testing

Wednesday, August 1, 2007

Penang 2007 : Part 3

Last entry pasal penang......

Isnin 30 julai 2007

Sedar2 dh kul 8…burn subuh hehehe…mandi n siap2 nk kuar…g breakfast kat hotel…pastu aku n aishah nk rasa naik beca…beca kat melaka lagi cantik...Wink naik beca sampai Komtar…

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~kesian pkcik tu kayuh beca..dh la aku 'comel' hehhe~

pastu ambik bas g jety…nak naik ferry ke butterworth pastu patah balik ke pulau….best la dia nyer pembayarn masuk tabung…senang x payah pakai pape kad mcm lrt….Wink

Sampai pulau balik dah kul 11…aku n aishah kene check out kul 12…ambik bas kat situ…alangkh lembapnyer bas itu..hehehe…sampai komtar dh kul 11.25…pastu sempat singgah chawrasta beli jeruk lagi…smlm kira2 balik x cukup hehhe…pastu beli biskut tambun…otw balik aishah ckp kite x makan cendol pon…g la minum jap cendol n cucur udang style penang kat tepi pasar tu…tp kami share…kalo makan sorang satu, conform x habis….pastu terus jalan cepat2 balik ke hotel…sampai hotel kul 12.15pm….

Time nk bwa turun barng2, punya la byk..call receptionist suruh antar troli…pastu bawa brng ke luggage room…tinggal brang kat situ pastu aku n aishah naik beca lagi g makan kat restoran hamedeeya…org kata nasi beriyani dia sedap…aku n aishah pon try…ambik nasi separuh n ayam tandoori n ayam goreng + murtabak ayam…wawawa…ssseeedddaaappp….aku n aishah makan dgn selera gile…betol kata org, restoran tu sedap! hehehe…aku kesian kat mimi n miza, kami belikn utk diorang murtabk + aku n aishah tapau gak utk family ktorang….siap import  murtabak penang ke KL hhehee

Sampai hotel balik, naza n kak nor dh tunggu…..pastu aku masukkan barang2 ke dalm beg naza….siap naza bg beg lagi sbb brng byk…seyes kelakar..dgn satu kotak n beg sedrhana besar nk bawa balik….time dtg memasing bawa beg belakang jer…hahaha…..time balik, mcm org nk pindah umah!
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~packing brng2 dlm beg naza..hahaha~
Otw ke airport perjalanan ok…check in barang2 kami dan time nk berpisah dgn naza n kak nor...sedih plak...time masuk ke tempat departure tu, rasa mcm sedih sikit + happy…merasa gak org anta aku kat airport..ada org lmbai2 lagi… hahahahha…..

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~b4 check in...~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~gmbr kenangn dgn naza~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~selamat tinggal penang~
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
~tanpa airasia aku xkan terbang... Wink~

Balik ke KL…sampai lcct ambik bas ke Kl Sentral n kakak aishah jemput kami….aku lepak umah aishah n mlm miza dtg ambik aku n brng2 dia gak….Shades 

So, tu jela memory kat penang...aku n aishah kat sana asyik ingat mimi n miza jer..pe ktorang wat, pe ktrang makan…kalo la diorang ada, kan best hehehe..mcm syg kawan la konon2 nyer….Tonguedan....kami telah berjanji....~nk jalan sama2 lagi....hehehe

************the end**************

No comments:

Post a Comment