testing

Tuesday, August 11, 2009

Jakarta-Bandung : Tempat Shopping

kat Jakarta n Bandung, mmg puas la bershopping...tp ktrang x sempat la nk shopping sgt...pasal masa xde n sgt terhad....nasihat aku kalo nk g dua tempt kene la jangka masa yg pnjang....mcm ktrang ni pon rasa x puas...atau fokus satu tempt jer...kalo nk turun jakarta je...atau bandung je...xpayah tamak nk g dua-dua hehe

antara tempat shopping yg sempat ktrang singgah

@ Tanah Abang, Jakarta



keletihan tunggu pak supir... :)


kat Tanah Abang ni semua benda ada kat sini...punya la banyak kedai n pilihan...kat sini aku x bape shopping sgt (nyesal tau!) pak supir kami nasihatkn berbelnja di Bandung...sudahnya kat Bandung byk yg x kene citarasa...better la Tanah Abang yg pilihan color n baju dia lg cun berbnding kat Bandung....huhuuu

@ Pasar Baru, Bandung



kat sini byk duit ktrang habis...muahaha....dah xde pilihan kan...so aku nyopping jgn ckp la...mmg lupa diri...balik bilik je punggah barang2 di borong tp kebanyakn bukn barang aku tp barang orang hehe...ktrang berpecah...dan aku selesa jalan sorang2...janji kul bape jumpa kat ne...senang kan? :) azura pelik cmne la aku leh dpt rege murah je manjang...aku kawtim la..kalo dia xnak kasi rege aku, aku blah.....kedai lain byk hehe...tgk la tu dgn satu beg kat bahu dgn dlm plastik yg dh siap di packing tu sepupu aku nyer souvenier yg dia kasi kawan2 aritu....gigih x aku belikn souvenier utk org kawen...import dr bandung tau :p

aku g pasar baru mmg aku beli beg guni tu...senang...beli je masuk terus...kat sana je 2 beg guni aku beli wakakaka....dan kebanyakn utk org2 pompuan, pasar baru la temptnyer...kain pasang n telekung la paling byk.... :)

ktrang ke Pasar Baru dua kali....dah g kali pertama xpuas...ada brng tercicir x beli..kali ke dua baru complete! :)

@ Kartika Sari

kat sini mmg jual brownies jer...n coklat2 n kerepek2....semua sdap.....dapat la aku beli utk family n kawan2 yg mana2 dtg rumah....kalo nk simpan utk kasi rasa takut x sedap n tahan lama :)

best la dia nyer brownies..... :p


@ Toko Tiga



ni je la factory outlet yg selamat ktrang singgah n belnjakan duit yg ada....lgpun duit ktrang dah selamat habis kat Pasar Baru...sampai dua kali singgah sana jer hehe...byk juga la factory outlet yg ktrang x singgah pasal xde masa n xde rasa nk singgah....takat lalu n tgk sambil kata "oooo...." bila budi tunjuk hehe....

pakaian kat sini sgt la berkualiti...jeans dia original....t-shirt branded -->mcm polo dll pon leh dpt harga yg murah....kualiti tu penting...memborong utk org je la...ngeh3...aku sempat gak rembat t-shirt sehelai...kain dia dah la sedap....nyesal lak beli satu jer huhu....jeans levi's pon leh dpat kurang dr rm100...eeii mcm2 la....toko 3 aku rekemen sgt kalo org nk g :)

dan...ada satu tempt ktrang g....yg ni kelakar la gak....pasal satu2 nyer tempt ktrang x shopping langsung......tempt tu adalah..........



time ni dah kepenatan .....

RUMAH MODE.....wakakaka.....ktrang siap terjumpa sorang org malaysia dok bawa beg rumah mode sebanyak2 nyer...so mmg ktrang nk rasa gak cmne shopping kat situ...sekali dh masuk, mmg x tahu nk beli apa...just tgk2 jer...pastu memasing kuar gelak2...hehehe...so kesana takat ambik gmbar je la...bebetol x sampai setengah jam dok situ....wat penat singgah jer muahaha

maknanye rumah mode bukan selera kami....xngam la kata orang muahaha

tu je la kot tempt shopping ktrang...sikit je kan...sikit2 pon duit leh kering hehe...beg beranak pinak yg x tahan tu...cmne la kalo aku singgah semua FO dia eh.... :)

No comments:

Post a Comment