testing

Thursday, October 3, 2013

Kalau CUTI....korang buat apa?

tetibe je kalau cuti kannn..... hehe

aku stop dulu entry lost n found trip...sebabnye kene duduk diam2 pikir apa lagi aksi seterusnya ekeke....poyo!

so semalam aku cuti...aku jarang cuti kalau tak bersebab...nama nak cuti duduk rumah memang tak la...plan asal nak cuti sebab nak anta kete g masuk workshop...dah pakai kete ni ikut rezeki plak...kalo ok, tak de pape problem, ok la...kalo tak, asyik la g anto workshop...boring betol!

so niat awal --> nak anta kete pastu g KL settle hal rumah pastu nak ajak pui lunch pastu balik rumah tido...

nak merealisasikan niat asal semua ok kecuali yang ujung tu je tak kesampaian...yang lain ONCE :p

so pepagi kul 8.30 aku dah kuar (dah sama mcam aku g kje je ). singgah CC area rumah nak print. aku dah print form PTPTN tapi tertinggal kat opis...so kene la print lain...

settle print terus aku shoot g service centre proton bukit maluri...sampai sana kul 9am...sementara pomen check kete aku, aku belasah nasi lemak n white coffee...diorang bagus eh sediakan breakfast...pomen jumpa aku dan dia suruh tinggal kete....aku pon x kose nak tunggu :p



g ladies siap2 pastu aku jumpa akak receiptionist tu...

"kak leh call teksi tak..saya nak kuar la" aku
"boleh...tp awk nak g mana" dia
"ermm sy nak g stesyen komuter..sy nak g KL" aku
"ishh tak payah...komuter belakang ni je." dia

jimat duit teksi muahahaha...tapi dah boleh jalan kaki baik aku jalan kan....adalah 15minit nak sampai komuter tu...dah nampak station tu cuma nak sampai je tu mcm2 rintangan..eceh...



ambik komuter dari station kepong ke bandaraya...pastu aku naik star g masjid jamek...dulu aku relax je jalan kaki dari sogo g masjid jamek tu..tapi skang tak...kaki aku sakit...sedih...nanti la aku ceta eh....sejak balik trip ni, kaki aku dah tak macam dulu....wawawawa

settle kan hal duit kat OCBC dulu....kuar duit jadikan bank draft...dalam 15minit semua berehhhh......

dari masjid jamek tu aku ambik bas g sogo...nak g maju junction...sbb nak kuar duit tabung haji plak....kat sini terjadi drama antara aku dengan staff kaunter tu....

aku salah sbb kat form tu aku pangkah...salah tulis la kiranya...tapi tabung haji tak boleh trema. n kene fill up form baru...sambil aku isi tu aku tny la..pasal bank draft...

"sini tak boleh buat bank draft kan..." aku
"tak boleh...tapi kt leh kuarkan cek" dia
"kalau macam tu sy nak buat cek la...sy x nak bawa cash" aku
"boleh.tp kene isi form lain la.." dia
"boleh tak sy nak wat mcm tu...sy nak cek sikit...cash sikit" aku
"kene isi dua form.asing2.." dia
"ok sy nak cmtu..." aku

punya la aku ni daif dan jujur bertanya....alih2 dia cakap kat aku ...

"LENKALI TANYA KAUNTER CUSTOMER SERVICE TU DULU. BARU DATANG KAUNTER. SY NI KEJE ADA KPI.SETIAP TRANSACTION KENE KURANG 3 MINIT"

aku time tu muka terus berubah.....hello!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

aku pon keje kat kaunter...aku pon ada target kpi mak nenek semua tu....tp ko leh tau ke mana customer datang dgn problem/masalah...ada yg bertanya mintak bantuan ke...ko tau ke...aku tak kisah kalo dia suruh aku g duduk tepi dulu isi form...kemudian datang balik kaunter ni....masa ni aku mmg buat mukaaaaaaaaaaaaaa

dia tny "berapa nak tulis cek ni.." dia
"tak payah la.cancel. sy nk kuar duit cash je" aku.

sambil aku betolkan beg dengan muka masam mcm mintak penampar...aku hentak tangan aku...kebetulan pakai gelang...so ada sound effect la...masa dia settlekan transaction tu, aku blah dgn muka masam dan kebetulan tertolak kerusi tu...so nmpak la aku marah hahahaha

terus call mkcik aku....nak ngadu...elok mkcik aku sound "gaduh tak?emy sound tak dia?"

hahahahahaha.....org kuat bergaduh macam ni la kan...ekeke...tp entah la...arini mulut aku mcm berat nk menjawab walaupun dalam hati meronta2 nak gaduh...mmg geram jeeeeeee aku...

aku skang ni dah kurang gaduh....tu pon lepas alang nasihat aku...kesian kat org...diorang pon keje gak....cuba kalau aku kene... :(

ok la aku flashback antara part aku gaduh bila aku order kek kat secret recipe dia tak sediakan....katanya tak de booking...masa tu nak letak dulang hantaran adik aku....wak luu la xde booking...dalam tepon bukn main merenyeh ko layan aku nak kek apa, kul bape nak datang blablabla....elok nak ambik dia x reserve pon....adoi la!

geram x?mesti geram....masa berjanji bukan main lagi....x pasal2 aku cari pasal dgn SR tu...sudahnya aku email kat SR...buat aduan...SR anta sebiji kek tnda kesalan.ini tipu!xmerasa kek free der ehhe

dulu aku teruk sikit tp skang aku dh insaf muahahahahaha.....

dengan panas hati aku terus g kg baru...g settle dengan DBKL...ni pon lagi satu yang buat aku angin...pakkal la aku ni org miskin kan...so aku sabar je la dengan kerenah diorang....sorang ckp mcm ni, sorang ckp mcm tu....pelik aku...tu keje ko, tp ko tak tau step...cmne tu??

 tak de tunggakan....bil settle






aku g toilet disneyland pon tak de kartun deme hehehe

kalau aku nye team wat cmtu, mmg siap laaaa...siap nak menjawab dengan bos ekekeke

nanti aku bagi step cmne nak beli rumah dengan deme ni....senang je kalo kene flow nye...dan aku nasihatkan sebelum datang call dulu...tny apa patut ko buat...ko catit apa dia ckp baru ko dtg...aku ni bape kali dtg buang masa je...dalam tepon lain, dah berdepan lain...so terus aku wat flow chart aku sendiri...step by step siap ada date lagi....so ko jgn nak tukar step plak ekekeke...dan pakkal la aku ni miskin....so aku ikut je la step korang tuuuuuuuuuuuuuu..kalo aku org kaya, aku upah org lain tolong buatkan keje aku ni muahahahahaha

dan settle la akhirnya pembelian rumah mak aku ni....aku turun naik la jugak...tgk ada tunggakan ke tak...so pasni kalau org tanya rumah sewa ke sendiri?? aku akan jawab --> rumah sendiri ....gile confident! ekekeke

settle hal rumah, aku terus menapak g bayar bil...aku nye style bil semua maybank2u...mak aku plak style org dulu2 nak bil tu bercetak...so segala bil memang mak aku yg bayar...so td dia dh pesan g bayar kat pej pos...ok baiklah....


settle bayar, aku naik bas g masjid jamek...ambik putra ke KLCC....dan bergabong dengan mak pui...lama tak jumpa beliau.... :p solat dulu kat surau then terus g makan...laparrrrrrrrrrr :p



tq pui belnja aye makan...seddap nye orang belnja muahahhaa.....dah berzaman kot nak makan kat makcik kwan...akhirnya merasa gak tadi


pui ni kan...spesis dia pe aku nak makan dia mesti kata... "jom...." ujung2 dia kuar duit bayar....nape la Allah temukan aku dengan orang tak berkira mcm ni....tgh2 bulan teringin Nandos, dia gak la tukang bayar ekekke...budi pui memang tak terbalas ok!

settle makan round2 KLCC dan terbeli la kasut Vincci...aku benci Vincci tp sbb kasut aku tadi dah uzur sgt tu aku rembat baru....kalo x, tak kuasa la nak buang duit. Eh




cuci mata kat Charles & Keith....saje nak berangan ekeke




dan....nak beli sungless mahal sgt....bergmbar je eh...ambik aura gitu


 sengal!

pastu ktrang berpisah....pui kene warded ni....masalah tulang belakang...nanti aku ceta lain eh...cian dia...rest n moga cepat sembuh pui :)

aku terus naik train ke KL Sentral...hajat hati nak g settle hutang....hehehe

aku ke PTPTN...baru terhegeh2 nak apply ujrah...ujrah dah ditutup utk permohonan...tapi kalau nak call je terus...so diorang entertain ko lain la...dah complete form anta je mana2 PTPTN kaunter....nanti dia kasi perjanjian baru kat email...yang tu kene tunggu dalam masa 2 minggu.....




settle hal PTPTN, aku dapat call dari Proton yang kete aku dah siap...

"kete dah boleh ambik..." dia
"so bunyik2 tu dah hilang ye" aku
"tapi ada bunyik sikit...tu biasa je" dia
"eh mana bleh. sy bawa selama ni tak de bunyi tau...kalo ada lg tak nak la sy" aku
"bunyi kuat tu dah hilang...ni bunyi kete biasa...semua kete bunyi cmtu la..." dia
"ooo...bunyi motobot tu tak de la eh" aku
gelak besar "hahahahha....aah dah xde.boleh la dtg sekarang" dia

pastu terus aku ambik komuter ke kepong..jalan kaki 15minit....ambik kunci kete dan terus gerak balik...tak de pape charge sbb under warranty...


kete aku bunyi mcm motobot ok...sakit betol telinga dengar....aku sikit pon tak leh bunyik...mmg aku g meroyan kat service centre....ntah la...org lain relax je...tp aku x tahan...ekeke

aritu blower aku bunyi2...panas nye hati...so ko ON aircond dia bunyi srettttttt....3 tempat aku tny, semua kata kene ganti...g service centre proton yg kecik tu dia kata NORMAL...wak lu normal...aku bawa selama ni tak de ok...

last2 aku dapat jawapan....ada lipas mati tersepit kat blower tu....wakakaka...malu giler aku...dah la pomen tu lelaki...nak cover cakap la lembut cikit......

"ala ye ke...terima kasih tau...tolong buang kan" gituuuuuuuuuuuu

lg sekali kan...sbb aku miskin bertabah je la...kalo kaya, mmg aku ada driver nama dia shumacer dia panngill aku madam aku panggil dia der eekekeke....

sampai umah tepat 6.15pm....dah sama macam keje kan....penat ok...penat berjalan :p

kalau CUTI, memang aku pulun.....dok umah weekend je...tp aku tgh rindu nak duuduk rumah weekend dari jumaat balik keje sampai ahad malam...isnin g keje semula...lama tak rasa mcm tu....adaaaaaaaaaaa je hal tau....

itulah kisah kalau cuti...sekian ekekeke

2 comments:

  1. Uiiii.....penat emy sy bc n3 awk ni....byk nau urusannya.....satu hari mcm2 bnda bleh emy buat n settle...

    Muza plak skrg ni kalu kat kedai ke mmg senang je nk sound org kalu dia silap...xmcm dulu..kita terbalikla emy....dulu mana reti nk sound2...skrg ni kalu rs xleh tahan mmg sound tepekla org tu....

    N3 awk ke hong kong tu suka muza bc....byk n3 nya smpai xterkomen kat setiap n3....hehehe suka bc...mcm muza ikut emy skali p trip tu....hehehehe

    ReplyDelete
  2. wakakakakaka

    lama tak buat entry luahan perasaan...sekali buat ambik pnjang menjela.. :p

    kadang2 blog ni luahan perasaaan je kan...nk cerita pnjang lebar...so baik la menaip... :D

    nak pengaruh muza g hong kong ni....ekekeke

    ReplyDelete