Cameron Highlands...

aku xceta pon pasal cameron kan??disebabkn arini mcm xkeje sbb semua org berdondang syg, maka aku nk update ceta cameron ek... :)

Sabtu 17 May 2008


trip kali ni aku g dgn gurlz in action - dee-as-sue...gerak dr pudu bas kul 8.30am...sepnjng jalan aku n sue borak je tp as n dee melayn mata... :)

PhotobucketPhotobucket
sebelum gerak.....

otw melalui jalan bukit2 n bengkang bengkok tu, sue muntah....aku mmg x muntah kalo jalan jauh pon tp dah rasa lain mcm lak sbb jiran muntah...sempt lg aku ckp kat as... "wehhh as wakenabeb!!" hehe..sambil tu aku picit2 tengkuk sue..urut blakang dia....mcm teror je kan...?

dlm kul 12.45pm, ktrang sampai tanah rata, byk tourist guide yg menunggu...so ktrang ambik satu pakej sightseeing dgn harga rm20/person....trip tu kul 1.45pm..g lunch dulu then dtg ctu balik...setelh cukup ahli rombongan, 1st tmpt yg diorang bawa - Butterfly Farm.....
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
pic diorang ber3 tu mcm kumpuln rock kapak x?

dah puas berjalan n tgk segala mcm bunga n rama2, ktrang di bawa ke Ladang Teh BOH....ktrang xdpt g kilang proses teh sbb diorang tutp public holiday...so half way je la n dengar explanation dr tourist guide tu... :)
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
auntie explain pasal teh BOH

then trip diteruskn lagi ke Honey Bee Farm...xde pe pon melainkn tgk diorang jaga lebah tu je... :)
PhotobucketPhotobucket
replika lebah.....

pastu g market square kat sebelah tu...mcm2 pilihan sayur,teh,souvenier...tp ktrang just cuci mata je...aku beli tali gntung hp cameron...saje nk pakai kat sana :) pastu diorang bawa ktrang ke rose/cactus valley...kat sini dah xde mood nk jalan sgt...sbb memasing dah penat...tp layan gak la....
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
mcm idup je kan sang kancil tu aku peluk hehhe

pastu diorang bawa g strawberry farm...kat sini wat takat snap sekeping dua je pic...ktrang nk layan strawbery shake...mmg pior n sedap layan...tmbah2 menu lain gak aiskrim n strawbery coklat...wawawa....aku taip ni pon terasa lagi sedap nyer makan kat sana....hehehhe
PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
layann strawberryy...muahhahaa

last tempt yg diorang nk bawa g temple..pe nama ntah...auntie tu tny nk g ke...aku ckp aku xnak...takat temple wat pe g lawat...kalo dia bawa g masjid ke, leh tahan lg...hehe..lgpun badan dah letih...nk rehhat jer...then kata sepakat dicapai, x payah g...n diorang anta ktrang ke hotel kat brinchang...

ktrang sampai hotel tu kul 6.30pm.....check in hotel, solat n lepak sementara tunggu malam nk dinner... :)

pas maghrib, g pasar malam brinchang...dee n sue shoping sayur...byk giler...aku dgn as xde la beli sgt...sbb nk beli kat pasar tani esok....nasihat aku,baik la beli sayur kat pasar malam tu...dah la murah, portion nyer lebih byk berbanding kat pasar tani :)

tapau dinner-balik bilik makan n borak2 then terus lepak kat katil...memasing dah letih...tido je la jawabnyer....zzzzz.......

ahad - 18May 2008

pas subuh, as ajak aku g pasar tani...plan asal aku dgn as je nk g...tp mana leh dak 2 org tu tinggal...conform nk ikut nyer :P

PhotobucketPhotobucket
muka2 org x mandi lagi....hehehe

ktrang g breakfast kat foodcourt dulu...bapak punya mahal...mcm makan lunch lak huhuhu...pastu g pasar tani...borong la pe yg leh d borong...aku beli jambu madu, coklat-biskut-jem strawberi...sayur..teh...souvenier ckit...senang ceta habiskn duit yg ada kat pasr tani ni... :)

PhotobucketPhotobucket
duit dah habis...jom balik  :)

pastu balik hotel, packing barang2 n check out dr hotel...then ambik cab g tanah rata n lunch...pastu melepak kat surau sampai kul 4ptg...sbb bas ktrang kul 4.30...
PhotobucketPhotobucket
ready nk balik.....

otw nk turun, dee plak muntah...aku dgn as tergelak je la...sue dah pengsan x ingat apa dah hehe...as sound aku lak..."turn aku plak wakenabeb hahaha" sakit perut gelak kan dee...mmg aku dgn as yg jadi nurse...bawa org sakit jalan jauh ni hehe....

sampai KL dlm kul 9.30 mlm....lmbat sampai sbb bas tu asyik la brenti je keje nyer huhuh.....itu je la short trip aku dlm masa terdekat ni....pasni x de pape plan...aku nk diamkn diri dari semua...sbb??aku nk dok umah je time wekend...xnak g mana2...bley x???hehehe

Photobucket
gurlz in action @ cameron highlands

babaiiiii :)

p/s:next trip jun kemana???penang??kelantan??terengganu???owh tidakkkk hehehe

Comments

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz