testing

Monday, June 8, 2015

Cuti-cuti ZMN Family 2015 : Glory Beach Resort, Port Dickson

Assalamualaikum...... :)

Monday blues ke? hewhewhew....ngantuk gak arini ni sebab last weekend ktrang merayap.... #weekendgetaway gitu hehe

last year family aku 1st time bercuti sama-sama ke A Famosa Resort,Melaka tahun ni ktrang lepak sama-sama lagi...tapi kat Glory Beach Resort, Port Dickson.....

Sabtu pagi tu ktrang gerak kul 11am....pukul 2pm baru sampai gara-gara jalan jem....aduuhhh.....letih body rasanya....hehe... sampai PD, terus check in....

oh ye aku beli 3 apartment masa Matta Fair bulan 3....1 rumah rm320 + 5 pax buffet breakfast....yang join ramai tapi pokteh & mokteh tak join...pektam pon...diorang kirim mektam & anak2 je...

naik je apartment tu....

hall besar selepas di ubah suai hehe

 dapur cun....
 bilik kecik memang leh duduk sorang je...kecik!

cilok google lupa snap hehe
bilk 1st n 2nd katil gini...selesa sikit

 view dari balkoni...
"air pasang dalam surut pukul 5"
air surut pukul 5 katanya tapi kul 2 dah surut....acaner ekekeke


snap dari swimming pool

overall apartment ni ok...kebersihan pon ok...housekeeping n maintenance pon ok sebab rumah ayah ngah bilik apik tu xde aircon...tuala pon x letak...bagi tv tp xde remote...so bila kt call sekejapan je sampai..... :)

1 je problem adalah...lif...memang masalah sebab lif 1 je...pastu ada 10tingkat....bayangkan masa nak checkout...seramai2 orang tunggu lif xlepas2....ktrang nasib la tingkat 4....gigih turun naik tangga....tapi kadang2 tunggu lif gak :p

sampai2 je terus hidang hi-tea...kalau ckp lunch kene siapkan makanan berat kan....hehe...menu hitea ktrang ayah ngah sponsor....maceh ayah ngah.... :D

rendang ayam + nasi impit + kari ayam + nasi + asam pedas ikan
+ pulut kuning + kuih 3 jenis + otak2 popia + air mineral

Hi-tea pon dah macam lunch kan??? hahahha

dah kenyang perut terus masing-masing nak berendam kat pool.....time ni pantai still surut lagi...moh la kiteee......





aku ada anak buah sepupu nama dia bais....walaupun ktrang jumpa leh kira dalam setahun bape kali, tapi tahap ingatan dia kat aku x pernah kurang....so bila dah nampak aku, sah-sah la dia buli aku ok....

acik emy...abg nak jadi burung...acik emy jadi ikan ok....

ikan pon ikan la..... ekekeke

bayangkan aku kene bawa dia jalan dalam air cmni....wawa...sakit blakang acik emy ko....paling tak leh blah ayat dari mulut dia seyes sakit perut....dia nmpak la orang berenang mcm2 gaya....leh dia komen -- aksi yang menarik....pastu ombak datang elok kuar dari mulut dia -- tinggi kau.....wakakaka.....sakit perut aku ok...kalo aku cakap-- bais..bais...acik emy sayang bais....dan dan nak ikut aku balik KL hehehe

malam tadi mak dia wasap cakap bais panggil dia acik emy......hahahha...pitam....

dah puas mandi pool, ktrang mandi laut plak....pastu sambung mandi pool balik....

 budak 2 org depan ni baru tingkatan 1 n 2 kot...tetap geng hehe

 


berjiran dengan Lexis je hehe.....

aku ni ada jiwa budak-budak tak habis lagi...diorang suka lepak dengan aku....sbb tu aku rasa aku jiwa mudaaaaaaaaaaa je...padahal beza umur kami 18thn++...aku dgn adik aku je dah 10tahn beza....hehe...

paling tak leh blah sepupu2 darjah 4 5 ajak aku mandi kat pool...eh korang g la mandi...ikut abg/kakak korang....why kak emy???tapi tu la aku cakap...jiwa budak2 ada lagi dlm diri aku.. sbb tu budak2 still nak ajak aku ekekekeke

lepas maghrib, ada baca yassin n tahlil sikit.....




then dinner ramai-ramai...sebabkn bz tolong hidang, maka xde plak snap pic :( menu mlm ni -- nasi daging + nasi putih + kari ayam + burger + teh o....

lepas makan...sepupu2 besar lepak main kad...


monopoly kad...syok gak...nak beli 1 la nanti

dan balik bilik terus zzzzz........

ahad pagi....ready nak buat bekpes....menu simple -- nasi lemak + teh o + sandwich + burger + hotdog + nugget.....

ada yang bekpes kat bawah...sbb x cukup la kan semua nak turun....oh ye sebab ramai diorang tukar lokasi breakfast kat raflesia hall.....dah breakfast bawah, naik still makan kat rumah nye hehehe



 pilihan makanan yang x mengecewakan...

 1st round ni je aku layan :p

settle breakfast,mandi pool dan berendam mandi pantai lagi....selagi x balik, selagi tu la berendam :p

 amboi dikyaaa.....

amad mengamuk nak masuk kolam...
xpadan budak kecik ok


 pandai plak dia tojang kaki hahaha




nak kene babap...

dalam pukul 11, semua naik ready nak checkout......

pukul 12 lebih gak baru settle dan bersalaman nak balik ke rumah masing-masing......


 jumpa raya ok....

time macam ni la baru dapat jumpa semua....kalau raya, semua balik tapi tak serentak....so nak bergosip pon x dpat....ni lepas subuh dah datang rumah aku dok bersembang dalam bilik.... hehehe....

apa pun thanks semua.....pak lang pesan teruskan aaktiviti ni setiap tahun....jangan stop...masukkan sekali kuliyyah subuh....malam tu pas dinner ada ceramah sikit macam mana nak jadi orang berjaya :D pastu ayah ngah cadangkan buat 3h2m....xpuas berehat 2h1m ekekekke.....

aku la organizer nye...sape lagi kan....ada cabutan bertuah...3 family je....hehe...dapat la family ayah ngah, anak-anak pokteh dan uda.... :)

Insyaallah next year kt jalan-jalan lagi...... (^_^)


sunset 6 june 2015, Port Dickson

Tamat......... :D

6 comments:

  1. bagus juga buat aktiviti begini dalam kumpul ramai2 dalam keluarga besar dan bole heratkan silaturrahim..bak kata Emy lah time raya bukan nya semua dapat berkumpul sama2 di pagi raya tu kan

    sah2 la Emy jagi Organizer...kan traveller dah tahu nk urus logistik nih :-)

    ReplyDelete
  2. Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
    Call : +6282214441280
    +6282216270779
    WhatsApp : +6282214441280
    +6282216270779
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
    Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

    ReplyDelete
  3. Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
    Call : +6282214441280
    +6282216270779
    WhatsApp : +6282214441280
    +6282216270779
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
    Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

    ReplyDelete
  4. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  5. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  6. Assalamu’alaikum.. maaf Tuan / Puan kami numpang Promotion ^_^
    Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau WhatsApp, Email dan kunjungi blog sahaja dekat

    ( http://melancongdibandung.blogspot.co.id/ )

    Call : +6282214441280
    +6282216270779
    WhatsApp : +6282214441280
    +6282216270779
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
    Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

    ReplyDelete