testing

Friday, August 1, 2008

Coti-coti Malaysia 08 - dari Kundasang pulang ke KK (Part 3)

hari ke tiga kami di Sabah.... :)

11 Julai 2008 - Jumaat

arini bangun awal gak....5.30 dah bangun....pas solat mimi ajak aku jalan2 keliling resort ni...kejut aishah suruh bangun subuh, then ktrang kuar....susah nyer aku nk gambarkn betapa cantik nyer waktu pagi....lagi2 ngadap gunung kinabalu tu...kalo la aku daki gunung kinabalu tu mesti aku semput giler...silap2 turun balik mau berat turun 10kg hehehe..

Photobucket

Photobucket

Photobucket

dlm kul 6.30, ktrang berjumpa kat port yg paling cun kat resort ni......pastu ktrang g breakfast...aku-ecah-miza pilih  western..mimi pon nk yg sama tp aku awal2 dh sound dia.."ambik nasi goreng..nanti ko lapar..." mimi xnak...nk gak ambik western..sudahnyer..dia mmg x kenyang...then order la nasi goreng ayam...aku pon bebel la...xnak dgr ckp aku td hehe...psst-->diorang kasi gak teh sabah tau :)

Photobucket
~muka org belom mandi pagi heheh~
Photobucket
~western breakfast huhuhu~
time ni la part yg aku rasa paling lawak kuar dr mulut mimi...dia lapa..then tunggu waitress tu anta nasi goreng x sampai2..tetibe ecah kata.. " tu dia dtg" aku toleh dia bawa roti bakar (utk meja sebelah..) then saje la aku ngusik "ntah2 kat sini pangil nasi goreng tu roti bakar x?" ktrang gelak2...alih2 c mimi penuh emosi jawab "mmg kene hempuk dgn aku kalo dia anta roti " aku rasa nk gelak guling2 dgr statement mimi tu...HEMPUK yg aku x tahan...dan sejak saat tu kalo antara ktrang silap sikit je mesti akan kuar dr mulut sesape --> "ko nak kene hempuk ke? -- aku hempuk ko kang -- jgn nak ngada2...xpasal2 ada yg kene hempuk....." penangan lapar terus jadi samseng tu! ehhe

pas sarapn, balik bilik siap2 nk check out...aku dgn mimi dah janji nk boria arini...siap kene sound dgn miza... "lenkali kalo ada warna tema inform la..aku pon nk baju sama korang gak..." pulak dah hehehe.....dlm kul 10 ktrang gerak tinggalkn kinabalu pine resort..

.PhotobucketPhotobucket
~aku dgn mimi dah mcm twin lak....hehe....ecah n miza cool je...~

Photobucket
~depan cabin ktrang....~



Photobucket

Photobucket

gerak ke pasar kundasang ....then singgah shoping sayur jap (utk murni n burn)

 Photobucket

pastu g  Kundsang War Memorial...punya la nk tgk meriam buluh ke apa..sudah nyer ada garden jer...layan je la garden pon garden la hehe....

PhotobucketPhotobucket
PhotobucketPhotobucket
~Kundasang War Memorial....~

tp sign kat bawah ni paling comey aku rasa.....
Photobucket
~hehehehe......~

pastu terus gerak ke KK...singgah kat UMS...burn keje kat cafe pkcik dia...dapat la lunch free ktrang aritu :) time lepak kat tempt burn, hujan turun lebat nyer...musnah la impian nk ke Pulau Manukan sambil bermain di gigi air + bercanda di persisiran pantai...bosaaaannnn......wawawaawa....

PhotobucketPhotobucket

ktrang tukar plan n ajak murni shopping @ Pasar Kraftangan atau femes lagi dgn nama pasar filipino...kat sini la ktrang menghabiskn wang ringgit yg selama ni xtahu nk di bayar tnpa sebab hehe....pas agak2 dh puas beli dlm pasar filipino, murni bawa ktrang g kedai member dia....kat sini aku rasa duit aku habis nk dekat rm2++...shoping mutiara n ole2 utk family...dah beli byk kalo x kasi murah + free gift mmg nk kene hempuk hehehe.....

Photobucket

pastu ktrang g Pasar Ikan Masin lak...aku beli kuih cincin + ikan masin terubuk + kuih amplang + udang kering sandakan....pastu ktrang tempah telur penyu...stock dh habis..kene dtg esok nk ambik....semua barang suruh packing siap2 dlm kotak...


pas dah rasa puas shoping, badan pon dah lesu...lesu sbb duit dh xde byk lg hehee...pastu ktrang tapau dinner...sampai umah burn, murni lepak kejap.....aku paksa diorang bertiga cakap kelantan...asyik bunyik bah...bah... je...sudah muak aku dgr hehehe.....

Photobucket
~ex-classmates bertemu di Sabah....2008~

pas murni balik, ktrang pon memulakn operasi...mengemas brang2 n packing siap2...esok dah nak balik KL...dah rindu sgt ni ;p pastu aku capai apron burn, aku lak ke dapur...panas kn maknan yg ktrang tapau td....wat air teh sabah lagi hehe....then dinner kul 11pm...ke supper dh tu? hehe gemuk la weeeiiii.... :)
Photobucket
~mee goreng + nasi goreng + sayap ayam + teh sabah-->wajib!hehehe~

malam ni ktrang pengsan lewat...kul 1 baru nk lending...aku pas mandi nk pakai lotion pon mata dh x leh nk bukak...ngantuk giler...akhirnyer ktrang tertido di tilam empuk burn.......zzzzz...

p/s:last episode...balik KL yeahhhh

No comments:

Post a Comment