testing

Friday, September 4, 2015

Broga Hill, Semenyih + Sungai Tekala, Hulu Langat

salam jumaat....

kalau dengar jumaat happy sangattttt...sebabnya aku boleh #mereputdalambilik dua hari ni ekekeke

dah tua2 ni rela memerap dalam rumah....jumaat malam masuk rumah keluar balik isnin pagi...perghh syok gile...lg syok kalau rumah tak de orang...aku sorang je..perghhhh lagiii

muahhahhaa -- abaikan aku kadang2 senget!

aritu b4 puasa entah macam mana tertimbul idea nak 'berpeluh' kan badan...nak pergi dengan kawan2 tempat keje....banyak2 lokasi, broga hill jadi pilihan.....aku ni tahu dah kemampuan aku takat mana...tapi apa salahnya mencuba kannnnnnn hahahha

5.30pagi gerak dari KL...singgah solat subuh bagai sampai tol kajang dah pukul 6 lebih..ambik lin kat tol dan sambung jalan lagi...so harapan nak tengok sunrise tak de ye :D



seminggu sebelum pergi aku dah cuba turun naik tangga....takut la pancit ke kan nanti....sabtu masa aku g tu memula naik tu ok, elok sampai half peha aku sakit ok...keras jeee....

izreen yang tunggu aku tu pon aku cakap x pe la akak tak larat....tak payah tunggu....p naik dulu....dia nak tinggalkan aku pon berat hati...aku tak nak la dia dah datang jauh2 disebabkan aku x merasa nak naik ke puncak :p

aku naik slow-slow...elok plak aku nampak sorang budak perempuan lepak tepi...dia pon kene tinggal kawan2 dia...so kami sembang...last2 kami putuskan untuk turun....

muahahahaha....harapan nak sampai atas...bila nak turun tu baru aku sedar yang aku dah naik agak tinggi la gak....waaaawawawaaa...frust betol!

so view kat atas ni deme share ye...bukan aku yang snap ekekekke




 cayalah la lin

 lin n izreen

lin n dila...dila ni minah hiking...
merata2 panjat bukit n gunung

aku kat bawah syok melepak dengan budak baru kenal yang sama2 tak mampu panjat atas hahahaha...kami sembang2 pastu diorang pon turun....apa lagi aku ajak la posing kat pintu gerbang tu....panas je hati tengok orang snap pic wakakaka



v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

sehingga bertemu lagi kooo......ekeke

lepak minum air kelapa, terus ktrang sambung jalan...kali ni nak berendam kat air terjun...sape nye idea tu? aku laaaaaa....konon nak sejukkan badan....naik pon separuh ada hati nak sejukkan badan ekekekek

shoot g sungai tekala hulu langat....nak masuk dalam tu ada la 30km kot....jauh gak...ingat dekat :p

 masing-masing bawa bekal + tapau kat tepi pintu masuk








lama tak berendam syok gak....hehe...settle mandi terus balik rumah....aku pengsan kepenatan sampai maghrib kot muahahahahha

thanks korang bawa kita jalan-jalan :p

esok sabtu....syok nye!!!

happy weekend :D

1 comment:

  1. nak tanya la, masuk hutan lipur sg tekala tu berapa bayaran eak??

    ReplyDelete