CCM 09-->Kuching Sarawak Part I

Khamis 26hb February 2009

ktrang berkumpul @ KL Sentral dlm kul 8.30am...breakfast kat McD...then gerak ke LCCT menaiki bas...dalam kul 10.55am ktrang check in....dan terus masuk balai pelepasan :)

masuk2 jer, aku terpndang seorang mamat jambu ni...mcm kenal...rupanya Saiful OIAM tu....cun la dia...eh silap....ensem la dia hahaha...dlm kapal terbang ktrang dpt je seat, aku sibuk nk pakai belt, aishah lak tunduk ke bawah , miza je usha saiful tu...tup2 saiful lalu tepi ktrang say 'hai' kat miza....hangin ke x ko sbb kawan ko sendri potong line..tp miza ni mmg taste jambu jer hahahaha

Photobucket
setiap kali travel, mesti dpt dok kat sayap jer...adooiii....

flight on time n perjalanan 1jam 30 minit...pastu ktrang mendarat dlm kul 1.30pm...xlama pastu abang aishah dtg ambik.... :)


abg aishah hantar ktrang kat hotel dia....penginapan @ Kuching ditaja penuh oleh abang aishah...ktrang lepak kat suites dia kat Merdeka Palace....aishah sendiri x tahu abg dia selama ni dok suites...ingat kat bilik hotel jer....sekali masuk.....terkejut terus...melompat bintang ktrang hahahaha


pas solat jamak, terus keluar cari makan...perut lapar giler....sblm abg aishah g keje semula, dia tunjuk tempat makan ni....berdepan dengan hotel jer...namanyer Saujana Food Court atau glamer di panggil Car Park....sbb 4 tingkat tu semata2 parking kete....atas sekali baru food court....kat KL ada kan..sebelah Bangsar Village tu...tp xde la sampai 4 tingkat huhuhuu...menu dia aku order teh o ais limau n nasi goreng ayam...aku kasi 4/5 bintang...sgt kene dgn tekak aku :)


pas makan, ktrang teruskn perjalanan...nk menyusuri Waterfront...melalui  Balai Polis Kuching......

dan Pejabat Pos Besar...unik la dia nyer Pejabat Pos... :)


pastu singgah sekejap kat Muzium Textile Kuching......jalan2 kejap....ada 15minit je sblm muzium tutup....




diorang kata aku ambik kesempatan meraba tut awek tu hahaha

dan ktrang melintasi ala2 Petaling Street @ Chinatown.....

pastu ktrang menyusuri waterfront.....dr jauh aku nmpak Astana kat seberang sungai...so terus ajak diorang naik sampan....naik je terjerit2 sbb takut...malu la hai..dok dlm sampan tu ok jer....tp time nk masuk n duduk tu dia x seimbang, tu yg menjerit takut :p


sampai je sana, Astana dah tutup...dibuka sampai kul 2pm je...pastu ktrang naik sampan balik utk ke seberang...tny sorang akak tu kat mana perkampungn melayu, dia guide ktrang g jeti lagi satu.....otw nk ke sana, singgah beli air...tup tup sebelah aku serina...anak chef wan tgh shooting Zoom Malaysia....asyik la jumpa artis jer kan hehe...

ktrang terus ke jeti naik sampan lg..walaupn 50sen jer sehala, tp kalo dah sepuloh kali x ke rm5 jadinyer hehehe...kat sana ktrang jalan2...nmpak la kedai2 makan...tp tutup ...diorang beroperasi sebelah malam...dan ktrang menapak cari Kek Lapis Dayang Salhah....kebetuln yg layan ktrang ni tuan kedai tu...dia jemput makan...ambik ko, makan kek lapis dh mcm beraya umah orang...semua perisa ktrang belasah....alih2 tuan kedai kata jgn beli lg kalo balik ahad...nanti dtg lg sekali...then ktrang janji nk dtg lagi :) saje nk wat makan2 kat hotel, ktrang beli satu bawa balik :)




ktrang naik sampan balik ke seberang then jalan sampai la Monument Kucing tu...posing sat then ktrang masuk Sarawak Plaza...biasa2 je shopping complex dia...berdepan dgn tu Tun Jugah....


pastu terus ktrang decide nk balik hotel....kaki dh sakit ni...tny teksi dia kata dr situ ke hotel dlm rm10...xkose aku nk bayar...mahal giler hehe...


kaki dah melecet...byk jalan huhuhu

otw balik ktrang jalan di kedai kraftangan berdepan dgn Waterfront tu...mcm2 pilihan...ktrang just tgk2 jer...survey harga la konon... :p owh yer kebetuln ada perayaan apa ntah utk kaum Cina...jalan sesak la jadinya....byk jalan tutup gak...sempat la ktrang tengok tarian Naga.....pastu terus balik hotel.....


sampai hotel lepak dgn abg aishah jap..then mandi n solat....pastu ktrang kuar dinner kat Cili Padi...sedap masakan dia...Kuey Teow Hong Kong paling sedap....sepnjang ktrrang kat sana, xde air lain yg ktrang order melainkn teh o ais limau/limau ais...air limau diorang sedap sbb letak lemon.... :)

balik hotel, buka tentative n discuss esok nyer plan...pastu terus memasing pengsan zzzzz...............

-->tido malam yg menyesakkan...sbb 1. aircond sejuk giler 2. sempit...katil quenn tido ber 3...dah la badan semua slim2... 3. selimut yg x muat nk cover 3 org hahaa

Comments

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz