Coti-Coti Malaysia 08 - last day kami di KK (Final!)


yeahh..last day @ KK.........

12hb Julai 2008 - Sabtu

bangun seawal 5.30pg arini...baru la aku rasa badan letih sgt...rehat x cukup + asyik berjalan je :) pastu, semua siap2 nk redah pe yg lom redah lg...mimi ntah pe mimpi nk wat breakfast...wat goreng pisang (burn panggil cucuq hehe)+ teh sabah (minuman wajib kami)

dlm kul 8.20am, ktrng gerak..arini burn x keje so dia follow ktrang jalan2...aku yg teringin naik bas mini, telah memaksa diorang naik sama...dari luyang - KK (bas stand besar) kene la rm1.50...tp bukn naik bas tau...naik van tp di panggil bas mini...

Photobucket

sampai bus stand KK tu, ktrang tny ada bas ke nak ke Monsopiad Culturul Village...semua org x tahu..bg direction yg salah...sehinggalah terjumpa sorang pakcik ni...dia mmg bawa pelancong jalan sekitar KK...dh rezeki pkcik tu bawa kitrang ber 5 ke sana....

1st tempat yg ktrang g adalah Monsopiad Cultural Village....time nk beli tiket tu, ada benda lawak terjadi...nak ke aku ceta ek?hehhe...pastu ktrang tgk show...best mmg best...ktrang dpt menari + tgk show diorang + ecah kene tawan dek pahlawan monsopiad...last sekali menari buluh...(pkcik driver panggil buyuh) pastu jalan2 sekitar situ je...mimi kata sarawak lg besaq n best... :p

Photobucket
~monsopiad.....~

Photobucket
~menari buyuh.....~

Photobucket
~titian perjalanan....hhehe~

Photobucket
~pemuzik tradisional...burn sebagai vokalis....hehe~

Photobucket
~memory @ Monsopiad Cultural Village.....~

hampir 2 jam habiskn masa kat situ, ktrang gerak ke Pulau Manukan...minta pkcik anta kan ktrang ke Jetty Jessilton...tp sblm tu nk tapau lunch...pkcik tu suggest kan ktrang restoran sempelang...kedai ni masakn 100% masakn semenanjung....ktrang tapau udang masak lemak + ayam masak merah + ikan masak masam manis + sayur campur...

sampai je pulau, cari port baek nyer then makan....sedap nyer...terubat dpt makan nasi lauk cmtu....then mula la aktiviti bebas ktrang...bot tu dtg balik dlm kul 3ptg....so miza n burn tido....ecah melayan perasaan...aku dgn mimi g main air di persisir pntai + berposing...subhanallah....cantik la pulau manukan ni....air yg jernih, udara yg sepoi2 bahasa + org sekeliling yg seksi meksi baik lelaki atau pompuan...sampai ecah kata, "kite ni dah mcm pe je cuci mata kat sini...." hahhaha...rugi lak rasa xmandi...bukn x nak mandi, nanti susah nk bawa baju basah balik KL :)

Photobucket

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket

kul 3pm, ktrang di pick up then kebetuln dia drop kan ktrang bebetol kat jety pasar filipine (mmg nk ke situ pon :p) terus masuk pasar filipine...ktrang nk last shopping! hehe....kali ni dah tau kedai mana nk cari...tp time ni la ecah dpt duit dr langit... :) time masuk kedai yg mmg sempit tu, aku terlanggar perhiasan yg digantung kat atas...then aku ckp... "ecah, cakit kene kepala...." ecah lak melayan..."ala ciannyer...aku pon..." tup..tup...ada org jerit nama ecah....akak ni mmg nk jumpa ecah sbb dia tahu ktrang dtg sabah...tp masa xde....terus la dia bg ecah rm100 utk shoping kat ctu...rezeki kan...wawawa...jeles .....hehehe....

dlm pasar filipino, sempt la rembat t-shirt sabah sorang satu...sama color+corak..beza pd saiz je hehe...then terus ke kedai kawn murni - singgah pasr ikan masin ambik telur penyu - singgah pasar besar beli kopi tenom...last shopping kan...sampai duit aku pon dah kering :p

sampai umah, packing sikit barang yg ada pastu siap2 nk gerak balik...pkcik tu janji nk ambik ktrang kul 7pm....sempat lagi burn hidangkn teh sabah + kuih lidah kucing (tu kot nama nyer)...then ktrang gerak ke airport....sampai sana, murni dah tunggu dgn kotak2 ktrang....time aku ucap terima kasih kat pkcik ni, aku sedih sgt...sbb pkcik tu baik....rasa mcm sebaya ayah aku kot...aku sempt pesan.. "beliau jgn tukar no tepon yer "(org sabah panggil pkcik adalh beliau) aku janji kalo ke sabah lg, aku nk cari pkcik tu :)

ktrng terus check in...pastu g dinner sat n masuk ke balai berlepas....salam2 murni n burn....ntah bila rezeki nk ke sabah lagi...uhuks..uhuks...

Photobucket
~dpt gak ktrang boria....t-shirt sabah terus pakai balik KL hehe~

Photobucket
~happy family....murni & family~

then ktrang berlepas ke Kuala Lumpur...naik flight malam ni cantik sgt...tgk luar lampu2 yg menerangi rasa mcm tenang je....bila nk sampai KL pon sama, dh nmpak KLCC & Menara KL, tp xleh turun hehe....

sampai LCCT dlm kul 11.45pm....ambik beg then nyanyi2 lagu besday kat mimi...hehe..pastu terus naik bas ke KL Sentral....dan ktrang berpisah utk pulang ke rumah masing2.... :)

yeahh...tamat sudah percutian aku dgn kawan-kawan ke sabah....syiok mmg syiok...ada rezeki aku akan sampai ke sana lagi Insyaallah..... :)

sepnjang trip ni, aku makin kenal rapat dgn diorang...cth, mimi xleh x makan nasi 3kali sehari..kalo x perut meragam...sbb makan yg x tentu hala, dia MC 3hari balik dr sabah...smbung cuti lagi sbb sakit.....miza lak (gelarn kat sabah--> abg bujang hehe) seorang yg sempoi tp bab shopping mmg cerewet....sgt cerewet tau :p + kuat tido..dlm flight tido, dlm kete tido, dlm bas tido, tunggu turn nk mandi tido...senang ceta kuat tido laa (lg teruk dr aku) hehe...ecah lak, mcm biasa la org paling lmbat bersiap walaupn ktrang akan suruh dia mandi dulu...sudahnyer dia yg terakhir :) aku???apa ek...pasl aku kene tny diorang la...hehe..

Photobucket

dan coti-coti malaysia 2009 semestinyer..... S.A.R.A.W.A.K....Insyaallah :)

chiow..... :)






Comments

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz