testing

Wednesday, June 18, 2014

Dating! - Steambot Hotel Royal

ni cerita ahad lepas.... :)

ktrang selalu berazam tak nak kuar dating...tapi bila dia x balik kampung je, otomatik kuar...cmne nak simpan duit ni? hehe

Ahad lepas kami ke Bukit Bintang....kalau di bagi pilihan memang aku tak sampai la...tapi sebab Dila member opis bagi voucher steambot dan kene makan kat hotel royal bukit bintang, gagah gak la aku pergi....

thanks dila belnja ktrang :D


lunch kat taman tasik titiwangsa.....kalau kuar lepas zuhur, aku malas makan luar...aku makan siap2 pastu aku tapau utk #fruitheart....lepak tasik makan dalam kete....dia makan aku cuci mata :p

settle makan terus g bukit bintang....dekat n jalan clear 15minit dah sampai....parking kete kat Lot 10....sekali masuk rm10....mahal oiii...aku mana suka parking mahal2 ni ekekke

ktrang jalan2 dalam tu je nak tunggu kul 6.30pm....habiskan masa lepak Starbucks

hantu kopi!

pastu ktrang solat Asar kat Lot 10.....masuk toilet 50sen eh...pesal la mahal sangat....tapi Lot10 lengang giler...tak de orang...pakkal la ada H&M tu so nampak la meriah nye...kalo tak, alahai....sunyi sepi.....dulu Lot10 sikit punya ramai orang lalu lalang....ni jalan luar tu pon lengang....

aku bajet dah habis cuti skolah....pastu esok dah nak naik skolah so orang tak ramai :D

tengok jam dah 6.15pm jom la kita g restoran kat Hotel Royal tu. dah tak tau nak ke mana lagi ni.....




sampai sana memang awal la kan...sebab dinner buffet tu start 6.30ptg...

ktrang layan kopi n teh dulu....time tu ktrang berdua je dalam restaurant tu...orang lain xde...
aku - "awk tengok...romantik tak sy...sy sewa restaurant ni semata2 nk kuar makan dengan awk tau..."
fh - "tq sayang" 
hahahahahha....sengal!

pastu dah boleh ambik makanan.....

sup ayam / tomyam...ktrang pilih tomyam

ok jom....

pilihan mee, laksa, behun, mee sanggul

ayam n daging yang diperap - sedap!


sotong...udang lepas maghrib baru keluar

 pilihan bebola...kerang dan lala..sayur2an

 nasi, bubur, ayam tandoori, ikan masak merah & kari ayam

 salad...salad kentang...salad nenas...kerabu mangga....

 
 desserts....kek n puding

air - jus belimbing, teh n kopi
buah2an - betik dan tembikai

bagi aku seleksi makanan dia sederhana....sesuai dengan harga promo tu RM20/pax....rasa tak mengecewakan....kata la ada yang ajak makan sini lagi, aku rasa ok je untuk aku repeat... :)

dan bermula la sesi masak memasak.....kebanyakan nya dia yang masak....aku duduk ngap ngap makanan je hehehe


perut ktrang sikit nye senak....kiranya 2kali topup...ayam n daging tu sedap...pndai deme merinate hehe....mcm nak makan je lagi tapi perut dah full....so moh la kita balik...

buffet dinner ni dari 6.30ptg sampai 10.30malam...ramai family sampai lepas maghrib....dalam kul 8 ktrang gerak sbb nak kejar maghrib then solat terus....pastu chow tinggalkan bukit bintang :)

bagi aku rekemen kalau sape2 nak rembat voucher ni....berbaloi la dengan apa kita bayar....kalau makan kat SG pon dah sorang rm45 huhuhuhu.....

sila rembat voucher ye hehehhe

diakhiri dengan ketembaman aku sekarang wawawaw

 ni mak aku bising.....

"ko tengok dia elok je jaga badan....ko badan makin lama makin gemuk...tak takut sakit ke???"

tengah takut la ni.....ekekekeke

tata....

14 comments:

  1. Hahhaha..
    Kem salam mak.kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha.....

      ok syieda...nanti kita sampaikan salam....

      dah dapt tak surat kita?

      Delete
  2. aik mi sapa kat sebelah tu...

    ReplyDelete
  3. Nmpk sdp.lama xmkn steamboat sizzling nih...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. not bad DJ...pastu rege pon murah..tu rasa berbaloi

      sila terjah steambot ok.... :)

      Delete
  4. Ehem ehem syg menyanyang lagi romantik nya. Itu baru gentlrman tlg masak dan emy tlg makan baru betul :-)

    Murah tu Rm20 pax pastu Free lak tu. Ehem2 dari jauh dah bau nasik minyak nehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM,

      ye betol...dia tgk kt buat terkial2...tu dia yg masak hahaha

      alhamdulillah ada org nak bagi voucher....

      nasi minyak sape? ekekekke

      Delete
  5. hadoiii sekali mak ko dah sound daaa....apa lg emy..segera DA...kuatkan semangat..kentalkan azam...caiyok..caiyok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn....mak aku mmg melazerrr je....

      jom diet sempena ramadhan!!!

      Delete
  6. ehem! kemainnn.. #fruitheart lagi... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi kd...lama x nmpak...blog tu bila nak hupdateee :)

      Delete
  7. cepat2 awk.. :) nnt jgn lupe jemput k...

    ReplyDelete