Semangat aidilfitri yang semakin luntur

tahun ni beraya tak feel la...balik kampung macam biasa tapi entah.ramai2 orang pon rasa tak best...dalm usia cmni mungkin dh sampai masanya aku beraya kampung orang lain kot...hahahahaha... * mati la kalo KKS & lib-mate baca..mesti kata aku angau ekeke

berbalik kisah hari raya...disebabkn raya aku x HOT tahun ni maka 1 entry je la.semua kasi lumsum je...aku pon bukn blogger tegar..eh tetibe je muahahaha


sehari sebelum raya

sampai kampung bebetol waktu berbuka.pas maghrib g umah ayah ngah.lepak makan ketupan n rendang dlm kul 10 balik umah acik.bermula operasi cantikkan ruang tamu.tiap2 tahun aku kene hadap.dari belasan tahun sampai dh nak 30 aku gak.esok2 aku kawen pasti diorang sedih xde sape nak deco hall kalo nak raya....hahahaha

Raya Pertama....
tahun ni g solat raya kat masjid kampung aku.elok plak aku nmpak kawan2 sekolah.tapi lelaki la.nak g tegur tetibe jadi segan.terus jalan laju2 xnak kasi diorang nampak hahaha

kebetuln lewat sikit farik sms wish raya.aku ckp la aku nmpak dia.dah dia kasi aku up plak ekeke
"rajin nye ko g semayang raya kat masjid...blablabla...."

balik dari masjid, terus makan.laparrrr..menu pon tak banyak.benciii....kek lupa tempah hohohoho....


ketupat - rendang ayam - lontong - rendang kerang - sambal taun


g solat raya pakai jubah...senang :D

pastu siap2...makeup2...aku wat makeup yang mengerikan...lipstik merah menyala, bedak tebal giler muahahahha...


aku jadi hantu kat belakang

family ayah ngah sampai makan2...diikuti family pokteh...pastu terus bergambar.....


adik2 aku yang suka benor ber-shawl



kami....


na kalo bersiap memang l.e.m.b.a.p


kami 1 family

dan beramai-ramai......


semua di pagi raya :D
tiap2 tahun muka2 ni je yg ada....hohooohoo

tahun ni dah ada anak buah sepupu....ila dah ada ba'is afham....tapi asyik tido je...mencikk mamiiii......


ba'is, mami ada beli 3 baju utk ba'is...
nanti pakai baju mami je tauuuuu......muahahahahha

lepas zuhur ktrang sambung beraya kat rumah jiran...2 buah rumah je.pastu balik rumah melepak..layan tetamu yg datang....

pas asar, g beraya umah ayah ngah plak...dan malamnya semua orang ketiduran...letih x hengat..sampaikn nur kasih the movie kat tv3 pon tak de sape layan :p

Raya Kedua

tengah aku sedap2 tido ibu dok kejut ajak g beraya umah uda @ sg burong tanjung karang...semua pergi...family aku, pokteh & acik...jalan kesana jem.menyampah!semua nak beraya la tu hehe

kat umah uda x masak.makan kuih raya.tapi makan nasi ayam kat umah anak uda - aja...sengkak perut...tak larat nak balik kampung...singgah umah persinggahan uda kat tanjung karang.semua membuta...di ulangi semuaaaaaaaaaaa ekeke


uda n pokteh @ rumah persinggahan


mak utih & acik


na & adik...pndai bergaya adik skang ni :p


mcm biasa pic family :)

dalm kul 5 baru la gerak balik ke kampung...maghrib baru sampai...

Raya Ketiga..

tgh lepak2 lela sms tny bila nk datng rumah dia.aku ckp dia free ke?dia kata free.so aku terus ON je nk beraya umah dia.tapi nak datang lepas asar...

rodger mizan & fara, depa ok je nk follow..... :)

dan...syg aku ni masak behun goreng + behun tomyam...sedap!bertmbah2 aku makan ekekeke







Raya Keempat

arini aku trema tetamu plak.tetibe fetty call ckp nak singgah rumah...so bertemu la kami di raya ke 4 :D



ptgnye g beraya kat rumah sepupu mak aku....

sebelah malam, aku beraya dengan geng dinda....aku kejap nk jumpa depa, kejap malas...last2 aku ON je...pas maghrib lepak beraya umah hajar... :D

malam yang penuh cela...rosak otak aku dgn ceta2 28SX...rosakkkk!!!!wakakakaka






Raya Kelima

arini nak gerak tinggalkan kampung....tapi singgah beraya kat puncak alam dulu... pastu terus shoot balik rumah...home-cuwet-home...hehehe

Raya Keenam...

2 family datang beraya kat rumah..aku tolong2 je ibu masak...then ktrang makan pon leh tahan banyak...menu nasi impit + kuah kacang daging n mee goreng jee.... :D

tu je kisah hari raya.... :D

kalau baju raya, jujur aku katakan aku ada 2 pasang je.1 pasang lg baju wedding su.repeat je lg sekali utk raya...tapi baju aku banyak sebenarnye..5-6 pasang gak tapi x berjahit...acik selaku tailor asyik la postponed nak jahit baju2 aku.alasan nya malas nk wat lining.so baju biru-oren tu je la aku basuh pakai, basuh pakai.... :D

perbelnjaan raya aku tahun ni...
1) tudung 3 helai = rm30 (1 rm10)
2) kasut raya= rm20 (walaupn murah tp sedap pakai..nak beli lagiiiiii)
3) baju biru-oren = rm34 (murah gile ekekeke)
4) 1 brooch gayut2 = rm4
5) anak tudung color oren = rm5
6) sandle buaya = rm59

TOTAL = RM 152

+ campur duit kuih tart rm25, kerepek pedas rm13, kuih siput = rm10

TOTAL KUIH RAYA = rm48

TOTAL BELANJA RAYA = RM 200

muahahahaha...tahun ni paling berhemah aku rasa...tahun depan aku akan kurangkan lagi...baju 1, tudung 1...x payah kasut...selipar je ekekeke

raya owh raya...kejap je dah 10 syawal kan? (^_^)

p/s: tahun ni best sbb dpt beraya dengan uchuk turbo....ekekeke

Comments

  1. Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
    Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

    http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jalan-jalan Cari Makan di Teluk Intan

Summary Percutian budget ke Koh Lipe, Thailand

#Sembang Orang Bujang : Perodua Axia vs Proton Iriz