testing

Wednesday, March 11, 2009

CCM 09-->Kuching Sarawak Part II (SCV)





entry kali ni mmg penuh pic kat Sarawak Cultural Village sahaja :)

Jumaat 27hb February 2009


bangun pagi solat subuh, siap2 nk mulakn destinasi....aku wat breakfast....panaskn air n makan kek lapis je...jadilah nk alas perut... :)

Plan ktrang arini nk ke Damai....kat sana ada Sarwak Cultural Village...tempt yg wajib pergi kalo dh sampai Kuching....ktrang berjalan kaki ke Hotel Grand Magherita (dulu Holiday Inn) nk beli tiket shuttle kat sana....sampai hotel tu, shuttle baru je gerak...so next trip kul 10.15am..sementara nk tunggu, ktrang g Sarawak Plaza...main opis Damai Beach Resort kat situ...hotel x booking lg...then tgk price dia, terus ktrang booking chalet utk 1 malam....ktrng plan nk tido satu malam kat Damai...... :)


sblm gerak meninggalkn hotel :)

sementara nk tunggu kul 10, singgah KFC...ingt nk breakfast...punya la lama, akhirnya ktrang decide nk tapau jer...otw ke damai dlm shuttle, belasah KFC :)


gigih ke x kawan2 aku ni.....

ktrang ke Damai Beach Resort...simpan beg kat luggage room then terus ke Sarawak Cultural Village :)

then sampai SCV, ktrang beli tiket...aku dgn miza pakai student card...xde hal la tahun bape pon janji korang tunjuk je...dpt la sorang rm15...ecah yg xde student card kene bayar full rm60...beza sgt2 huhu....then ktrang terus tgk show diorang.....xbest langsung...show kat sabah jauh lagi best haha.....


show x best sbb lagu dia ntah pape....aku nk lagu puteri sentubong tu hehehe



habis show terus ktrang jalan2 dlm SCV tu :)


jom merentasi jambatan ni .....

rumah pertama yang kitarng redah --> RUMAH BIDAYUH


senang je tu nk asingkn beras dgn kulit :)



pastu ke rumah sebelah --> RUMAH IBAN




kat rumah iban ktrang pakai baju diorang...sewa satu baju RM10...pakai la selama mana pon...yg kelakar, pelancong lain ingat ktrang ni pekerja situ...mana x nyer, berjalan2 n lepak pakai baju diorang tu hehehe



then kami ke rumah sebelah --> RUMAH PENAN




aku dlm percubaan menyumpit...akhirnya berjaya gak shoot center yeahhh


pastu kami ke RUMAH ORANG ULU



pastu ke satu rumah tinggi.... RUMAH ???? (sorry aku lupa hehe)



rumah ni tinggi....menurut pekerja kat situ rumah ni leh muat satu kampung.....mmg besarrrr.......muahahahhaa

dan jalan lagi ke RUMAH MELAYU....



masuk2 je ko kene menari joget...lawak...lawak...aku mana tahu...time masuk tu aku sorang2...miza dgn ecah kat luar...tup tup makcik2 dh nyanyi n pukul gendang hehe....




rumah melayu paling lama...ktrang siap beli jeruk kendondong, bahulu coklat, kuih sepit...then makan kat situ sambil main congkak...dah macam balik rumah nenek plak....muahhaha

dan rumah terakhir yang ktrang g adalah RUMAH CINA





sebelum pulang kita abadikan dulu kenangan kat pintu masuk Sarawak Cultural Village :)



ktrang melepak kat SCV dr kul 11am sampai kul 4ptg...lama la gak...tempt dia besar...dan semua pasal Sarawak ada kat sini.... :)

pastu terus plan nk gerak balik ke Damai Beach Resort..... :)

**bersambung...xlarat upload pic....hehee
 









No comments:

Post a Comment