. pilih 3 toping...aku pilih pretzel + almond + mashmallow...nanti dia goncang2 dlm bekas tu

3. nak aiskrim apa....magnum classic atau choc brownies
4. nak celup coklat pe..dark/coklat/white choc
5. dia loreskan hiasan n letak simbol M tu
6. ready utk di ngap :p

kalau korang dine in, tak payah beratur....masuk je terus....kat Magnum ni gak ada makanan lain....tapi kami kan terkejar2 nak ke Bagan Lalang.....


rasa dia???memang la sedap...macam2 dia taburkan....kalau nk jimat silap2 aku leh je buat sendiri....hahahha....arghh x kuasa....tapi pas makan korang kene teguk air masak banyak2....manis betol..xtertahan walaupun aku ambik dark coklat.....air mineral 1.5 liter habis kami kerjakan.....nak ilang rasa manis tu :p

dah settle makan aiskrim, ktrang decide next time la p bagan lalang....aku target gerak awal dalam kul 5 sampai kul 6 dah leh makan....pastu pas maghrib leh balik KL...ni dah 6.30 baru nak p, malas la rasanya...lagipon perut dah full :)

terus shoot gerak balik KL....

sampai KL masing2 nak merayap lagi.....hahaha...ok la jom singgah KL Festival City....

maghrib dulu then masuk karaoke....sempat kan ekekeke......








melalak 2 jam terus la balik ke pangkal jalan....otw anta pui balik kat rumah....elok sampai Ampang, eh nak lepak lagi la layan teh tarik...tu diaaa....

 port depan Ampang Point

port ni dulu zaman-zaman muda aku, memang terbaekkk....paling win roti naan n ayam tandori dia...tapi skang ni aku g makan, alahai tak sama dah macam dulu.....saje order satay, lagi la failed....tak cukup perapan dia...rasa macam ayam kunyit je....

memang tak mai dah hahahahaa

ada sorang mamat ni dok nyanyi lagu....pastu dia jalan dari meja ke meja kutip tips....terus aku request leh tak nyanyikan lagu...dia tanya nak lagu pe.... selimut tetangga boleh? boleh.....

pui request...nyanyi nanti pandang ktrang tau haahhaahaha....miang sangat

 suara bro ni memang sedap....seyes....

 biasa je rasa dia
teh tarik sedap

 satay yang......ermmm

masing2 dah belengas muka hehehe

aku sampai umah ngam-ngam pukul 12.40am.....lama dah tak buat perangai melepak sampai lupa jalan balik rumah hehe.....

esok nya bantai membuta sampai pukul 10 pagi.....nasib #fruitheart balik kampung....tak terkantoi di situ kah kah kah.....dia suka pesan -- anak dara tak elok bangun lambat....hewhewhew

dan ahad....lepak dengan alang...sebab nak bawa amat mucum jalan.....alang pon rindu nak tengok amat mucum....nak main2 dengan dia......


of course sarung tudung lopah.....ni sepupu aku hadiakan sempena besday...macam tau2 je....thanks darling hehehe

amat ni seyes je tau....sekali sengih omey...geyaammm......
v
v
v
v
v
babap nak takk???

8 comments:

  1. Same to me...cuti CNY lepak kat umah je then keluar jap beli barang dapur..nikmatnya cuti panjang malas nk keluar jauh2 nk bersesak dgn org huhhu

    pergi IOI Mall sekali je pastu hajak adik ke sana lagi tuk mkn di Seoul Garden dorang xnk ikut x best katanya pastu sejuk...hadooiii...mcm2 lah hai dorang ni huhuh

    Emy..Ice Skating dan Avdenture Park tu Aras berapa eh..hari tu pusing tak habis sbb adik2 dh sibuk nk balik sejuk katanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah la...bila JM cakap adik2 kata sejuk, betol...kt pon rasa sejuk...asyik p toilet je :)

      ice skarting tu aras 1...ujung sekali....adventures park aras 2...lokasi sama2 hujung....bertentangan dengan GSC...kalo GSC hujung sini, dia hujung sana :)

      Delete
  2. hamboi meriah cuti ko kan....ok aku tergoda dgn steak tuh...hahaha hingatkan non halal...hehehe

    eh magnum kalo dine in tu tak payah ebratur?abesss selama ni yang beratur pjg2 tu bukan sbb nak duduk dlm tu eh?aiyoo tertipuuu....aku nak try dine in!huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dine in aiskrim dia lagi best n macam2 menu ada....rege aiskrim 1 set rm20....cba try...tu yg dia praktis dekat ioi mall...

      beratur tu semua take away....nk makan dalam pon bleh tp beratur dulu :D

      Delete
  3. Ni nama nya hari makan - makan sedunia. ..part eskrim tu yg paling X tahan....

    ReplyDelete
  4. kemain ko nok...
    NY steak tu sedap ye nok? nnt nak try la...tq info nok...

    ReplyDelete