~HCMC Vietnam 2010...Day 2~

sambung kisah vietnam :)

hari kedua ni ktrang dah ambik pakej...so bangun pagi pas subuh-mandi-breakfast kat bilik...hotel sediakn breakfast tp ktrang x berani nk makan :p pas makan terus berjalan kaki ke Sinht Cafe tu....kene ada kat sana kul 8am...


melepas lelah depan Sinht Cafe :)

ktrang sampai then bas datang...tepat 8.15am bas gerak ke Chu Chi Tunnel :)

sampai sana memasing kene beli tiket masuk...lupa la bape hengget....pasal dah excited nk masuk :p then bermula la perjelajahan ktrang kat dlm tu....



memula sekali dia bawa tgk lubang yg tentera vietnam gunakan untuk masuk ke terowong bawah tanah tu....lubang tu seyes kecik...mmg tentera diorang slim la...kebetuln yg masuk tu org vietnam gak....kire tentera mcm tu la kot :p


pastu as ambik kesempatan try masuk....sekali nk naik xleh plak...


aku dgn su ingt dia main2...pasal tu kami dok gelak...sekali betol xleh naik...nasib baik ada 2 hero yg laju membantu....ada sorang mat salleh tu dia suruh tutup lubang tu...hampeh!hehehe


pastu ktrang terus lagi explore hutan tu....perangkap yg diorang gunakan utk perangkap musuh.....tgk mcm2 lagi peralatan yg digunakan semasa perang dulu.... :)

layan gambar eh..........




mamat belakang tu mcm rain x?ekeke



cubaan menembak musuh.....porrrrrrrr


kecik giler lubang!
sakit kaki aku n as walaupn merangkak 30meter je huhu


kwan baru!~wendy~suzhen~ai ling :)
3org malaysia yg ktrang jumpa kat vietnam


layan teh cina + ubi kayu :)


peluru yg digunakan masa perang dulu

then ktrang gerak semula ke ho chi minh...sbb kan ambik half day tour maka berakhir la trip ni :) pastu balik hotel, rehat jap then makan n solat then ke tempt sasaran --> Ben Thanh Market

masuk je pusat shopping tu, mmg xtahu nk pe...just scan je mata...sempt la sambar kain cotton n beg....pastu terjumpa 2 akak org malaysia yg peramah gile...pe lg jadi geng...dia nk tunjuk kedai yg jual telekung...murah dr dlm tu....ktrang follow....mmg murah then beli kat kedai dia rekemen tu :p

pastu ktrang redah malam di Ho Chi Minh....jalan2 sampai Sheraton Hotel...depan hotel tu ada kedai india...Bombay restaurant...rasa nk try n layan nasi...rindu plak...ekeke....order nasi dan rasa puas sgt....siap ada teh tarik tau...tp dia tulis Indian Fresh Milk :)


nasi+kari ayam massala+telur dadar + sup sayur
sedap!

dan pic terakhir ni malam di Ho Chi Minh....pic x clear la...biasala kamera comey....pinjam lak tu ekekee......



balik je hotel simpan barang2 yg ktrng beli then sambung cuci mata kat night market depan hotel....gile la menyopping lg....hehehe....time tu mood dah xde + kaki nk tercabut baru rasa nk balik hotel....

mcm biasa mandi + solat n layan HBO jap pastu terus aku lena.....kul 1am mmg mata terpejam sampai ke subuh :)

#walaupn letih semngat shopping tetap ada hehehe

Comments

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz