testing

Wednesday, August 1, 2007

Penang 2007 : Part 2

Ahad 29 Julai 2007

Arini mimi n miza nk rodger ke KL…g breakfast kat kedai mamak....pas breakfast, uncle 2 yg nk bawa diorang ke hentian sungai nibong dh dtg…uncle 2 tu kawan kepada uncle smlm….uncle semlm dh bg no hp..kalo2 kami ada nk kemana2…sgt baik la org penang!
Time tu aku rasa sedih tgk diorang g dgn keta uncle 2 tu…huhu...saja nk ambik angin pag,ktorng jalan ke bazzar chawrasta…otw ke sana ada pasar cina…singgah jap…ingat nk cuci mata…alih2 telah memborng barang…wawa…

Pastu ktorang balik ke hotel…time tu dh kul 11…janji dgn naza kul 12….naza nk bawa aku kuar…naza, ex-clasmate aku kat uitm dulu…tiap kali g tempat org ada je kwan2 yg aku jejak...dulu g kelntan, nicky jd mangsa…padahal masa sekelas dulu, lepak dgn diorang pon x…masing2 ada klik…bila sampai kat tempt diorang, tahu plak jejak kan…x malu aku hehehe…
Kul 12.15 aku n aishah check out n tukar hotel yg lebih selesa n selamat…yerla ktorang dh tinggal ber 2..takut jadi pape kat budget hotel tu…tukar hotel depan tu jer…baru nk lepak kat bilik, naza call ckp dh sampai…aku n aishah turun n naza bwa kak nor n ifah..kawan tempat keje dia…ktorang gerak ke taman rimba….kat situ tempat mandi air terjun…aku cecah kaki jer…Smile 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~taman rimba~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~jambatan x bape tergntung~
pastu g taman rama2 plak…ni lagi best…takat ambik gmbar kat pintu masuk jer…x kuasa aku nk masuk tgk rama2..tp siap nyanyi2 lagu ella lagi….hehehe…
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~cak!!aku sempat interframe hehhe~
Pastu terus ke masjid terapung kat batu feringghi tu…just ambik gmbar gak…hehehe…
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~nmpak ckit je masjid tu...mmm~
otw tu, lalu kawasn yg kene tsunami…terkejut gak sbb punya la jauh laut dgn perkampungan yg musnah tu…mmg dasyat la kalo sejauh tu ombak sapu habis umah diorang…huhuuhu…
on the way balik, singgah toy museum…kagum aku….baaaaannnyyyaakkk sgt anak patung yg ada kat situ…sebut la apa jer, semua ada….kagum sekejap….hehhe
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~posing dgn raksasa~

pastu terus gerak ke Padang Kota baru…n g Padang Kota Lama – Fort Cornwallis….tgk2 kejap…tgk gak jam apa ntah namanyer….hehehe...singgah sat masjid kapitan keling....pastu perut dh lapo..apa lagi...makan time....

So ktorang telah makan nasi kandar yg paling glamour  kat Penang --Line Clear…ppeerrgghhh mmg sedap!sesuai dgn tekak aku giler kari…hehehe…aku n aishah ambik nasi separuh…sbb tahu byk lagi  makanan yg akan masuk dlm perut ni…pas makan, cuci mata…n aishah beli skirt yg bawah lutut…comel sgt dia pakai…tp aku tgk ala2 mcm budak skolah pancaragam nyer uniform hahahaha…tension je dia minta pendapat aku…tp dia beli gak pas aku sokong dia dr depan,blakang, tepi n depan…hehehe

Pastu ktorang memborong jeruk kat bazaar chawrasta…byk giler…nasib baik naza bawa geng…leh tolong kami…heheh..balik hotel antar jeruk pastu kuar balik ke Pdang Kota Lama (pesal aku asyik g sini je) …belasah pasembur dgn rojak buah…sedap giler.....aku siap beli kuah rojak tu bawa blk KL…aku belikn gak utk miza n mimi…kesian kawan2 aku tu x rasa hehehe…

ohh yer...pas kuar dr museum, tiada gmbar yg aku ambik sebab bateri kong...rugi...rugi....

Pastu….ktorang balik ke hotel…naza dgn baik hati nk anta aku n aishah ke airport esok..terharu aku….hehee…aku suruh naza stop kan depan ckit sbb nk g 7 eleven…pas g 7 eleven, aku n aishah window shopping plak kat depan tu…dan aku tersangkut beli baju lagi ….wawawa…pastu terus balik hotel…mandi2..solat….lepak smbil mkn buah + tgk tv….

Lebih kurang kul 11pm, arm – kawan aishah call dah sampai…ktrang turun n lepak kat depan hotel jer…kat situ mmg meriah…x takut langsung hehehe…memula x nak makan…tp kak nor kata sup kat situ sedap…lagi2 makan dgn roti…so aku n aishah telah meng'order' 1 set sup tu…sedap!mmg sedap…aku dh rasa kalo balik KL conform perut meragam…aku main makan jer…x kira masa langsung…hahahah…

Lebih kurang kul 12 lebih ktorang naik hotel balik…kemas barang2 sbb esok nk balik dah…pastu tido….kali ni mmg aku n aishah pengsan t

No comments:

Post a Comment