testing

Tuesday, June 16, 2015

Shopping Raya

pernah ke aku tak membeli time raya? muahahhahaha

setiap kali raya memang akan kuar duit cuma makin lama maki berhemah...beli yang penting je....tol tak :p

tahun ni saje la aku merayap sabtu lepas g Jalan TAR...lama betol tak jalan-jalan hari sabtu....eh macam dah lama x update blog entry macam ni ekekeke


ibu n adik pon nak cuci mata gak...diorang tumpang aku sampai train.....aku kalau nak ke KL, maaf le nak bawa kete...tak sanggup nak tension-tension cari parking n ngadap jem....baik naik train...parking je kete kat train :)

pukul 11 ktrang kuar...plan nye cepat pergi cepat balik....so jumpa pui kat train sogo dan menapak la kami ke Busana Mara tu...sebab pe? perut aku sakit plak...pastu nak toilet cantik...gagah ok berjalan kaki ke sana hehe


settle hal aku, terus lintas jalan naik bas hahaha....save energy....byk hal nak kene redah...eceh...


naik bas turun kat depan coliseum dan jalan kaki ke Jakel Mall.....misi nak cari kain....

tahun ni tak de baju raya lagi....tak de mood nak membeli huhuhu

dalam dok pilih2 tu sekali ada kain sale.... rm8.90/meter....eh eh murah plak kan....terus zasss je...malas aku nak pikir n cari lain :p

 bzy ambik order hehe

raya ni versi myanmar la kami....ekekeke

settle bab kain, singgah solat kat level 5 siap2....solat sini selesa sangatttt....besar dan bersih...rekemen!

terus menapak ke jalan tar......


panas sangatttt

1st aku beli jubah rm50 je....nak pakai bulan Ramadhan ni.... :) pastu siap beli blouse lagi selai rm35...misi nak pakai p opis...baju kurung banyak dah ketat muahahhahaha

pastu nampak orang jual brooch, beli la siap2....nak raya je mesti nk brooch baru...why??


jalan lagi ada orang jual tudung sarung awning lembut tu...rm10 selai...rembat la 1....

pastu saje la masuk kuar arked nak beli kain pasang...sampai la aku tersangkut kat kedai ni....dan drama pon bermula!

budak tu pujuk2 aku n pui suruh beli kain....kami berkenan sbb corak abstrak dia tu...dia ckp kawan dia leh jahitkan...2-3 ari je siap...aku terus cakap -- eh ok la..then aku bayar...settle duit dan barang bertukar tangan,.......

"jom la g kedai tu" aku
"sana tu kak...roshni bazar...sebelah kedai zam zam" budak tu
"eh mana ktrang tau...tunjuk la kedai dia mana 1" aku

dah dia bertolak-tolak x nak tunjuk...suruh g sendiri....

"aku tak kira, ko tunjuk gak...td cakp kawan ko" aku

last2 berat hati dia g la....half way dah nampak roshni bazar, dia suruh aku g sendiri

" eh xde..xde...ko tunjuk sape org nya...tadi ckp boleh tunjuk..skang suruh aku g sendiri...kalo xnk tunjuk, pulang balik duit aku....ada yg mendapat plak ni kang!" aku

tiba-tiba aku naik antu hahahha

sampai dalm tu mencari2 la kawan dia...elok jumpa kawan dia x nak ambik dah. ye la nak raya kan...sape lg nak ambik jahit....depan kwn dia aku ckp aku nak duit...td dia yg kata kawan dia leh siapkn 2 3 hari!

terus ktrang kuar dr kedai tu dan aku ikut dia balik ke kedai dia nak ambik duit....aku x kira.....pulang balik duit aku....

elok dah gerak separuh jalan, tetibe aku rasa kesian kat dia...muka pening je...aku suruh pui ckp -- g balik kedai dulu...jap lg aku datang...

ktrang pon melepek la tepi kebab lejen (kebab dari aku kecik) depan colleseum tu...kalo g kedai bukan dapat duit pon...wat letih gaduh je....tetibe aku insaf hahahaha

lenkali tolong jangan berjanji palsu....dari aku gelak riang aku leh jadi hantu yang menakutkan....hohoho

terus ktrang ambik bas....nak g CM....nak tengok tudung Aidijuma....sekali jalan tutup dia lalu depan lrt masjid jamek...terus ktrang turun....

pui ajak g Aidijuma, Nu Sentral....mall kat KL Sentral tu....aku malas sbb barang banyak....last2 g la gak....

cantik gak la mall ni....besar dan ramai orang...rasa sesak plak tiba2...hehe...masuk Aidijuma tapi corak dia tak berapa nak IN la dengan jiwa aku....makin lama corak makin serabut aku tengok....aku pon dah lama x membeli tudung atin huhuhu

last-last ktrang lepak minum juice.... Le Juiceria

mula-mula try Chocolate Almond Mylk ni...ujung2 ada rasa cinamon....alamak...potong rasa la....hahaha....habis sebotol beli air lain plak

PAM ni pineapple + apple + mint....terbaekkk...sedappp.....masam2 dia kene la dengan tekak aku hehe

semua ni tak de SUGAR...memang manisan buah2an je....tapi nape la mahal sangat...sebotol tu RM14 utk chocolate almond mylk n RM11 untuk PAM....wawawa...

2jam lepak situ, 3 botol kami beli ekekekeke....dia akan bagi korang kad n sticker....collect 10 sticker dapat FREE 1 botol air atau beg kain....aku target beg kain tu hahahahaha

singgah solat asar pastu make up kat SEPHORA....aku berkenan sangat-sangat eyeliner dia tu....gaji nanti minta tolong pui rembat kan 1 :)

then kami terus pulang ke rumah....sesekali leh la aktiviti macam ni....kalau selalu, poket kering dan malas aku nak redah orang ramai....esok2 dah start puasa, weekend confirm penuh je orang kat Jalan TAR....xmo la redah :p

Total kerugian aku sepanjang sabtu lepas
1. kain kat jakel mall RM44.50 (5meter)
2. blouse RM35
3. Jubah RM50
4. Tudung RM10
5. Brooch RM13
6. Kain pasang abstrak RM40

TOTAL = RM 192.50

Lain-lain
1. tampal tapak kasut rm10
2. kebab rm4
3. air juiceria RM11
4. air buah rm2
5. tambang bas rm1
6. tambang train rm2.80
7. train II rm2.60
8. parking train rm3

TOTAL = RM 36.40

GRAND TOTAL = RM 228.90 

pokaiiiii.......memang tak leh keluar selalu hahahahahahahaha

2 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  2. kemain ko shopping nok..haha...

    wei...aku dah follow ig mak ko tu...nampak sedap kuih kole kacang mak ko tu...sok2 bole la aku try...

    ReplyDelete