testing

Thursday, September 3, 2009

Jakarta-Bandung : Tempat makan

sambung entry lama...dah siap lama tp x update jer....huhuhu
aku rasa semua aku dah tuliskan....dan aku rasa x lengkap kalo x ceta tempat makan kan ... :)

alhmadulillah sepnjang kami kat sana, tempat makan semua nyer superb...maksud aku dr rasa n kepuasan....tiap kali pas makan, kak zuri mesti tny bape bintang aku nk kasi....aku cerewet gak la bab2 makan ni (tp jun lg teruk...xsedap dia x makan hehe)...sampai aku naik 4kg sepnjang kat sana....ye la kat sini pon aku makan nasi lunch jer...tu pon badan montel...kat sana makan nasi 3 kali sehari....ttiiddaakkk..... hehehe

sampai je Jakarta, pak supir bawa ktrang g makan kat Warung Desa....kat sini ktrang try makan masakan sunda...aku ambik Nasi Timbel & Teh Botol....leh la tahan sedapnyer...n 1st time try jus alpikot...atau kat sini avocado...mmg sedap...hehehe....sgt puas hati la makan kat warung desa  :)

esoknyer breakfast kat hotel jer...n lunch pak supir bawa ktrang makan Nasi Padang kat Sari Bunda....pon sedap jugaaaa.....aku makan siap bertmbah....yg lain sekali pinggan jer....aku dgn aizat la makan banyak wakakaka....kat KL ni mana eh nk g makan nasi padang....yg hidang semua lauk tp rege murah...xmo ar makan kat Natrabu...mahal tu ehhee....

sampai Bandung, malam pertama ktrang dinner kat Pak Cik Met Ikan Bakar...memasing ambik sorang sekor ikan gurame....kat malaysia ikan talapia muahaha.....mana la tahu ikan nyer besar 1 kali penampar (tapak tangan)hehe...mcm nk muntah weii nk habiskn ikan tu....kak wan sampai sebut nama ikan pon dia xleh dah...nk muntah jadinyer hehe

breakfast mmg ktrang order kat guest house jer...senang...1st day wat nasi goreng...2nd day dia wat lontong....sedap gak style bandung :)

lunch lak, ktrang makan kat food court pasar baru jer....ambik nasi set n ayam bakar...sedap n leh tahan....dan kat food court ni la rege paling murah....8org makan = rm60 jer...ngeh3....
n dinner ktrang g Kampung daun....best la makan kat sini....tp sedih x byk snap pic...pasal semua org bateri kamera kong...kamera ada 4 tp bateri xde xdpt la nk posing....nyesal sungguh...sampai rasa nk balik hotel ambik charger tau :(


dan tempt makan terakhir sblm pulang ke malaysia adalah Ayam Goreng Suharti...yg ni bos aku rekemen...katanya paling sedap ayam goreng nyer....sekali aku makan, pergghhh mmg sedap...sambal belacan dia mmg terbaikk....ayam goreng n tepung dia pon leh tahan.....sedap2....ngeh3

so mcm mana la aku x naik berat badan.....sgt la frust bila dh balik malaysia....nk trun kan 4kg tu bercinta tau....huhuh...sampai skang ni pon aku dok control makan nk kasi berat dulu awawawaaa....


No comments:

Post a Comment