testing

Tuesday, March 28, 2017

Sehari di Pulau Langkawi :)




Tadaaaa...........

Sambung lagi di percutian Koh Lipe-Langkawi. Dari Koh Lipe ktrang balik ke Langkawi. Flight lusa. So ada la sehari nak jalan-jalan Langkawi.

Disebabkan kekerapan aku turun Langkawi, maka tak de apa nak dikejarkan dah. Kita jalan-jalan esok je la dari pagi sampai malam :)

Info Sehari di Langkawi

1. Tok Jah Homestay Pantai Chenang

Tak tahu apa tarikan nye stay sini, yang pasti aku dah 2kali datang hahaha...nak kata selalu lepak tepi pantai tidak juga. tapi aku suka :)

Aku biasa ambik rumah 1 bilik. Cukup sangat untuk 4-5 orang dalam tu.

http://1.bp.blogspot.com/-HSXGemWaqWo/UeiDWP8k8BI/AAAAAAAANVI/xBP1-AjKpuw/s640/6.JPG
 pinjam pic kakak coco
 dapur
 bilik tidur

 ruang tamu leh tido 2orang

2. Kereta Sewa- Viva

Kawan-kawan tok jah gak ni haha... So dapat la viva rm60/day. Aku request keta hanta kat Telaga Harbour balik aku tinggal kat airport. Akak tu ONCE sajaaa


3. Tempat makan sedap di Langkawi

a. Laksa Power

Selera sangat laksa ni. Kene betul dengan tekak sis ekekke. Laksa ikan sekor pernah try sekali tapi lebih suka layan laksa power. kuah dia aduhhh merecikkk!




selera plak tengok laksanya

b. Restoran Nelayan Bukit Malut

Suka makan sini sebab harga tak mencekik. Rasa pon boleh tahan. tak de la failed sangat.Kira lulus tekak sis

tiap kali datang langkawi, memang CONFIRM singgah sini sekali. Kalau 3-4 orang makan dalam rm120 je lebih kurang tapi kene tengok ambik haiwan apa ye hehehe


 4. Tempat menarik yang sempat singgah

a. Beras terbakar

walaupun tinggal sepinggan je tetap gak nak tengok. Dan kalau korang nak beli kain batik ke baju kelawar ke, kat sini harga boleh kawtim + corak-corak dia lawa-lawa

Dari pintu gerbang sampai ke rumah ni, akan ada orang menjual kiri dan kanan. Sila la jeling-jeling kot ada berkenan. ni la tempat feveret beli kain batik dan baju kelawar :)



http://4.bp.blogspot.com/-4-xGYIj14Sc/UyZ5UVK_vxI/AAAAAAAAL-4/UDrq-9l5vPg/s1600/1bt5.jpg
cilok google image :)

b. Makam Mahsuri

Saje nak bawa sape yang tak pernah masuk. Aku tak payah masuk pon xpe tapi dah semua nak masuk, ok la jommmmmmmmmmmm

 





 5. Tempat Shopping

Ktrang beli choclate dan barang-barang lain kat Idaman Suri dan Haji Ismail Group. Paling win ktrang beli pan yang boleh buat waffle. balik tu rajin la buat sekarang ermm arap maklum hahahahaha


dapnyaaaaaaaaaaaa


Hasil shoppingg langkawi sajeeeeeeeeee






tak mampu nak tahan nafsuuuuuuuuuuu

Dan overall budget seperti dibawah.... yang ni memang all include ya...



sekian kisah Langkawi.....ishh rasa nak pergi la tahun ni...ada budgjet tak? muahahahahhaha

Langkawi 2015

8 comments:

  1. Viva rm60 sehari..murah tu..ada contact no x

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada orang lain yang lagi murah n leh kawtim. nanti kt share

      Delete
  2. Penah juga mkn laksa sekoq tu tapi rasanya biasa2 je ni laksa power kalau kuah nya sedap mkn bertambah la..nk try pegi mkn kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. laksa power tekak kt win dari laksa sekoq

      Delete
  3. memang selalu je terjebak dengan cokelet
    bab gamat gamat nih dah kurang nak beli
    hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang pon dah kuar minyak angin macam2 versi. gamat oldschool skang ni hehehe

      Delete
  4. Saya lom sampai langkawi. Kat malaysia ni saya baru sampai tanjung malim dengan seremban je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe. ada masa nanti boleh jejak langkawi :)

      Delete