#Makan je kejenye....

salam..... :)

dah watamat kisah pulau jawa aku...seyes aku rindu saat2 kat sana...sebab bukan senang nak jumpa trip yg enjoy & x terbeban hehe

tak pe...kt bagi laluan pada yang penting dulu.....raya bakal menjelma....pastu bzy kenduri sepupu sepapat.agak2 reda kt angkut beg travel lagi.dalam malaysia pon tak pe...ok kks? :p

kali ni....kt ceta pasal makan......hahahaha....

entah la eh....aku memang tak sayang badan...tau nak makan je...kalau tak makan, aku lapar...sekali dapat makan aku lupa diri...cmne tu :(

kat Instagram ada aku share gak kat #makanjekejenye...sila la tambah lokasi makanan anda kat # tu...kalau sudi.... :)

ni semua pic lama2...saje la aku letak sini sebelum delete...sebelum puasa puaskan nafsu mu ekekekeke

1.Secret Recipe

aritu member opis ajak lepak SR. time nak membayo dah masing2 berebut...masing2 kata aku ada duit...aku ada duit....haha....kelakar.....

saje layan......
 beef lasagnia...
macam biasa dap..dap..dap

sejak aku berkenalan dengan kek ni, tata indulgence....hehe...kek ni rasa dia semua ada...choc - cheese - masam2...manis....dap dap dap....

choc cheese berries....

2.Nando's

Sampai bila2 Nando's tetap di hati hohoho

mushroom soup + garlic bread




3. Buffet @ Primeira Hotel

aritu ada training, lunch makan buffet... masak lemak dia terbaekk....dah 2 kali training kat sini aku layan masak lemak dia :)

dah macam nasi kerabu hehe

sedap puding roti nya


 4. Pizza Hut

 kalau nak delivery kat rumah, aku suka Big Box ni...macam2 ada...semua leh rasa....


 pizza
ayam wings
spaghetti cabonara
mushroom sup + garlic bread
rm45 termasuk tax

5. Nasi Kandar Kudu bin Abdul

nasi kandar terbaek in town...kot2 rindu nasi kandaq penang kan....mai jalan tunku abd rahman pon bleh......

bandung special wajib try :)

dan.....

 
 teh botol & sundae choc carneto
 pencuci mulut hehehe


Comments

  1. Aha...byk betul tempat makan di terjah nye..tak pe..selagi ada selera makan je..nanti kalau sakit..apa pun dh x selera kan...dlm byk2 kedai tu JM pernah masuk SR je tu pun org belanja...kalau nk masuk makan sesaja...hrmmm..tidak lah rasa nya..mcm tak mampu je baik simpan duit utk travel hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM bebetol saving ni... :)

      tapi betol gak...nak travel nye pasal baik jimat cermat kan...kt pon cmtu...shopping langsung tak de...last beli baju keje 2010 kot....sampai skang tak bertukar baju keje.....hehehe

      Delete
  2. sedapnya menu ko mi..terliur aku wei...aku ni pun mkn je bla lepas mengepam susu mana la nk slimnya aku pun x tau wei...arap pose je la...tp juadah pose lak mencabar iman aku...hah entah la bla dah pose raya plk lg la mcm2 juadah raya ngan open house bagai..mkn..mkn...dan mkn...tu la keje aku.kehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. menu sedap kan...tgk la badanya cmne
      ekekekkke

      same goes to me dear....lg kuat makan nye...arini x minum manis, kaki gigil2 ok :(

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz