Hong Kong : Disneyland

salam :)

dah setahun berlalu......tak habis2 lagi kisah Hong Kong wakaka....aku rasa nak simpan duit nak g lagi la hong kong ni...sebab kat sana syok gak...tapi kalau tanya apa yang syok nye, aku tak tau nak explain...

orang kata HK mahal...tapi kami shopping beranak pinak...nape ntah...beli perfume adalah satu benda wajib...mieza borong sampai 20botol ke lebih....balik meniaga rega rendah dari pasaran....sold out ok!

aku sambung je la entry ni...dah penghujung sebenarnya :)

*******************
19 september 2013

Pagi ni kami plan nak ke Disneyland. sebelum datang Hong Kong dah suruh diorang pilih, Disneyland ke Ocean Park. nak masuk dua2 rasanya tak cukup masa. so deme kata dah sampai Hong Kong tak pergi Disneyland adalah rugiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Lepas subuh, ktrang terus masak nasi...aku sediakan sandwich.breakfast siap2 dan tapau sekali sandwich + nasi + kari ayam dalam tin + sambal ikan bilis + serunding+ air....gigih tak...siap bawa pinggan kertas semua ekekekeke

sebelum ktrang g Disneyland, ktrang singgah dulu Ding Ding Travel. nak jimat sikit beli tiket masuk, ktrang pilih beli dengan travel agency. aku dapat info ni dari blog Kaki Berangan.

cara nak ke Ding Ding Travel.....

dari Mangkok Station ambik exit2. kuar dari exit 2 ambik kanan dan nampak kedai SASA.ambik kiri kira nyusur tepi sasa tu...jalan terus sampai nampak Sino Centre. naik lif tingkat 14 dan jumpa la opis Ding Ding Travel ni.

Settle beli tiket, terus ktrang gerak ke Disneyland....

ktrang ambik mrt dari Mongkok ke Lai king dan kene tukar train untuk ke Sunny Bay..dari sini la train ke Disneyland :D

sampai je Disneyland, seronok giler ok....akhirnya sampai gak aku dunia kartun yang selama ni aku tengok kat tv je....hhehehe




 ktrang berjalan masuk sampai ke entrance. elok nak masuk tu staff diorang akan check beg. sekali tengok bekal ktrng bawa tu. terus dia suruh keluarkan dan tak dibenarkan bawa masuk....

arghh sudahh...tak kan nak buang nasi???sayang oiiii

nak tak nk terpaksa la ktrang makan...dah la perut kenyang lagi time tu...dari kene buang, baik le makan kan.....



settle makan, ktrang teruskan pengembaraan dunia Disneyland :)













elok pukul 2.30pm, terus ktrang gerak ke depan....berkumpul kat depan nak tengok perarakan kereta berhias tu....time ni aku rasa biar betol aku dah sampai Disneyland!!!

elok mickey and minne mouse lalu, aku terus sebak....sebab tak percaya deme ada depan mata hahahaa....poyo tak???

as -- orang happy tengok kartun....ko menangis...sebak...entah hape2 la...

ye la...xsangka kartun ni ada depan mata kan.....ekekekekke


 





 






settle tengok show, ktrang jalan2 dalam tu lagi...posing je...banyak benda kami tak main...alasan malas nak queue hehehe

so aku rasa kalau ada themepark ni aku macam kureng sikit la...g legoland main 2 mainan je...g disneyland pon sama....tak sampai 5 kot....so next time kalo g themepark biarlah aku jaga beg....sbb nya smua mende aku malas ekekekek










sebelah petang ktrang dah tak round lagi...lepak depan sambil membeli barang2 Disneyland....aku rembat tshirt, towel, jam, keychain n FM....

jaga beg je layak aku ni hehehe



pastu ktrang tengok penutup fireworks tu...cantikk sangat...bebetol dia buat kat istana disneyland tu....

rindu plak haih!

sebelum balik ktrang posing dulu....



dan terus gerak meninggalkan disneyland hong kong.....

kalau la di beri peluang datang lagi, Insyaallah aku nak je masuk sini lagi...walaupun tak main, aku suka masuk saje2....suasana dalam tu yang seronok..... :)

nak repeaattttt!!!!!!!!!!!!!!

(^_^)

Comments

  1. Makaih...mmg dah nk jadi pekasam..setahun sudah rupanya..kalua JM mmg dah hilang ingatan habis..HK mmg best part PERFUME murah gilerrrr...nakpak x betapa lah murah :-)

    kalau Emy dgn HK nye..kalau JM dgn Koreanya..mesti nk REPEAT!!!


    Nasib baik pilih Disneyland sbb kalau ke Ocean park tu lgi byk game dan mainan..kalau x naik mmg rugi lah..kalau Emy jenis yg tak suka naik semua ride yg ada tu btter ke Disneyland ye x byk sgt ride..tapi kalau ada member yg jenis x suka ride juga better x perlu masuk kedua2 nya :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tgk JM p korea rasa membara nk p...ingt nk tanam impian p korea plak :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz